Tuesday, April 16, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekHyperloop: Το τρένο που θα κινείται με την ταχύτητα του ήχου ...

Hyperloop: Το τρένο που θα κινείται με την ταχύτητα του ήχου  

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Το Hyperloop είναι μια νέα μέθοδος ταξιδιού που θα μεταφέρει ανθρώπους με 1200 χιλιόμετρα /ώρα μεταξύ απομακρυσμένων τοποθεσιών.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μακρύ σωλήνα που είχε αφαιρεθεί ο αέρας για να δημιουργήσει ένα κενό.

Μέσα στον σωλήνα θα υπάρχουν κάψουλες που μεταφέρουν έξι με οκτώ ανθρώπους, και οι αναχωρήσεις θα γίνονται κάθε 30 δευτερόλεπτα.
Το Hyperloop είναι ένα τρένο που θα κινείται όχι πάνω σε ράγες στο έδαφος αλλά στο εσωτερικό αγωγών μέσα σε κενό αέρος.
Το τρένο αυτό θα αποτελείται από βαγόνια (κάψουλες) που θα έχουν χωρητικότητα 6-8 ατόμων.
Σύμφωνα με τον Ελον Μασκ, η αίσθηση που θα έχουν οι επιβάτες θα προσομοιάζει εκείνη που έχουν οι επιβάτες αεροσκαφών και όχι με εκείνη που έχουν οι επιβάτες στα τρενάκια ταχύτητας των λούνα παρκ, όπως θεωρούσαν κάποιοι.
Το αρχικό σχέδιο του Ελον Μασκ είναι το Hyperloop να συνδέσει το Λος Αντζελες με το Σαν Φρανσίσκο που βρίσκονται σε απόσταση 610 χιλιόμετρα,
Το Hyperloop θα κινείται με ταχύτητες που θα ξεπερνούν τα 1200 χιλιόμετρα ανά ώρα, γεγονός που σημαίνει ότι θα συνδέει τις δύο μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ σε περίπου 30 λεπτά.
Όπως είπε ο Μασκ στη συνέντευξη, το Hyperloop θα μπορεί να μεταφέρει όχι μόνο ανθρώπους αλλά και φορτία, ακόμη και αυτοκίνητα.
Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, το κόστος για την κατασκευή του πρώτου τρένου και των υποδομών για τη «γραμμή» Λος Αντζελες-Σαν Φρανσίσκο θα αγγίξει τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img