Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekH Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας υποδέχεται τους Πιεριείς παγκόσμιους πρωταθλητές

H Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας υποδέχεται τους Πιεριείς παγκόσμιους πρωταθλητές

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Τους Κατερινιώτες παγκόσμιους πρωταθλητές του Παγκρατίου Αθλήματος, Δέσποινα Καρυπίδου, Δομινίκη Μυστρίδου, Γιώργο Τοσουνίδη και τον προπονητή τους, Ιωάννη Τοπαλίδη, υποδέχθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, το πρωί της Πέμπτης, 11 Δεκεμβρίου 2014, στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Στη συνάντηση παρέστησαν και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Απόστολος Τζόβας, Στέφανος Μπιτόπουλος και Αριστείδης Αγγέλου.

Στη διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας συνεχάρη τους αθλητές για τις σημαντικές τους διακρίσεις και τους ευχήθηκε να έχουν υγεία και δύναμη καθώς και η αθλητική πορεία που διαγράφουν να είναι γεμάτη από επιτυχίες και πάντα να κατακτούν τους στόχους που θέτουν. Άλλωστε, τόνισε ότι μέσα από τις προσωπικές τους επιτυχίες υπήρξαν οι καλύτεροι πρεσβευτές της Πιερίας, χαρίζοντάς μας παράλληλα στιγμές συγκίνησης και υπερηφάνειας.

Οι αθλητές ενημέρωσαν την κα  Μαυρίδου για την ιστορία του αθλήματος, η οποία καλύπτει το διάστημα από από τον 8ο αιώνα π.Χ. μέχρι τον 12ο αιώνα μ.Χ., ενώ οι απαρχές του Παγκρατίου αθλήματος συνδέονται με ελληνικές παραδόσεις, όπως η πάλη του Hρακλή με το λέοντα της Nεμέας, του Θησέα με το Mινώταυρο, και του Aίαντα με τον Oδυσσέα. Ο προπονητής, κος Τοπαλίδης συζήτησε με την Αντιπεριφερειάρχη τις πολλές και σημαντικότατες διακρίσεις του Γ.Α.Σ. “Ολύμπιος” Κατερίνης, τόσο σε πανελλήνιο επίπεδο, αλλά και σε παγκόσμιο, καθώς οι Πιεριείς αθλητές του παγκρατίου έχουν πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο με μεγάλες επιτυχίες στα παγκόσμια πρωταθλήματα που διεξάγονται ανά τον κόσμο, ενώ τόνισε την ανάγκη να γνωρίσουν τα νέα παιδιά αυτό το άθλημα, το οποίο αποτελεί άριστη γυμναστική όχι μόνο για το σώμα, αλλά και το μυαλό των αθλητών, αποτελώντας το θεμέλιο λίθο όλων των σύγχρονων γνωστών πολεμικών τεχνών.

Η κα Μαυρίδου, όχι μόνο ως Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, αλλά και από τη θέση της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επεσήμανε “τη σημασία που δίνει η Π.Ε. Πιερίας στην προώθηση του αθλητικού ιδεώδους, τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων με σκοπό την ανάδειξη του πνεύματος του αθλητισμού”, ενώ υπήρξε και ανταλλαγή απόψεων για την περαιτέρω ανάδειξη του παγκρατίου αθλήματος, το οποίο χαρίζει ιδιαίτερες και σημαντικές στιγμές υπερηφάνειας σε όλους τους πολίτες της Πιερίας.

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img