Friday, March 29, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
CommunityCultureCOCKTAILS ΜΕ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ αλά… MASTER CHEF

COCKTAILS ΜΕ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ αλά… MASTER CHEF

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Cocktail με gel από κόκκινα φρούτα και Samos Vin Doux, αρωματισμένο με elderflower, τζιν και γαρνιτούρα από σιρόπι τριαντάφυλλο, βατόμουρο και πέρλες καραμέλας pon pon.

Cocktail με λευκή κρέμα αρωματισμένη με μπαχαρικά, πουρές από πράσινο μήλο και το παλαιωμένο Samos Anthemis, μαύρο ρούμι και γαρνιτούρα από μπισκότο με κρέμα τυριού κι ένα “ματάκι” από καραμέλα βουτύρου και μήλο.

Το  ένα λέγεται  «grandma’s choise»  και το άλλο «the drunken pie». Aπό τα δύο, αξίζει να δοκιμάσετε ΚΑΙ τα δύο, καθώς αποτελούν πρωτότυπες και εμπνευσμένες συνταγές που προέκυψαν από τη συνεργασία δύο ταλαντούχων: Ο ένας, δεν είναι άλλος από τον ανακηρυχθέντα ως Μaster Chef της φετινής χρονιάς, Λάμπρο Βακιάρο. Ο άλλος, ο καταξιωμένος στο νησί της Σάμου -και όχι μόνο- bartender Θοδωρής Καλατζής.

Σε μία σύμπραξη αξιώσεων και με το κέφι που προκύπτει όταν η ιδέα της δημιουργίας είναι γόνιμη και ανατροφοδοτική. Η φιλόξενη αυλή του café-bar Ginger στην πανεπιστημιούπολη του Καρλοβάσου γέμισε κόσμο και χαμόγελα, αλλά και ιδιαίτερες μουσικές με dj την Αντιγόνη, (μητέρα του Λάμπρου), που έντυσε τη βραδιά με τις καλύτερες επιλογές. Κεράστηκαν περίπου 350 μικρά cocktails με Samos Anthemis και αφρό από μπανάνα με Samos Vin Doux, στον κόσμο που συμμετείχε και απολάμβανε την όμορφη βραδιά.

Η υποστήριξη του δρώμενου είχε τη σφραγίδα του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού της Σάμου με τα εξαιρετικά κρασιά που έδωσαν τη «βάση» για εμπνευσμένα cocktails, αλά… master chef!

Thanks for reading Hellenic News of America

Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε όμως κυρίως από τον κόσμο, που τίμησε την προσπάθεια να γίνονται διαρκώς νέα πράγματα στο νησί… από νέους ανθρώπους!

 

 

 

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img