Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekFourlis: Ολοκληρώθηκε η επένδυση 3 εκατ. ευρώ για το «νέας γενιάς» ΙΚΕΑ

Fourlis: Ολοκληρώθηκε η επένδυση 3 εκατ. ευρώ για το «νέας γενιάς» ΙΚΕΑ

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Επένδυση ύψους 3 εκατ. ευρώ ολοκλήρωσε ο Όμιλος Fourlis για τη δημιουργία του καταστήματος ΙΚΕΑ «νέας γενιάς» στο The Mall Athens το οποίο εγκαινιάστηκε σήμερα, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνι Γεωργιάδη.

Ο υπουργός σε σύντομο χαιρετισμό του χαρακτήρισε πολύ θετικό το άνοιγμα του καταστήματος, τόσο για την ευρύτερη περιοχή όσο και για το εμπορικό κέντρο The Mall Athens, σημειώνοντας ότι «είναι μια κίνηση που όλους τους βγάζει νικητές και δείχνει ένα τόνο αισιοδοξίας για το 2022».

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «το 2022 θα είναι ένα έτος μεγάλης οικονομικής ανάπτυξης. Θα αφήσουμε οριστικά πίσω μας την ύφεση που έφερε η πανδημία και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και νέες επενδύσεις».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ομίλου Fourlis, Βασίλης Φουρλής επεσήμανε ότι «η Ελλάδα έχει μπει σε ένα νέο ενάρετο κύκλο ανάπτυξης» και συμπλήρωσε: «Είμαι αισιόδοξος ότι ο όμιλός μας και η IKEA θα συνεισφέρει σε αυτή την πολύ καλή προοπτική που ανοίγεται μπροστά για την πατρίδα μας».

Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Φουρλής, πριν από 20 χρόνια άνοιξε το πρώτο κατάστημα IKEA στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη. Έτσι ξεκίνησε ένα πολύ όμορφο ταξίδι που προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει ομορφιά στην καθημερινότητα των πολλών ανθρώπων. Πλέον διαθέτουμε επτά μεγάλα καταστήματα σε τρεις χώρες, ένα μεσαίο κατάστημα στη Βουλγαρία, περίπου δέκα σημεία παραλαβής και παράδοσης σε τρεις χώρες, Βουλγαρία, Ελλάδα και Κύπρο και οι 250 αρχικοί εργαζόμενοι της IKEA έχουν γίνει 2.000. Όλα αυτά με επενδύσεις που ξεπέρασαν τα 250 εκατ. ευρώ».
Το ταξίδι, σύμφωνα με τον κ. Φουρλή, συνεχίζεται και σήμερα η IKEA λειτουργεί ένα από τα πιο αυτοματοποιημένα κέντρα logistics στην Ελλάδα. Το κέντρο αυτό έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην ηγετική θέση της IKEA στο ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce) και κατά τη διάρκεια της πανδημίας αυτό ήταν ένα τρομερό πλεονέκτημα του concept IKEA. Επίσης σχεδιάζονται δύο ακόμα καταστήματα IKEA σε Κρήτη (Ηράκλειο) και στην Πάτρα που πολύ σύντομα θα αρχίσουν να κατασκευάζονται. Τέλος, σε συνεργασία με τη Lamda Development, θα αναπτυχθεί Retail Park εντός του Ελληνικού.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος, Chief Asset Management Officer της Lamda Development, ανέφερε σε σύντομο χαιρετισμό του, ότι η Lamda Development υλοποιεί το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπτυξης στην Ευρώπη στην περιοχή του Ελληνικού. «Φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε μια πράσινη, σύγχρονη, έξυπνη πόλη μέσα στον αστικό ιστό της Αθήνας το οποίο θα τονώσει την εικόνα της αθηναϊκής ριβιέρας» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Επίσης, έχουμε ξεκινήσει να υλοποιούμε ένα πλάνο ενεργειών προκειμένου να καταστήσουμε το the mall Athens ένα σύγχρονο, πράσινο κτίριο το οποίο θα καινοτομήσει και θα πρωτοπορήσει όπως έκανε και πριν 16 χρόνια με την έναρξη της λειτουργίας του ως το πρώτο και μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της χώρας».

Thanks for reading Hellenic News of America

Ο Όμιλος Fourlis καινοτομεί ακόμη μία φορά και αλλάζει τον τρόπο αγορών στον χώρο της επίπλωσης και του οικιακού εξοπλισμού μετά από 20 χρόνια παρουσίας της ΙΚΕΑ στην Ελλάδα. Το νέο κατάστημα ΙΚΕΑ «νέας γενιάς» στο The Mall Athens, συνδυάζει την καινοτομία με την ευκολία γιατί προσαρμόζει ένα φυσικό κατάστημα στην εποχή του e-commerce. Η άνεση και η ευκολία των χώρων του κάνει την εμπειρία ΙΚΕΑ ακόμη πιο προσβάσιμη στην καρδιά της πόλης, εξωτερικά και εσωτερικά, σε έναν χώρο 1.900 τετραγωνικών.

Οι καταναλωτές μπορούν να αγοράζουν άμεσα αξεσουάρ και μικρότερα έπιπλα από μία γκάμα 1.300 ετοιμοπαράδοτων προϊόντων. Για τα μεγαλύτερα έπιπλα μπορούν να βάλουν την παραγγελία τους για παράδοση στο σπίτι ή για δωρεάν παραλαβή από τα καταστήματα ΙΚΕΑ στο Αεροδρόμιο και τον Κηφισό. Μπορούν ακόμη να περιηγηθούν στο internet για να δουν όλες τις λεπτομέρειες γύρω από τα προϊόντα.

Tο κατάστημα ΙΚΕΑ Τhe Mall Athens απασχολεί 69 υπαλλήλους, διαθέτει κέντρο σχεδιασμού που δίνει τη δυνατότητα σχεδιασμού για τη ντουλάπα και την κουζίνα και τo Swedish Deli που περιλαμβάνει το εστιατόριο μαζί με το σουηδικό κατάστημα τροφίμων ΙΚΕΑ. Το κατάστημα για τη διευκόλυνση των αγορών διαθέτει self-check out ταμεία.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img