Wednesday, April 24, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekChris Mavris Morgan, Lakewood Group of Companies: “Στηρίζουμε οτιδήποτε ελληνικό, με έντιμους ανθρώπους”

Chris Mavris Morgan, Lakewood Group of Companies: “Στηρίζουμε οτιδήποτε ελληνικό, με έντιμους ανθρώπους”

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

– Ο γνωστός επιχειρηματίας συζητά με τον Παύλο Κοτρότσιο

Επιτυχημένος επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος και με βαθιά αγάπη για την Ελλάδα και τους Έλληνες ο Χρήστος Μαυρής Μόργκαν συνεχίζει την πορεία του στο “επιχειρείν”, θέτοντας νέους στόχους για τις εταιρείες του που συναποτελούν το Lakewood Group of Companies.

Έχοντας εργαστεί για πολλά χρόνια ως Μηχανολόγος Μηχανικός ο κ. Μαυρής Μόργκαν, με την αυγή του 21ου αιώνα, έκανε στροφή στην καριέρα του δημιουργώντας το Lakewood Group of Companies. Παράλληλα, θέτει σε πρώτη προτεραιότητα το θέμα της μόρφωσης, ιδιαίτερα των νέων, βάζοντας ως στόχο τη δημιουργία του πρώτου ελληνικού Πανεπιστημίου στις Η.Π.Α.!

Η συνέντευξη

Βρισκόμαστε στα γραφεία του Lake Wood Group of Companies και μιλάμε με τον κ. Χρήστο Μαυρή Μόργκαν, τον ιδρυτή. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την πρόσκληση και τη στήριξη όλα αυτά τα χρόνια και τη συνεργασία. Ποιές είναι οι υπηρεσίες που προσφέρει η Lake Wood Group of Companies στον τομέα των εστιατορίων;

Thanks for reading Hellenic News of America

Τι υπηρεσίες παρέχει H LAKEWOOD GROUP στον τομέα των εστιατορίων?

Η LAKEWOOD GROUP REALTY ξεκίνησε το 2005 από τον Chris Morgan Mavris και τον Ed Sherry ξεκίνησαν ως εταιρεία ακινήτων, αλλά σύντομα ο Chris συνειδητοποίησε ότι ο κλάδος χρειάζεται μια οικονομική προσθήκη. Ο Κρις άρχισε να διερευνά τις ευκαιρίες εκπροσώπησης των εστιατορίων στο τραπεζικό σύστημα. Η LAKEWOOD GROUP γεννήθηκε, τι ακριβώς κάνει ο Όμιλος; «Παρέχουμε οικονομικές συμβουλές και οικονομική βοήθεια μέσα από το τραπεζικό σύστημα, είπε ο Κρις»

ΦΩΤΟ: Hermes Expo International

Μπορείτε να το αναλύσετε περισσότερο; 

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε έναν ιδιοκτήτη επιχείρησης που πρέπει να αγοράσει εξοπλισμό, να ανακαινίσει το εστιατόριο του, η να αγοράσει άλλο εστιατόριο με ή χωρίς ακίνητη περιουσία, να πουλήσει το εστιατόριο του, αλλά ο αγοραστής δεν έχει αρκετά χρήματα και ο πωλητής δεν θέλει να το χρηματοδοτήσει. αναλαμβάνουμε να αναλύσουμε την επιχείρηση, και των ανθρώπων που εμπλέκονται στη συναλλαγή, και παρέχουμε έναν πλήρη φάκελο που αποδέχεται το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα να χρηματοδότηση το έργο.

Τώρα μπορείτε να μου πείτε γιατί ο δανειολήπτης δεν το κάνει μόνος του πηγαίνοντας στην τράπεζα; ο δανειολήπτης μην έχοντας την απαιτούμενη εμπειρία και μη γνωρίζοντας τον τρόπο που πρέπει να προσκόμισή ορισμένα έγγραφα στην τράπεζα, και εάν δεν είναι σωστά η τράπεζα αρνείται τη χρηματοδότηση, ο δανειολήπτης τις περισσότερες φορές αποθαρρύνεται και βρίσκει τον εαυτό του στην δυσάρεστη θέση να δανειστή χρήματα από την ελεύθερη αγορά με επιτόκια ιδιαίτερά δυσμενή για μια εταιρία που το κέρδος της είναι σχετικά πολύ μικρό. Τα εστιατόρια και η βιομηχανία τροφίμων γενικά είναι οι πιο δύσκολες εταιρείες να χρηματοδοτηθούν λόγω του ποσοστού θνησιμότητάς τους, το 80% έως 85% των εστιατορίων αποτυγχάνουν τα πρώτα δύο χρόνια της λειτουργίας τους, γι’ αυτό τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν θέλουν να εμπλακούν σε χρηματοδότηση εστιατορίων.

Ύστερα από δύο χρόνια έρευνας του τραπεζικού συστήματος διαπίστωσα τι τους κάνει να επιλέξουν τον δανειολήπτη, και με ποια κριτήρια. Το ρεκόρ μου με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που συνεργάζομαι από την αρχή που ξεκίνησα είναι 0% αποτυχίες, πιστεύω ότι είναι ένα ρεκόρ που μπορώ να είμαι περήφανος, αυτό σημαίνει ότι οι οφειλέτες τα πάνε καλά και πληρώνουν της οικονομικές τους υποχρεώσεις, και οι τράπεζες είναι ευχαριστημένες. Εάν αποδεχτώ το έργο για να βοηθήσω στη χρηματοδότηση μιας επιχείρησης, ο δανειολήπτης δεν με πληρώνει έως ότου η τράπεζα του δώσει επιστολή δέσμευσης δανείου, εάν δεν μπορέσω να του βρω τράπεζα να αναλάβει την υποχρέωση δανείου όλα τα έξοδα επιβαρύνουν την LAKEWOOD GROUP.

ΦΩΤΟ: Hermes Expo International

Πώς νομίζετε ότι το μέλλον διαμορφώνει τα εστιατόρια;

«Αν ήξερα το μέλλον, θα ήμουν πολύ πλούσιος μου είπε ο Κρις», ωστόσο, μπορούμε να κάνουμε μια εμπεριστατωμένη πρόβλεψη και να κάνουμε αλλαγές καθώς προχωράμε. Τι έχουμε μάθει μέχρι τώρα;

1) Η βιομηχανία εστιατορίων θα δει μια νέα πραγματικότητα, μετά το COVID-19.

2) Η ανάκαμψη θα είναι προφανώς μια πρόκληση για όλα τα εστιατόρια

3) Η πραγματικότητα του COVID-19 είναι ότι η βιομηχανία μας δεν είχε ποτέ ένα σύγχρονο γεγονός μεγάλης κλίμακας αυτού του μεγέθους.

4) Δυστυχώς, τα εστιατόρια θα κλείσουν ή θα αραιωθούν, περίπου 15-25 τοις εκατό συνολικά, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές.

5) Η αγορά εργασίας θα χαλαρώσει καθώς οι άνθρωποι που έχουν χάσει θέσεις εργασίας αναζητούν σταθερό εισόδημα.

6) Ως ευκαιρία, πιθανότατα θα βρούμε ισχυρότερο προσωπικό με εμπειρία.

7) Ποιος ξέρει ποιες άλλες αποκαλύψεις μπορεί να εξελιχθούν μετά το COVID-19. Το μόνο πράγμα που είναι σταθερό στη βιομηχανία μας είναι η αλλαγή.

Πώς αντιδρούν οι τράπεζες στο δανεισμό χρημάτων σε εστιατόριά;

Το τεράστιο μακροοικονομικό σοκ που προκλήθηκε από την πανδημία συνεχίζει να πλήττει την οικονομία και έχει θέσει τόσο τις τράπεζες όσο και τους δανειολήπτες σε σοβαρή πίεση. Οι τράπεζες βρίσκονται αντιμέτωποι με πρωτοφανείς προκλήσεις που απαιτούν αποφασιστική δράση για να διασφαλιστεί ότι τα τραπεζικά συστήματα υποστηρίζουν την πραγματική οικονομία, διατηρώντας παράλληλα τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Ο τραπεζικός τομέας διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην άμβλυνση του άνευ προηγουμένου μακροοικονομικού και χρηματοοικονομικού σοκ που προκαλείται από την πανδημία μέσω της υποστήριξης των επηρεαζόμενων δανειοληπτών και της διατήρησης της ροής πιστώσεων στον πραγματικό τομέα, διατηρώντας παράλληλα τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

ΦΩΤΟ: Hellenic News of America

Τι κάνει η LAKEWOOD GROUP για να βοηθήσει τους εστιάτορες σε αυτή τη δύσκολη χρονιά;

Στα τέλη Μαρτίου, το Κογκρέσο πέρασε το Coronavirus Aid, Relief και Economic Security, ή CARES, Act, το οποίο παρείχε περισσότερα από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια για να τονώσει την εθνική μας οικονομία. Περιλαμβάνει 349 δισεκατομμύρια δολάρια για δάνεια προς μικρές επιχειρήσεις που υποστηρίζονται από το ΣΒΑ και υποβάλλονται σε επεξεργασία από τοπικούς και εθνικούς δανειστές. Παρά το ιστορικά υψηλό ποσό οικονομικής ανακούφισης, δεν ήταν αρκετό να βοηθήσουν τα εστιατόρια να αντιμετωπίσουν την απότομη κατάρρευση των εσόδων τους, και να επιτρέψει στους εργαζομένους της να παραμείνουν στο εργατικό δυναμικό και να προετοιμάσουν τόσο τους ιδιοκτήτες όσο και τους εργαζόμενους για οικονομική ανάκαμψη. Το LAKEWOOD GROUP παρακολουθεί την οικονομική ενημέρωση και πληροφορεί τους πελάτες μας για την ευκαιρία να λάβουν οικονομική βοήθεια, ολοκληρώνουμε όλες τις απαραίτητες αιτήσεις και βεβαιωνόμαστε ότι ο αποδέκτης της οικονομικής βοήθειας θα λάβει τα χρήματα. ΤΟ LAKEWOOD ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣ Τους ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΣ PRO BONO ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΒΟΗΘΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΡΟΠΟ.

Ποια νομίζετε θα είναι η οικονομική ανάπτυξη των εστιατορίων μετα το covid-19;

H αντίστροφη μέτρηση σε εστιατόρια αρχίζει να επιβραδύνεται, μια εξέλιξη που θα μπορούσε να υποδηλώσει ότι η ευρύτερη οικονομία των ΗΠΑ ενδέχεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο για ανάκαμψη.

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των γευμάτων στα εστιατόρια σε εθνικό επίπεδο είναι μειωμένος κατά 85% σε σύγκριση με πέρυσι.

Τους επόμενους μήνες, και πιθανότατα τους επόμενους 12 μήνες έως 18 μήνες, τα εστιατόρια πρόκειται να ξαναζήσουν τη ζωή τους όπως πριν το COVIT-19. Φυσικά, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας στην άνοιξη και το καλοκαίρι, οι αποφάσεις για τη δημόσια υγεία θα καθορίσουν πότε επιτρέπεται να ανοίξουν ξανά τα εστιατόρια. Ακόμα και τότε, ένα επιφυλακτικό κοινό μπορεί να μην επιστρέψει στα εστιατόρια μέχρι να αισθανθούν ασφαλείς.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img