Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekHellenic Train: Προκαταβολές αποζημίωσης για τις οικογένειες των θυμάτων και των επιβατών...

Hellenic Train: Προκαταβολές αποζημίωσης για τις οικογένειες των θυμάτων και των επιβατών που τραυματίστηκαν

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Τις προκαταβολές για τις οικογένειες των θυμάτων και των επιβατών που τραυματίστηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στις 28 Φεβρουαρίου 2023 στα Τέμπη, για την κάλυψη των άμεσων οικονομικών αναγκών τους, ανακοίνωσε η Hellenic Train.

Αναλυτικότερα, αποφασίστηκε να διαμορφωθούν οι προκαταβολές ως εξής:

1. Στις οικογένειες των θανόντων επιβατών προκαταβολή ύψους 42.000 ευρώ

2. Ανεξάρτητα από τη σοβαρότητα των τραυματισμών, 10.000 ευρώ στους επιβάτες που τραυματίστηκαν και εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία ή κλινικές και 5.000 ευρώ στους επιβάτες που τραυματίστηκαν και δεν νοσηλεύονται πλέον σε νοσοκομεία ή κλινικές.

Επιπλέον, στις οικογένειες των θανόντων, των τραυματιών και των άλλων επιβατών που βρίσκονταν στο τρένο τη στιγμή του ατυχήματος, αποζημίωση 300 ευρώ για τις αποσκευές, συμπεριλαμβανομένων των χειραποσκευών, των προσωπικών αντικειμένων και των ζώων.
«Με την προκαταβολή αυτή, χωρίς αυτό να συνιστά σε καμία περίπτωση αποδοχή ευθύνης από την πλευρά της εταιρείας, η Hellenic Train υπερβαίνει τα προβλεπόμενα του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τους επιβάτες ως ελάχιστη συμβολή στην αντιμετώπιση των δεινών που προκλήθηκαν από το τραγικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας .

Thanks for reading Hellenic News of America

Για την καταβολή των ανωτέρω ποσών, προς απλοποίηση και την επιτάχυνση των διαδικασιών οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν στην Hellenic Train τα ακόλουθα δικαιολογητικά :

Οι δικαιούχοι των προκαταβολών εξαιτίας θανάτου θα πρέπει να προσκομίσουν πρωτότυπο ή νομίμως επικυρωμένο αντίγραφο Πιστοποιητικού Εγγυτέρων Συγγενών. Αρκεί ένας εκ των αναφερομένων στο ανωτέρω Πιστοποιητικό να προσκομίσει αυτό, υπογράφοντας Υπεύθυνη δήλωση είτε θεωρημένη από ΚΕΠ είτε εκδοθείσα μέσω gov.gr ότι ενεργεί για λογαριασμό και των λοιπών αναφερομένων στο ως άνω Πιστοποιητικό συγγενών καθώς και κάθε άλλου τυχόν νόμιμου κληρονόμου.

Οι δικαιούχοι των προκαταβολών εξαιτίας τραυματισμού τους αρκεί να συμπεριλαμβάνονται στους επίσημους καταλόγους τραυματιών και να προσκομίσουν (α) είτε Αστυνομικό Δελτίο Ταυτότητας (ΑΔΤ) είτε οποιοδήποτε άλλο δημόσιο έγγραφο ταυτοπροσωπίας (π.χ. διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης κ.ά.), (β) έγγραφο που πιστοποιεί το ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ τους και (γ) έγγραφο εισαγωγής τους σε νοσηλευτικό ίδρυμα ή κλινική, καθώς και το τυχόν εξιτήριο και (δ) το εισιτήριό τους, εφόσον αυτό υπάρχει.

Σε σχέση με τις χειραποσκευές, προσωπικά αντικείμενα και ζώα οι δικαιούχοι αρκεί να προσκομίσουν είτε Αστυνομικό Δελτίο Ταυτότητας (ΑΔΤ) είτε οποιοδήποτε άλλο δημόσιο έγγραφο ταυτοπροσωπίας (π.χ. διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης), καθώς και το εισιτήριο, εφόσον αυτό υπάρχει. Οι δικαιούχοι όλων των ανωτέρω κατηγοριών μπορούν να υποβάλουν κάθε απαιτούμενο κατά τα ανωτέρω δικαιολογητικό υπό μορφή επικυρωμένου φωτοαντίγραφου στην ειδική προς τούτο ηλεκτρονική υπηρεσία – ειδική ηλεκτρονική διεύθυνση υποδοχής αιτημάτων : [email protected] μαζί με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας τους (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ηλεκτρονική διεύθυνση-email, τηλέφωνο). Εκτός από όλα τα ανωτέρω η Hellenic Train έχει δημιουργήσει ειδική ομάδα, η οποία βάσει των υπαρχουσών καταστάσεων των δικαιούχων όλων των ανωτέρω κατηγοριών, θα αναλάβει τη διαχείριση των αιτημάτων των κατ΄ ιδίαν δικαιούχων για την διευκόλυνση υλοποίησης όλων των ανωτέρω μέτρων.

Τέλος, σημειώνεται ότι παρά το γεγονός ότι η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να αποτιμηθεί σε οποιαδήποτε χρηματική παροχή εντούτοις η απόφαση της Εταιρείας, των άνω προκαταβολών υπερβαίνει τις ελάχιστες υποχρεώσεις που προβλέπονται για τη σιδηροδρομική επιχείρηση από τον υπ΄ αριθμόν 1371/2007 Ευρωπαϊκό Κανονισμό σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των επιβατών, σιδηροδρομικών γραμμών.

Σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 1371/2007 (ΕΚ), προβλέπεται η καταβολή προκαταβολών (και μόνον) εκ μέρους της σιδηροδρομικής επιχείρησης σε περίπτωση τραυματισμού ή θανάτου επιβάτη, η οποία αφορά στην κάλυψη των άμεσων οικονομικών αναγκών. Η εν λόγω προκαταβολή δεν δύναται να είναι μικρότερη του ποσού των 21.000 ευρώ, σε περίπτωση θανάτου επιβάτη, ενώ για την περίπτωση τραυματισμού επιβάτη, προβλέπεται μεν η υποχρέωση καταβολής προκαταβολής στον τραυματισθέντα επιβάτη, αλλά δεν ορίζεται ελάχιστο ποσό προκαταβολής.

Επίσης, ρητά επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με το ανωτέρω άρθρο 13 του εν λόγω Κανονισμού, η εν λόγω προκαταβολή δεν συνιστά σε καμία περίπτωση αναγνώριση τυχόν ευθύνης της σιδηροδρομικής επιχείρησης. Σημειώνεται ότι στο πεδίο εφαρμογής της ανωτέρω διάταξης (άρθρο 13 ΕΚ 1371/2007) δεν εμπίπτει η κατηγορία των μη τραυματισμένων επιβατών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img