Tuesday, April 23, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekHELMEPA: Ψήφισμα μαθητών και εκπαιδευτικών για την προστασία των θαλασσών

HELMEPA: Ψήφισμα μαθητών και εκπαιδευτικών για την προστασία των θαλασσών

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Στην έκδοση κοινού ψηφίσματος για την κλιματική αλλαγή κατέληξαν μαθητές/τριες νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων εκπροσωπώντας 6.129 παιδιά από όλη την Ελλάδα, στην Ετήσια Συνάντηση του Συμβουλίου Αντιπροσώπων της Παιδικής HELMEPA που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Μαρτίου.

«Ο πλανήτης Γη μάς προειδοποιεί: Δεν αντέχει την κλιματική αλλαγή. Με το Γλάρο βοηθό, τους πόρους εξοικονομώ, κάνω σήμερα την αλλαγή, για να κρατήσω τη φύση και τη θάλασσα υγιή!» αναφέρεται στο ψήφισμα που θα αποσταλεί σε διεθνείς οργανισμούς και fora που ασχολούνται με την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Παράλληλα με το Συμβούλιο των παιδιών, εκπαιδευτικοί, γονείς και εκπρόσωποι Διευθύνσεων Εκπαίδευσης παρακολούθησαν το Εργαστήριο Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχει αναπτύξει η HELMEPA και δεσμεύτηκαν να πραγματοποιήσουν συγκεκριμένες δράσεις εκπαιδευτικού – περιβαλλοντικού περιεχομένου.

Το συγκεκριμένο εργαστήριο συμβάλλει στην επίτευξη των 17 στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και θα προσφερθεί σε εκατοντάδες νέους και νέες από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του εορτασμού των 40 χρόνων λειτουργίας της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – HELMEPA με σκοπό την κατανόηση των εννοιών και προκλήσεων και την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων για την υγεία των θαλασσών και ακτών.

«Φέτος η HELMEPA γιορτάζει 40 χρόνια πολυδιάστατης δραστηριότητας, και στο πλαίσιο αυτό έχουμε επιλέξει 40 κεντρικές δράσεις που θα επικοινωνήσουν τα μηνύματά μας, σε όλη την Ελλάδα και εκτός συνόρων, για να ενημερώσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε μικρούς και μεγάλους να αναλάβουν δράση για την υγεία των θαλασσών και ακτών μας, και του πλανήτη μας γενικότερα.» τόνισε στην εκδήλωση η πρόεδρος της HELMEPA, Σεμίραμις Παληού:

Thanks for reading Hellenic News of America

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Costamare Shipping Company S.A., Αθανάσιος Μπέης συμμετείχε ενεργά και επίσης μετέφερε χαιρετισμό του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, υιού του αειμνήστου καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου: «Ο πατέρας μου, καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος ιδρυτής της COSTAMARE, έτρεφε ιδιαίτερη αγάπη για τα παιδιά και είχε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους. Έτσι στήριξε με ενθουσιασμό το θεσμό της Παιδικής HELMEPA από το ξεκίνημά της το 1993. Με την ίδια αγάπη εμείς, τα παιδιά του, συνεχίζουμε να στηρίζουμε αυτό το θεσμό που θεωρούμε ότι επιτελεί έργο υψίστης σημασίας. Η ανθρωπότητα χρειάζεται ενεργούς πολίτες με θεμελιωμένη γνώση για να υποστηριχτεί το βιώσιμο μέλλον της. Η σωστή εκπαίδευση και ενημέρωση των παιδιών στα θέματα αυτά αποτελεί την σημαντικότερη επένδυση για την υλοποίηση των σκοπών της HELMEPA»

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img