Thursday, July 18, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekEnterprise Greece και ΣΕΟ: Οινοχόοι και οινογεύστες επισκέφθηκαν 90 οινοποιεία σε όλη...

Enterprise Greece και ΣΕΟ: Οινοχόοι και οινογεύστες επισκέφθηκαν 90 οινοποιεία σε όλη την Ελλάδα και δοκίμασαν πάνω από 500 ετικέτες κρασιού

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Ολοκληρώθηκε με θετικές εντυπώσεις, η επίσκεψη για διακεκριμένους οινοχόους, σε οινοποιητικές περιοχές της χώρας που διοργάνωσαν, για μία ακόμη χρονιά, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου- ΣΕΟ και η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου- Enterprise Greece.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από 22 έως 29 Αυγούστου και η πλειοψηφία των προσκεκλημένων εργάζονται σε εστιατόρια που διαθέτουν τουλάχιστον 1 αστέρι Michelin. Ανάμεσά τους τα 3άστερα Rutz στο Βερολίνο, Azurmendi στη Βαρκελώνη και Geranium στην Κοπεγχάγη, που έχει ανακηρυχθεί Νο1 εστιατόριο στον κόσμο για το 2022. H πλειοψηφία των οινοχόων, με 38 αστέρια Michelin συνολικά, προέρχονταν από τη Γερμανία αλλά και από Αυστρία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Σουηδία και Λετονία.

Η επίσκεψη στην Ελλάδα, που ξεκίνησε να διοργανώνεται πριν από ένα χρόνο, περιελάμβανε επισκέψεις στις οινοπαραγωγικές περιοχές Αμυνταίου, Νάουσας, Επανομής, Σερρών, Αττικής, Νεμέας και Σαντορίνης. Σε θεματικές οινογευσίες που διοργανώθηκαν, δοκιμάστηκαν επίσης κρασιά από περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Δράμας, Κεντρικής Ελλάδας και Αττικής καθώς και Κρήτης, Κεφαλονιάς, Σάμου, Πάρου και Λέσβου.
Συνολικά, οι οινοχόοι και οινογεύστες δοκίμασαν πάνω από 500 ετικέτες από περίπου 90 οινοποιεία από ολόκληρη την Ελλάδα.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΟ, Δρ. Γιάννης Βογιατζής:«Είμαστε ενθουσιασμένοι από την ανταπόκριση των εκλεκτών φιλοξενούμενών μας για τη διοργάνωση της επίσκεψης εξοικείωσης με το ελληνικό κρασί. Η ενέργεια αυτή του ΣΕΟ ήταν κομβικής σημασίας για την προσέγγιση της υψηλής εστίασης στην Ευρώπη. Το ελληνικό κρασί, με τις ξεχωριστές γηγενείς ποικιλίες, τα μοναδικά ελληνικά αμπελοτόπια αλλά και την εξαιρετική σχέση ποιότητας και τιμής που διαθέτει, έλαμψε, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί μια αξιόπιστη επιλογή για τους καταλόγους των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου»,

Η εντεταλμένη σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Enterprise Greece, Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, δήλωσε: «Το Ελληνικό κρασί παίρνει το μερίδιο που αξιακά του ανήκει στην εστίαση υψηλής γαστρονομίας στην Ευρώπη. Τέτοιες δράσεις κάνουν ευρύτερα γνωστή την ποιότητα του Ελληνικού αμπελώνα και ενισχύουν την εικόνα του στις παγκόσμιες αγορές».

Thanks for reading Hellenic News of America

Τέλος, στην ανανοίνωση τονίζεται ότι ο Ευάγγελος Πάττας, ιδιοκτήτης του ενός αστεριού Michelin, του εστιατορίου Delice στη Στουτγάρδη, είχε σημαντική συνδρομή για την εξασφάλιση της παρουσίας κορυφαίων οινοχόων και δήλωσε: «Το ταξίδι αυτό ήταν ένα ορόσημο για το ελληνικό κρασί. Ταξιδέψαμε μια εβδομάδα σε αρκετές οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας και δοκιμάσαμε πολλά κρασιά από τις περιοχές τις οποίες δεν καταφέραμε να επισκεφθούμε. Μάθαμε πολλά για τις γηγενείς ποικιλίες της Ελλάδας, τα μοναδικά αμπελοτόπια και τη φιλοσοφία των οινοποιείων. Μετά από αυτή την απίστευτη εβδομάδα έχουμε κατανοήσει το τεράστιο ποιοτικό άλμα του ελληνικού κρασιού. Οι οινοχόοι εντυπωσιάστηκαν πολύ με την εξέλιξη αυτή. Ήταν ξεκάθαρο για εμάς ότι ένα νέο αστέρι γεννήθηκε: το αστέρι της οινικής Ελλάδας. Η Ελλάδα έχει κερδίσει την καρδιά όλων μας και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον ΣΕΟ γιαυτό!».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img

Από 39 Ευρώ

spot_img