Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekH Ελλάδα Ονομάζει την Διαδικασία Εμβολιασμού «Ελευθερία» το ‘21 που γιορτάζουμε την...

H Ελλάδα Ονομάζει την Διαδικασία Εμβολιασμού «Ελευθερία» το ‘21 που γιορτάζουμε την εκατονταετηρίδα μνήμη της Ελληνικής Ανεξαρτησίας του 1821

Joanne Trikoulis
Joanne Trikoulis
Joanne Trikoulis is a contributing editor and is based in Athens, Greece. She is the CEO & Founder of Axion-Ellas. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Special to the Hellenic News of America

Οι πρώτες από τις 1,2 εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων Pfizer/BioNTech που εκτιμάται ότι θα παραληφθούν μέχρι τα τέλη Μαρτίου, έφτασε στην Ελλάδα μετά τα Χριστούγεννα για να καταπολεμήσουν τον κορωνοϊό και τα πρώτα εμβόλια χορηγήθηκαν στις 27 Δεκεμβρίου, σε αρχηγούς κρατών, κυβερνητικούς αξιωματούχους σε κρίσιμες θέσεις, αρχηγούς του υγειονομικού και επικεφαλής της τάξης και ασφάλειας και της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Περίπου 5.000 πολίτες ειδικότερα, της πρώτης γραμμής στον υγειονομικό τομέα εμβολιάζονται καθημερινά, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και είναι πολύ αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί ο αρχικός στόχος των 220.000 εμβολιασμών μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.  Κυβερνητική εκπρόσωποι και η ασφάλεια είναι οι επόμενοι στην σειρά για το εμβόλιο καθώς επίσης και οι ηλικιωμένοι και άρρωστοι που ζουν στα γηροκομεία και άλλα μακροπρόθεσμα κέντρα προσοχής. Από τις 20 Ιανουαρίου οι πολίτες άνω των 85 ετών θα πάρουν και αυτοί σειρά για να εμβολιαστούν. Είναι υποχρεωτικό για όλους άνω των 18 ετών να εμβολιαστούν σε σειρά φθίνουσα σε ηλικία και με βάση προτεραιότητας των ευπαθών ομαδών. 

Ένα αρχηγείο για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού έχει συσταθεί στην Αθήνα, γνωστή ως η «Αίθουσα Πολέμου» που συντονίζει την επιχείρηση εμβολιασμού με τίτλο «Ελευθερία» στα πρώτα 42 από τα περίπου 1000 κέντρα εμβολιασμού που θα στηθούν στην ηπειρωτική χώρα και σε όλη την Ελλάδα.  Λόγω της περίπλοκης υλικοτεχνικής υποδομής μεταφοράς και διανομής του εμβολίου, οι στρατιωτικές και κινητές μονάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) επίσης θα επιστρατευθούν στη διαδικασία εμβολιασμού για τον υπόλοιπο πληθυσμό στα ελληνικά νησιά και σε άλλες απομακρυσμένες περιοχές.  Οι στόχοι που τέθηκαν περί του εμβολιασμού αναφέρει ότι ευελπιστούν ο πρώτος που αναφέρθηκε παραπάνω θα επιτευχθεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, έπειτα το 50% του πληθυσμού να εμβολιαστεί μέχρι το Πάσχα και το 70% μέχρι το καλοκαίρι. Για άλλη μια φορά συλλέγονται δεδομένα δοκιμής από αυτό και τα εμβόλια των άλλων κατασκευαστών που θα αναπτυχθούν μέσω της άνοιξης, δηλαδή όταν θα εκτιμάται αν θεωρείται ασφαλές να χορηγηθεί σε έγκυες γυναίκες και παιδιά.

Στις 11 Ιανουαρίου 2021 η ηλεκτρονική πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr θα είναι ανοικτή για να εγγράφουν οι υπόλοιποι πολίτες ώστε να λάβουν ένα προγραμματισμένο ραντεβού για να παρουσιαστούν σε ένα από τα καθορισμένα κέντρα εμβολιασμού, όπου θα ελεγχθούν για πυρετό και τυχόν αλλεργίες, και θα υποβάλουν ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό προκειμένου να αποφασιστεί αν είναι ασφαλές να του χορηγηθεί το εμβόλιο εκείνη τη στιγμή. Η διαδικασία εγγραφής θα περιλαμβάνει τη σύνδεση με τους κωδικούς του Taxisnet και την παροχή ΑΜΚΑ προσωπικού αριθμού ασφάλισης μαζί με τα προσωπικά τους στοιχεία, όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο, email. Το εμβόλιο θα χορηγείται δωρεάν και έτσι ο αριθμός ΑΜΚΑ αποτελεί υποχρεωτική προϋπόθεση. Κάθε πολίτης που δεν έχει αριθμό ΑΜΚΑ ενθαρρύνεται να επισκεφθείτε τα ΚΕΠ και να υποβάλουν αίτηση για έναν. Επιπλέον, εάν κάποιοι πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα του Taxisnet και δεν διαθέτει κωδικούς που θα επαληθεύουν την αυθεντικότητα της αίτησής του στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εμβολιασμού, τότε οι πολίτες αυτοί θα μπορούν να επισκέπτονται ορισμένα φαρμακεία και να προσκομίσουν όλες τις άλλες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού ΑΜΚΑ τους, για να ζητήσουν ημερομηνία εμβολιασμού τους.

Όσοι έχουν εμβολιαστεί θα λάβουν ψηφιακή κάρτα που θα περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία εμβολιασμού και τυχόν επισκέψεις σε γιατρο για παρακολούθηση μετά το εμβόλιο.  Φυσικά, υπάρχει επίσης πολύ μελέτη και συζήτηση σχετικά με τα “διαβατήρια εμβολιασμού” με τη μορφή κάποιου τύπου ψηφιακής εφαρμογής, όπως το “CommonPass” που αναπτύχθηκε από την μη κερδοσκοπική οργάνωση The Commons Project Foundation, που υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Rockefeller και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, μεταξύ άλλων.  Η εφαρμογή θα λειτουργεί με barcode και θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τυχόν εξετάσεις Covid-19 και στοιχεία εμβολιασμού και θα χρησιμοποιούνται ως απόδειξη ασφάλειας ταξιδιού και αργότερα ίσως και για την είσοδο σε θέατρα, κινηματογράφους, εστιατόρια, συναυλίες, κλπ.  Αυτό είναι ένα σενάριο που απαιτεί από τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να συνεργαστούν για την τυποποίηση των απαιτήσεων δοκιμών και εμβολιασμού.

Thanks for reading Hellenic News of America

Το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech με 95% αποτελεσματικότητα θα χορηγείται σε δύο δόσεις, με διαφορά 21 ημερών και στη συνέχεια θα είναι πλήρως αποτελεσματικό μια εβδομάδα αργότερα, με άλλα λόγια ένα μήνα μετά τον αρχικό εμβολιασμό.  Σύμφωνα με το σχέδιο εμβολιασμού που παρουσίασε το Υπουργείο Υγείας, η Ελλάδα θα λάβει 4,7 εκατομμύρια εμβόλια του εμβολίου Pfizer/BioNTech και 1,8 εκατομμύρια εμβόλια από τη Moderna, τα οποία αναμένεται να φτάσουν στη συνέχεια.  Το εμβόλιο AstraZeneca/Oxford λέγεται επίσης ότι θα φτάσει στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Εκ των οποίων 7,1 εκατομμύρια εμβόλια συνολικά αναμένεται να παραδοθούν., ενώ το πολυαναμενόμενο εμβόλιο μίας δόσης από την Johnson & Johnson μπορεί να φτάσει ήδη από τον Φεβρουάριο με ποσότητες που αντιστοιχούν σε 4,7 εκατομμύρια. Τέλος, 4,7 εκατομμύρια του εμβολίου Sanofi/GSK έχουν διατεθεί για την Ελλάδα, καθώς και 5,3 του εμβολίου Curevac. Έτσι, συνολικά 28,3 εκατομμύρια εμβόλια θα πρέπει να ληφθούν για την κάλυψη του εμβολιασμού ολόκληρου του πληθυσμού της Ελλάδας.

Η διαδικασία εμβολιασμού λέγεται ότι είναι μόνο η αρχή του τέλους του Covid-19, καθώς η επειχήρηση «Ελευθερία» συνεχίζεται με την ελπίδα του πληθυσμού να εμβολιαστεί πλήρως μέσα στο έτος, τότε το ’21, το έτος της ελευθερίας στην ιστορία της Ελλάδας θα εορταστεί διπλά, πρώτα προς τιμήν της ανεξαρτησίας του έθνους το 1821 και δεύτερο για την ελευθερία από την παγκόσμια πανδημία που όπως αποδείχθηκε θα μαινόταν πάνω μας 200 χρόνια αργότερα. 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img