Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekAlpha Bank: Επενδύσεις και δαπάνες αναδιάρθρωσης 430 εκατ. ευρώ 

Alpha Bank: Επενδύσεις και δαπάνες αναδιάρθρωσης 430 εκατ. ευρώ 

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Συνολικές επενδύσεις και δαπάνες αναδιάρθρωσης, ύψους 430 εκατ. ευρώ, για τη χρηματοδότηση του προγράμματος μετασχηματισμού της Alpha Bank που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και την επίτευξη του επιχειρησιακού σχεδιασμού, ανακοίνωσε η Alpha Bank, κατά τη διάρκεια παρουσίασης του προγράμματος σε όλους τους εργαζόμενους της τράπεζας.
Το κεντρικό μήνυμα στη διάρκεια της μεγάλης διαδικτυακής εκδήλωσης του διευθύνοντος συμβούλου της Alpha Bank, Βασίλη Ψάλτη και της διοικητικής ομάδα της ήταν «Αλλάζουμε την Alpha Bank και, μαζί, διαμορφώνουμε το μέλλον της τραπεζικής στην Ελλάδα», επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η εξέλιξη του προγράμματος μετασχηματισμού συνιστά ουσιαστική αλλαγή για την τράπεζα και θέτει ισχυρές βάσεις προκειμένου η Alpha Bank να διατηρήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στην ελληνική αγορά.

Στην εκδήλωση, που σηματοδοτεί τη συμπλήρωση ενός έτους μετασχηματισμού στην τράπεζα, παρουσιάστηκε και η ταυτότητα του προγράμματος μετασχηματισμού the alpha blueprint καθώς και οι τρεις βασικοί πυλώνες παρεμβάσεων, που είναι η πελατοκεντρική ανάπτυξη, η βελτίωση του λειτουργικού μοντέλου και η ενίσχυση της οργανωτικής αποτελεσματικότητας.

Β. Ψάλτης: «Η υλοποίηση του προγράμματος μετασχηματισμού, πυρήνας για την επιτυχία του στρατηγικού σχεδίου»

Ο κ. Ψάλτης, τόνισε, επίσης, την καθοριστική σημασία του μετασχηματισμού στην επιτυχία του στρατηγικού σχεδίου της Alpha Bank, ανέδειξε τις προτεραιότητες του προγράμματος και εξήγησε τη σύνδεση του τελευταίου με τη νέα εταιρική κουλτούρα και τις αξίες του οργανισμού. «Η επιτυχία του στρατηγικού σχεδίου, που παρουσιάσαμε τον Μάιο και έχει ως βασικότερο στόχο την επίτευξη απόδοσης επί ιδίων κεφαλαίων της τάξης του 10%, βασίζεται στην υλοποίηση του φιλόδοξου προγράμματος μετασχηματισμού. Είμαστε, πλέον, πανέτοιμοι για την επόμενη φάση, αυτή της ουσιαστικής, δομικής αλλαγής της τράπεζάς μας», ανέφερε.
Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, η τράπεζα, θέτει ως κύριο και διαρκή στόχο την παροχή της βέλτιστης εμπειρίας στον πελάτη, τόσο στα καταστήματα όσο και στα ψηφιακά κανάλια.

“Διαφοροποιούμε τη συνολική μας πρόταση ανάλογα με το τμήμα της αγοράς και το προφίλ κάθε πελάτη. Αλλάζουμε, δηλαδή, την οργάνωσή μας, τις διαδικασίες μας, τα προϊόντα και τα συστήματά μας, ώστε να προσφέρουμε σε κάθε τμήμα της πελατείας μας τις υπηρεσίες που χρειάζεται, στον χρόνο και με τον τρόπο που τις χρειάζεται. Παράλληλα, ψηφιοποιούμε την καθημερινή εξυπηρέτηση του πελάτη σε σειρά συναλλαγών και στις πωλήσεις απλών προϊόντων. Αυτό θα μας επιτρέψει να εστιάσουμε την προσοχή μας στους πελάτες και στα προϊόντα που φέρνουν μεγαλύτερη αξία στην τράπεζα», υπογράμμισε ο CEO της Alpha Bank, επισημαίνοντας ότι καταλύτης για τη μετάβαση είναι η αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας.

Thanks for reading Hellenic News of America

Επενδύσεις σε τεχνολογία που ξεπερνούν τα 120 εκατ. ευρώ

Ο κ. Ψάλτης υποστήριξε ότι «το πλάνο επενδύσεων σε τεχνολογία για το σύνολο της περιμέτρου του μετασχηματισμού προϋπολογίζεται σε περισσότερα από 120 εκατ.ευρώ», προσθέτοντας πως μέσω αυτών των επενδύσεων ενισχύεται δραστικά ο τομέας του web και του mobile banking, που γίνεται πλέον βασικό κανάλι πωλήσεων και εξυπηρέτησης, με το κατάστημα να αναβαθμίζεται σε κομβικό σημείο παροχής υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας και ουσιαστικής επικοινωνίας μεταξύ πελατών και στελεχών.

Ο CEO της Alpha Bank εξήγησε πώς το πρόγραμμα μετασχηματισμού και η φιλοσοφία πάνω στην οποία βασίζεται αλλάζουν και τον τρόπο που η Alpha Bank επανατοποθετείται στην κοινωνία, ως ενεργός φορέας προόδου, φέρνοντας την αειφορία στο επίκεντρο της στρατηγικής της και συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός νέου περιβάλλοντος για την τραπεζική στη χώρα μας.

Το πρόγραμμα μετασχηματισμού ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2020 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023. Προβλέπει, μεταξύ άλλων, βελτίωση παραγωγικότητας κατά 25%, με ταυτόχρονη μείωση του μέσου χρόνου διεκπεραίωσης εργασιών και του λειτουργικού κινδύνου και καθαρή μείωση του κόστους λειτουργίας κατά 60 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, από το σύνολο των παρεμβάσεών, την αξιοποίηση τεχνολογιών, τη βελτίωση της αποδοτικότητας και τον εξορθολογισμό του λειτουργικού μοντέλου.

Στη Λιανική Τραπεζική, στόχος είναι η επίτευξη επιπλέον εσόδων ύψους 60 εκατ. ευρώ από τόκους και ύψους 65 εκατ. ευρώ από προμήθειες μέσα σε 4 έτη. Στην Τραπεζική Επιχειρήσεων, στόχος είναι η αύξηση εσόδων από τόκους κατά 200 εκατ. ευρώ και η αύξηση εσόδων από προμήθειες κατά 35 εκατ. ευρώ μέχρι το 2024.

Θα δημιουργηθούν δύο νέα επιχειρηματικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, νέα ομάδα πωλήσεων προϊόντων συναλλακτικής τραπεζικής, μία πύλη εισόδου και νέες συναλλαγές στο Web Banking επιχειρήσεων και πρόγραμμα μεταφοράς συναλλαγών επιχειρήσεων από τα καταστήματα σε εναλλακτικά κανάλια.

Επίσης, χορήγηση μικρών καταναλωτικών δανείων στα εναλλακτικά δίκτυα (myAlpha mobile, myAlpha Web και check-out digital retailers), αυτόματη λήψη πιστωτικών αποφάσεων σε ποσοστό άνω του 50%, έγκριση για καταναλωτικά δάνεια σε λιγότερο από μία ημέρα, έγκριση για δάνειο αυτοκινήτου σε λιγότερο από μία ώρα, καθώς και πάνω από 15 δράσεις για την ενίσχυση της αποδοτικότητας, τη μείωση του μέσου χρόνου διεκπεραίωσης των εργασιών και του λειτουργικού κινδύνου με χρήση Robotic Process Automation.

Επίσης, τονίστηκε ότι η Alpha Bank δίνει, πλέον, άλλη δυναμική στην εικόνα της ως εργοδότης, με στόχο μέσα από τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας των εργαζομένων της να μπορέσει να προσελκύει συνεχώς νέα ταλέντα από την αγορά, διατηρώντας παράλληλα την ηγετική θέση της ως εργοδότης στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img