Thursday, April 25, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
Greek CommunityCultureHELLENIC NEWS OF AMERICA … 30 XΡΟΝΙΑ – ΜΙΑ ΕΥΧΗ: «Φθάσε όπου δεν μπορείς»…

HELLENIC NEWS OF AMERICA … 30 XΡΟΝΙΑ – ΜΙΑ ΕΥΧΗ: «Φθάσε όπου δεν μπορείς»…

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Κύρος,  σοβαρότητα, αξιοπιστία, δημιουργικές παρεμβάσεις, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, ασυμβίβαστη πορεία, αντικειμενική πληροφόρηση, στοχευμένη ελληνική συνειδητότητα,  ελληνομάθεια…είναι μερικές μόνο από τις αξίες που διέπουν τα 30 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας ενός ηχηρού ομογενειακού Μέσου που ακούει στο όνομα “HELLENIC NEWS OF AMERICA”. Ενός μέσου, που τρεις δεκαετίες πριν, φάνταζε άπιαστο όνειρο για τον ιδρυτή κι εκδότη καθώς επίσης και τους συντάκτες του, που σε πείσμα όσων μιλούσαν για θνησιγένειά του άμα τη γενέσει του, με επίπονες κι επίμονες προσπάθειες πρωτοστάτησε αξιόπιστα και με αξιοπρέπεια, συχνά κόντρα στα «σημεία των καιρών».

“Φθάσε όπου δεν μπορείς”

…σημείωνε ο Νίκος Καζαντζάκης στο πρόλογο του βιβλίου του «Αναφορά στον Γκρέκο»

Κι εμείς, ως άλλοι πείσμονες Γραικοί της Οδύσσειας, διήλθαμε των σκοπέλων, κάναμε δειλά τα πρώτα βήματα χάρη στην δική σας παρουσία, ενηλικιωθήκαμε σιγά σιγά και σήμερα ανδρωνόμαστε για να διεκδικήσουμε άλλα τόσα χρόνια προσφοράς στον πλουραλισμό και την πολυφωνία των αξιών του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες με τις ρίζες μας, έννοιες που μας βοηθούν να κρατάμε Θερμοπύλες χιλιομετρικά μακριά απ΄ το Μητροπολιτικό μας Κέντρο…και να δηλώνουμε «Πιστεύω» … σ’ ό,τι είμαι γονιδιακά… «Πιστεύω» στη δημοκρατία, τη φιλοσοφία, τη μαθηματική σκέψη, την ιστορία, το θρήσκευμα, την πολιτική, το ευ αγωνίζεσθαι, την οικογένεια, τη φιλία, την αγάπη, το φιλότιμο, τη φιλοξενία και τελικά την ίδια τη ζωή που οι αρχαίοι μας πρόγονοι δίδαξαν με τέτοια εύληπτη γλώσσα μοναδικά στον κόσμο.

Το δικό μας «Παρόν» όμως δεν περιορίζεται μονάχα στη γλυκόπικρη γεύση του ένδοξου παρελθόντος. Μέλημά μας είναι η μάχιμη δημοσιογραφία για τα εθνικά μας θέματα, τα κυριαρχικά δικαιώματα της δικής μας Ελλάδας. Της κουκίδας του χάρτη όπως θέλουν να την κοιτούν οι δυνατοί της γης, που όμως στην Κρήτη της δημιουργήθηκε η Ευρώπη, στην Κύπρο μας το κάλλος και η ομορφιά, στη γη της Μακεδονίας οι αγωνιστές κι οι ήρωες κι οι νεομάρτυρές μας στις αλησμόνητες πατρίδες της Βορείου Ηπείρου, Ιμβρου και Τενέδου, του Πόντου των Τραντέλληνων την χιλιοτραγουδισμένη Μικρασία και την Αγιοτόκο Καππαδοκία. Βλέπετε εμείς τούτα τα ματωμένα χώματα, όπως ορθά τα αποκάλεσε η Διδώ Σωτηρίου, δεν τα ξεχνούμε ποτέ όσο μακριά ή κοντά κι αν βρισκόμαστε.

Thanks for reading Hellenic News of America

 

Και είθε οι Μεγαλοκομνηνοί, ο Μέγας Βασίλειος, ο Αη Γιάννης ο Ρώσσος, οι ανοιχτές εκκλησίες του Κοράματος, κι η Αγία Φωτεινή της Σμύρνης παρέα με τον Αη Βούκουλο, να φωτίσουν τις μέρες και τα έργα όλων ημών που εμπνευστήκαμε να αφήσουμε κάτι χειροπιαστό πίσω για τα παιδιά και τα εγγόνια μας: μια ταινία, ένα βιβλίο, έναν θεσμό ημερών μνήμης ως φόρο τιμής στους άταφους προγόνους μας. Εξάλλου η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΝΗΜΗ είναι βαρύτιμο φορτίο μας!

Συνεπείς στις σύγχρονες επιταγές, στην άλλη γλώσσα, στα άλλα ήθη,. στις διαφορετικές προσεγγίσεις ή προτεραιότητες, σε πρώτο ανάγνωσμα στην ΗΕLLENIC NEWS OF AMERICA θα έρχεται πάντα το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ. Αυτό είναι  η ΣΗΜΑΙΑ μας. Με τα χρώματά της μπορούμε να χτίσουμε ΒΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ.

 

Συμβολικά και στην γιορτή των 30 χρόνων μας θα δώσουμε όπως ανακοινώσαμε, υποτροφίες σε όσους αρίστευσαν στην έκθεση για το ΟΧΙ και την σημασία της 28ης Οκτωβρίου ή την σημασία των γραπτών ΜΜΕ αντίστοιχα, στο Ρόναλντ Μακντόναλντ Χαουζ και στο Κανσερ Φαουντατιον.

Με την δική σας ουσιαστικότερη και πολυπληθέστερη συμμετοχή και συνεισφορά μπορούμε πάντα να κάνουμε πιο πολλά.

Αυτό δεν υπήρξαμε ιστορικά πάντα οι Έλληνες, μετανάστες του χθες?

 

Αυτό δεν είμαστε, οι σύγχρονοι πολίτες του κόσμου?

 

Με τα εμβάσματα των παππούδων και των γιαγιάδων μας δεν δημιουργήθηκε η ελληνική ύπαιθρος?

 

Με τα δολάρια, τα μάρκα και τα φράγκα, τις στερλίνες και τις λίρες δεν χτίστηκαν τα σπίτια στην Ήπειρο, τις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα, τη Μακεδονία και τη Θράκη?

Με την ίδια ζέση, ίδιο το δολάριο και ενοποιημένο νομισματικά το ευρωπαϊκό χρήμα, οι απανταχού ομογενείς είμαστε και σήμερα αιμοδότες της κρίσης της γενέτειράς μας.

 

Κι ας μην νομοθετεί χρόνια τώρα η χώρα την ψήφο των ομογενών της εμείς ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ με τις ΠΡΑΞΕΙΣ μας.

 

Τα ψηφοδέλτια μας είναι ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ!

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img