Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekHNA: 1987-2012 ΛΑΜΠΡΗ ΤΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 25 ΧΡΟΝΩΝ

HNA: 1987-2012 ΛΑΜΠΡΗ ΤΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 25 ΧΡΟΝΩΝ

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Paul_Kotrotsios_Hellenic_News_of_America_25th

HNA: 1987-2012 ΛΑΜΠΡΗ ΤΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 25 ΧΡΟΝΩΝ 

 

Του Δημήτρη Σουλτογιάννη 

 

Thanks for reading Hellenic News of America

Αποστολή 

 

Κόνκορτβιλ, Πενσυλβάνια—Μια λαμπερή εκδήλωση για όλους τους παρευρισκομένους επιφύλαξε ο εκδότης-Διευθυντής της Hellenic News of America Παύλος Κοτρότσιος και το επιτελείο της εφημερίδας το βράδυ της Κυριακής 14 Οκτωβρίου 2012 στο ξενοδοχείο “Κόνκορτβιλ Ιν” της Πενσυλβάνια για τον εορτασμό της συμπλήρωσης των 25 χρόνων από την ίδρυση της εφημερίδας. Ομογενείς και Αμερικανοί, υποστηρικτές της εφημερίδας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κ. Κοτρότσιου για να γιορτάσουν όλοι μαζί την λαμπρή πορεία της εφημερίδας και ομόφωνα να συγχαρούν τον ιδρυτή της για την προσφορά του στην ομογένεια, τα Ελληνικά γράμματα και τον Ελληνικό πολιτισμό καθώς και για τους αδιάκοπους αγώνες του για την διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας και παιδείας στις Ηνωμένες Πολιτείες. `Ήταν όλοι εκεί, εκπρόσωποι της Αμερικανικής πολιτικής σκηνής σε τοπικό, περιφερειακό και Ομοσπονδιακό επίπεδο, εκπρόσωποι πρεσβειών Ελλάδας και Κύπρου, εκπρόσωποι του ΕΟΤ, αλλά και ομογενειακών οργανισμών όπως το American Hellenic Institute, για να στηρίξουν ουσιαστικά και να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Hellenic News of America και τον εκδότη της έτσι ώστε να συνεχίσουν τον σημαντικό τους έργο. 

Ο κ. Κοτρότσιος φανερά συγκινημένος στην ομιλία του ευχαρίστησε την οικογένεια του και τους συνεργάτες τους αλλά και όλους εκείνους που τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια “κάνοντας το όνειρο του πραγματικότητα, ένα όνειρο που είναι και δικό τους” όπως είπε χαρακτηριστικά. Για την γυναίκα του Λίντα, το μεγάλο στήριγμα στη ζωή και την καριέρα του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι όταν ο ίδιος εργάζονταν σε Ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό στο ξεκίνημα της καριέρας του εκείνη τηλεφωνούσε αφιερώνοντας τραγούδια. “Εν τέλη κατέληξε να αφιερώσει την ίδια της τη ζωή σε εμένα και την εφημερίδα” τόνισε ο κ. Κοτρότσιος. “Φτάσαμε στο σημείο αυτό, να γιορτάσουμε τα 25 χρόνια δράσης της ΗΝΑ με την στήριξη, συνεργασία πολλών Ομογενών, τους οποίους ευχαριστούμε για την συμβολή τους στην πραγματοποίηση του ονείρου που είναι και δικό τους όνειρο. Άλλοι με τον καλό τους λόγο, με την πρόσκλησή τους στην επιχείρηση ή το σπίτι τους, με την ανοχή των λαθών ή παραλείψεων, με την συνδρομή και καταχώριση αγγελιών και διαφημίσεων, χορηγιών αλλά και συμβουλών. Ολα αυτά χαλυβδώνουν την πεποίθησή μας να συνεχίσουμε, με όλους τους συνεργάτες εδώ και στην Ελλάδα, τον αγώνα για καλύτερη ποιότητα και να έχουμε ένα ανοικτό Φόρουμ προσιτό σε όλους, Ελληνοαμερικανούς και Αμερικανούς” κατέληξε ο κ. Κοτρότσιος. 

 

Ο προβολέας φυσικά έπεσε επάνω σε όλα εκείνα τα πρόσωπα που η Hellenic News of America επέλεξε να τιμήσει για την μακροχρόνια προσφορά τους στην ομογένεια και την μεταλαμπάδευση του Ελληνικού πολιτισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μεταξύ αυτών η Ελληνοαμερικανίδα γερουσιαστής από την πολιτεία του Μέϊν κ. Ολυμπία Σνόου, ο πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Θεόδωρος Σπυρόπουλος, ο φιλάνθρωπος κ. Νικόλαος Καράμποτς, ο καθηγητής από το πανεπιστήμιο του Ντέλαγουερ κ. Ντίν Λόμης, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων εκπαιδευτικών κ. Στέλλα Κοκόλη καθώς και οι επιχειρηματίες από το γνωστό Ελληνικό εστιατόριο “Εστία” κκ. Γιάννης Λόης και Πίτ Πασχάλης. Την βραδιά συντόνισε η πολιτειακή βουλευτής Νέας Υόρκης κ. Αραβέλα Συμωτά η οποία πολλές φορές στο παρελθόν έχει βρεθεί στο πλευρό τόσο της εφημερίδας όσο και του Ερμή, ενώ την διασκέδαση των προσκεκλημένων ανέλαβε η ορχήστρα του Σταύρου Θεωδόρου και το χορευτικό συγκρότημα “Μακεδονία” από τη Φιλαδέλφεια. 

 

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα της η γερουσιαστής Ολύμπια Σνόου, η οποία λόγο ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση αφού ευχαρίστησε την Hellenic News of America για το βραβείο που της απενεμήθη, εξήρε τον Πάυλο Κοτρότσιο για την προσφορά του στην ομογένεια και παρότρυνε όλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα του. “Η ομογένεια έχει ανάγκη από ανθρώπου όπως ο Παύλος Κοτρότσιος και από εφημερίδες όπως η Hellenic News of America,” είπε χαρακτηριστικά η κ. Σνόου και συνέχισε “σε κάθε πτυχή της ζωής μου είτε επαγγελματική είτε προσωπική υπενθυμίζω σε όλους ότι είμαι Ελληνίδα, αυτό είναι βαθιά ριζωμένο μέσα μου και η Ελληνικότητα μου εμφανίζεται σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής μου” κατέληξε η κ. Σνόου.

 

Το βραβείο του κ. Σπυρόπουλου παρέλαβε συγκινημένη η κόρη του Μαριάννα η οποία ταξίδεψε από το Σικάγο για να παρευρεθεί στην εκδήλωση. “Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ εκ μέρους του πατέρα μου τον κ. Παύλο Κοτρότσιο για την προσφορά του στην ομογένεια μέσω της εφημερίδας του αλλά και της έκθεσης Ερμής” είπε και ευχήθηκε στην εφημερίδα να συνεχίσει δυναμικά για ακόμα περισσότερα χρόνια. 

 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ομιλία του έγκριτου καθηγητή του πανεπιστημίου του Ντέλαγουερ κ. Ντίν Λόμη ο οποίος ευχαρίστησε τους διοργανωτές της εκδήλωσης για το βραβείο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “όλοι μας είμαστε Αμερικανοί είτε εκ γενετής είτε από επιλογή που δεν παύουμε όμως ποτέ να θέλουμε τη διατήρηση της Ελληνικής κουλτούρας στις Ηνωμένες Πολιτείες, και αυτό επιδιώκει με την κοινωνική του προσφορά ο Παύλος Κοτρότσιος”

 

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων εκπαιδευτικών ευχαρίστησε τον εκδότη της Hellenic News of America γιατί “πάντοτε βρίσκεται στο πλευρό του `Έλληνα εκπαιδευτικού και της Ελληνικής παιδείας”, ενώ έκανε έκκληση για την δημιουργία ενός “ταμείου” για την παιδεία έτσι ώστε να μην στερέψει η χώρα από εκπαιδευτικούς ειδικά τώρα που η Ελλάδα λόγο και της κατάστασης της οικονομίας της έχει σταματήσει να στέλνει αποσπασμένους.

 

Τέλος οι επιχειρηματίες κκ. Πασχάλης και Λόης έπλεξαν το εγκώμιο του Παύλου Κοτρότσιου για τον ζήλο του να προωθεί την Ελληνική επιχειρηματικότητα και όχι μόνο στις ΗΠΑ μέσω της έκθεσης Ερμής.  

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img