Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
CommunityBusinessAGROINNOECO – Ένα διαπεριφερειακό Οικοσύστημα Καινοτομίας για καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες στον αγροδιατροφικό...

AGROINNOECO – Ένα διαπεριφερειακό Οικοσύστημα Καινοτομίας για καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες στον αγροδιατροφικό τομέα  

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Ένα νέο σημαντικό έργο που συνδυάζει την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και τον αγροδιατροφικό τομέα, που θα συμβάλλει στην ενίσχυση της οικονομίας και στην ανάπτυξη της περιοχής μας, θα υλοποιήσει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Πρόκειται για το AGROINNOECOΔιαπεριφερειακό Οικοσύστημα Καινοτομίας για την ωρίμανση και ενσωμάτωση καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών στον αγροδιατροφικό τομέα, το οποίο εντάσσεται στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Balkan Med» (INTERREG Balkan-Mediterranean 2014-2020).

Στόχος είναι η ανάπτυξη ενός φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη και την απασχόληση, καθώς και η αύξηση της ελκυστικότητας της περιοχής για τους καινοτόμους επιχειρηματίες.

Συντονιστής έχει οριστεί το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ συμμετέχουν: Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδας, Επιμελητήριο Αχαΐας, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Βουλγαρίας, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Τιράνων, Πανεπιστήμιο Τιράνων. Συνολικός προϋπολογισμός του έργου για όλους τους εταίρους είναι 999.964 ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της ΠΔΕ Απόστολος Κατσιφάρας, δήλωσε σχετικά:

Thanks for reading Hellenic News of America

«Επενδύουμε σε δράσεις που υπηρετούν τη στρατηγική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τόσο για τον πρωτογενή τομέα, όσο για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λειτουργεί συμπληρωματικά και με άλλες δράσεις που κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια για τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας».

 

Σκοπός του έργου

Το έργο AGROINNOECO έχει ως στόχο να προσδιορίσει μια μεθοδολογία που θα διευκολύνει τη μεταφορά καινοτομίας στον αγροδιατροφικό τομέα, μέσω της δημιουργίας μιας διαδικασίας και μιας δομής στήριξης για την καινοτόμο επιχειρηματικότητα.

Η συγκεκριμένη δομή βασίζεται σε ένα δίκτυο περιφερειακών μηχανισμών καινοτομίας. Αυτοί στηρίζονται στην «τριπλή έλικα» και στους πυλώνες της (επιχειρηματικός τομέας, δημόσιος τομέας και ερευνητικά / ακαδημαϊκά κέντρα). Στη Δυτική Ελλάδα η τριπλή έλικα αποτελείται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (δημόσιος τομέας), το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδας (έρευνα/ακαδημαϊκό κέντρο) και το Επιμελητήριο Αχαΐας (επιχειρηματικός τομέας).

Από κοινού, όλοι μαζί θα υλοποιήσουν την ωρίμανση καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών στον συγκεκριμένο τομέα και κάθε περιφερειακός μηχανισμός καινοτομίας θα προσφέρει υπηρεσίες, όπως:

  1. Προσδιορισμός των καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών από νέους και υφιστάμενους επιχειρηματίες.
  2. Αξιολόγηση των καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών
  3. Ωρίμανση επιχειρηματικών ιδεών
  4. Προετοιμασία επιχειρηματικών σχεδίων για την εφαρμογή τους

 

Αξιοποίηση του Patras IQ

Ειδικότερα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ληφθεί ειδική μέριμνα, ώστε να αξιοποιηθεί και ο νεοσύστατος θεσμός του Patras IQ.

Μέσω αυτού θα γίνει προβολή και διάδοση των επιχειρηματικών ιδεών που θα αναδειχθούν από το έργο.

 

?

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img