Wednesday, July 17, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekGrapevine Digital: Η ελληνική τεχνολογική νεοφυής που φιλοδοξεί να κατακτήσει τις διεθνείς...

Grapevine Digital: Η ελληνική τεχνολογική νεοφυής που φιλοδοξεί να κατακτήσει τις διεθνείς αγορές

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Με την φιλοδοξία να γίνει μία παγκόσμια εταιρεία, με εταιρικούς πελάτες εκτός από την Ελλάδα και σε χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και Αμερικής η ελληνική νεοφυής τεχνολογική επιχείρηση Grapevine Digital έχει ξεκινήσει να κατακτά την εγχώρια αγορά, και να διερευνά την επέκταση εκτός εθνικών συνόρων.

Ειδικότερα, η Grapevine Digital παρέχει εξειδικευμένο λογισμικό σε εταιρείες μεσαίου και μεγάλου μεγέθους για την ψηφιοποίηση και αυτοματοποίηση των διαδικασιών τους και ξεκίνησε την λειτουργία της το 2020, στη διάρκεια της πανδημίας, στο πλαίσιο της γενικότερης ανάγκης που δημιουργήθηκε για ψηφιακό μετασχηματισμό. Όπως αναφέρει η CEO της εταιρείας Βίκυ Γούλου, μέσω της πλατφόρμας-ψηφιακής λύσης Procify δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να μεταφέρουν τις χειροκίνητες διαδικασίες τους στον ψηφιακό κόσμο, όπως ακριβώς συνέβη και στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης με την ψηφιοποίηση της διαδικασίας εμβολιασμού του COVID. Όπως το ελληνικό κράτος ανέπτυξε μία καινοτόμα διαδικτυακή υπηρεσία λογισμικού για την διαδικασία του εμβολιασμού, καταργώντας τις πολύπλοκες και χρονοβόρες χειροκίνητες και τηλεφωνικές διαδικασίες κλεισίματος ραντεβού, έτσι και η Grapevine Digital μετασχηματίζει ψηφιακά από τις πιο απλές (πχ. εγκριτικές ροές), έως τις πιο σύνθετες διαδικασίες των επιχειρήσεων (πχ. διαδικασία δημιουργίας ενός νέου προϊόντος).

Όπως αναφέρει η Βίκυ Γούλου, με τον τρόπο αυτό, μέσω της αυτοματοποίησης των εργασιών που σήμερα κάνουν χειροκίνητα οι εργαζόμενοι στην εργασιακή καθημερινότητα, απελευθερώνεται χρόνος για αυτούς. Με τον τρόπο αυτό επιδίδονται σε πιο παραγωγικές εργασίες, με αποτέλεσμα την βελτίωση της ποιότητας εργασίας τους, καθώς απαλλάσσονται από τις βαρετές γραφειοκρατικές ρουτίνες.

Η εφαρμομή στο μετρό και τον ηλεκτρικό

Η λύση που παρέχει η εταιρεία, το Procify έχει ήδη επιτυχημένη εφαρμογή στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Έχει ήδη προχωρήσει στη ψηφιοποίηση των διαδικασιών εποπτείας και ελέγχου των συρμών του μετρό και του ηλεκτρικού, ώστε να καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο όλα τα δεδομένα που προκύπτουν, τα περιστατικά που τυχόν υπάρχουν ώστε να ειδοποιούνται κατά περίπτωση τα αρμόδια τμήματα για επίλυσή τους. Τέλος, να ενημερώνονται διαρκώς μέσω στατιστικών και γραφημάτων οι αρμόδιοι στα κεντρικά της Διεύθυνσης Ασφαλείας για να έχουν πλήρη εποπτεία και να μπορούν να παίρνουν αποφάσεις μέσω δεδομένων.

Thanks for reading Hellenic News of America

Στα μελλοντικά σχέδια είναι η περαιτέρω επέκταση στην εγχώρια αγορά και η έξοδος στις διεθνείς αγορές. Η διερεύνηση των αγορών αυτών θα ξεκινήσει το 2024. Πρώτος σταθμός φαίνεται η Ευρώπη, καθώς οι εταιρείες μεσαίου και μεγάλου μεγέθους σε πολλές χώρες αυτής αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με τις ελληνικές σε επίπεδο διαδικασιών-δηλαδή, πολλές χειροκίνητες εργασίες (άρα και ανθρώπινα λάθη), γραφειοκρατία, έλλειψη δεδομένων λόγω της έλλειψης ψηφιοποίησης, μη επαρκής επικοινωνία και συντονισμός των ομάδων λόγω του remote working, κλπ. Επίσης στόχος είναι οι ΗΠΑ, Λατινική Αμερική (πχ Βραζιλία) και Ασία.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου η Βασιλική Ζαχαρούλα, Head of Business Development στην Grapevine Digital, ανέφερε ότι το 70% των προσπαθειών για ψηφιακό μετασχηματισμό έχουν αποτύχει. Γι’ αυτό και η ανάγκη για ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων με επιτυχή τρόπο, παραμένει ιδιαιτέρως σημαντική σήμερα, ώστε αυτές να καταφέρουν να παραμείνουν ανταγωνιστικές στο συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον και να αναπτυχθούν περαιτέρω. Από την πλευρά της η Βασιλένια Γκίνογλου, Product Manager της εταιρείας έκανε εκτενή αναφορά στην χρήση της πλατφόρμας Procify.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img

Από 39 Ευρώ

spot_img