Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekH οικογένεια Σταυράκη, ομογενείς βιομήχανοι τις ADCOR Industries στην Βαλτιμόρη ανέπτυξαν έναν...

H οικογένεια Σταυράκη, ομογενείς βιομήχανοι τις ADCOR Industries στην Βαλτιμόρη ανέπτυξαν έναν πρωτότυπο αναπνευστήρα για την μάχη του Κορονοϊού 

Joanne Trikoulis
Joanne Trikoulis
Joanne Trikoulis is a contributing editor and is based in Athens, Greece. She is the CEO & Founder of Axion-Ellas. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

για την μάχη του Κορονοϊού 

Η εταιρία ADCOR που βρίσκεται στην καρδιά του Greektown στην Βαλτιμόρη, του Δημήτρη και της Αντωνίας Σταυράκη έχει εφεύρει ένα ελαφρή, φορητό μηχάνημα για να προσφαίρει ως εναλλακτική λύση στον πλανήτη που πολεμάει αυτήν στιγμή τον αόρατο εχθρό, Covid-19, μια «ANASA» όπως και έχει πάρει την ονομασία του από την ελληνική λέξη.

Η ADCOR είναι βιομηχανία που προσφαιρει εξαρτήματα και όπλα για το στρατό και στην αεροδιαστημική, ηλεκτρονική και τηλεπικοινωνιακή αγορά αλλά έχουν και στο παρελθόν κατασκευάσει και αλλά συστατικά για την φαρμοκοβιομηχανία και την υγειονομική  βιομηχανία. Και μέσα στην πανδημία, ο Δημήτρης Σταυρακης δημιούργησε ένα πρωτότυπο σε 9 ημέρες για να βοηθήσει να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση και έλλειψη αναπνευστικών βοηθημάτων.  

Όπως ανάφερε και ο ίδιος, «Υπάρχουν ελλείψεις αναπνευστήρων αυτή την ώρα και αυτή η φρικτή πανδημία κυριολεκτικά κλέβει κάθε ανάσα από αμέτρητους ανθρώπους, προκαλώντας τον θάνατο τους. Για αυτό αυτοματοποίησαμε την πράξη της άντλησης αέρος στον ασθενή, όπου η βάση του μηχανήματος είναι ο αναπνευστήρα χειρός που χρησιμοποιούν οι τραυματιοφορείς σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για να διοχετεύσουν αέρα μέσο μάσκας στο στόμα του ασθενούς και προσθέσαμε τον μηχανισμό που θα φουσκώνει τους πνεύμονες αλλά και θα εισάγει οξυγόνο μέσο της μάσκας εάν χρειάζεται, το οποίο επίσης μπορεί να ρυθμιστεί με την αναλογία που χρειάζεται ο κάθε ασθενής.»

Ένας κανονικός αναπνευστήρες κοστίζει μέχρι και $75,000 και εννοείται μπορεί να προσφέρει πολλές άλλες λειτουργίες, αλλά δεν είναι απαραίτητα η συμφέρουσα λύση κυρίως σε αυτή την ανεξέλεγκτη κρίση. Η πατέντα της ADCOR θα κοστίσει λίγες χιλιάδες δολάρια και μπορεί να ξεκινήσει άμεσα στην μέγιστη παραγωγή της να βγάζει εκατοντάδες την ημέρα. 

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης και ιατρικοί εμπειρογνώμονες επισκέφτηκαν μέσα στην εβδομάδα τις εγκαταστάσεις της εταιρίας για να δουν και να δοκιμάσουν το πρωτότυπο ώστε να δώσουν τις γνώμες τους και να κάνουν τις απαραίτητες συστάσεις. Ένας από αυτούς, γιατρός και καθηγητής από το Πανεπιστιμιακο Νοσοκομείο του Μέριλαντ είπε πως ο ανθεκτικός σχεδιασμός και η αεροδυναμική ποιότητα έχει αρκετά ενδιαφέρουσα χαρακτηριστικά όπως την δυνατότητα διαχείρισης αναλώσιμων μιας χρήσης για κάθε ασθενή, που άνετα κάλυπτει τις ανάγκες ενός «έκτακτης ανάγκης φορητού αναπνευστήρα» μέσα σε αυτή την κρίση μεγάλου κύματος της πανδημίας αλλά και την εύκολη χρήση του τόσο από νοσηλευτές όσο και από έμπειρους θεραπευτές του αναπνευστικού. Ιατρική επιστήμονες του Τζονς Χόπκινς έχουν προσφέρει και αυτοί τις συστάσεις και την κριτική τους ώστε να παρουσιαστεί ένα τελικό αρμονικό και συμβατό με τις απαραίτητες προδιαγραφές μηχάνημα. 

Thanks for reading Hellenic News of America

Η πατέντα χρειάζεται να περάσει έγκριση ακόμα από το FDA αφού είναι υγειονομική συσκευή και πιθανών να γίνει άμεσα αυτό ώστε να μπορεί να ξεκινήσει η παραγωγή του την αμέσως επόμενη ημέρα.

“Η σπουδαιότερη αμοιβή για εμάς θα είναι τα χαμόγελα των οικογενειών των οποίων βοηθήσαμε να σώσουμε κάποιο οικείο τους. Έτσι θα αισθανθούμε περίφημα που μπορέσαμε να δώσουμε σε κάποιους την ευκαιρία να ζήσουν,» είπε η πρόεδρος της ADCOR, Αντωνία Σταυράκη.  

Έχοντας επισκεφτεί το εργοστάσιο αυτές τις μέρες, καλύπτοντας τις καθημερινές εξελίξεις του ρεπορτάζ, η πιο συγκινητική αίσθηση που έχω εισπράξει είναι μιας οικογένειας που προσπαθεί να βοηθήσει άλλες οικογένειες να μην χρειαστεί να χάσουν ποτέ κάποιον δικό τους άνθρωπο από την πανδημία αυτή. Βλέποντας μια οικογένεια σύσσωμη από τους γονείς, τον Δημήτρη και την Αντωνία μέχρι τις κόρες τους Μαρία και Κατερίνα που καθημερινά αλληλογραφούν, κάνουν τηλεφωνικές συσκέψεις και συμπληρώνουν τα απαραίτητα έγγραφα για τις διάφορες εγκρίσεις και τον γιο τους Κώστα, ο οποίος σπουδάζει και αυτος μηχανικός και είναι ανάμεσα στον πατέρα του και τον αντιπρόεδρο Michael Hyatt στις έπαλξης αλλαγών και αναβαθμίσεων ανάλογα τις συστάσεις των ειδικών. Δεν είναι βέβαια τυχαίο που όλοι η οικογένεια έχει ενωθεί ενάντια σε αυτή την μάχη, καθώς η τρίτη τους κόρη Γεωργία είναι μια από τους αφανής ήρωες, μιας και εργάζεται στο νοσοκομείο Τζονς Χόπκινς. Δύνοντας έτσι βαθύτερο νόημα στην επίλυση και την ανάγκη να κάνουμε όλοι αυτό που πρέπει ώστε να μείνουνε υγειής και ασφαλής αυτές τις κρίσιμες ώρες. Συγχαρητήρια σε όλους τους για την εύστροφη εξέλιξη ώστε να βρεθεί άμεση λύση για να καλύψει την βασική ανάγκη μιας ανάσας και να δώσει μια νέα πνοή στον αγώνα κατά αυτής της ισχυρής πανδημίας που μας έχει κοστίσει τόσες αθώες ψυχές παγκοσμίως.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img