Friday, April 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
«Τίτλοι τέλους» βάζει η κυβέρνηση στον Περιφερειακό Τύπο Το Νομοσχέδιο που επεξεργάζεται...

«Τίτλοι τέλους» βάζει η κυβέρνηση στον Περιφερειακό Τύπο Το Νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η Κυβέρνηση

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

ΘΕΜΑ: «Τίτλοι τέλους» βάζει η κυβέρνηση στον Περιφερειακό Τύπο Το Νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η Κυβέρνηση με το οποίο καταργούνται οι υποχρεωτικές δημοσιεύσεις προκηρύξεων και διακηρύξεων στις εφημερίδες, οδηγεί σε αφαίμαξη βασικών εσόδων του Επαρχιακού Τύπου. Πρόκειται για το Νομοσχέδιο περί δημοσίων συμβάσεων των υπουργείων Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού και Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, στο οποίο δεν περιλαμβάνεται η δημοσίευση των διακηρύξεων στις εφημερίδες. Συγκεκριμένα όπως είναι διατυπωμένο το άρθρο 61, οι προβλεπόμενες ως υποχρεωτικές δημοσιεύσεις των σχετικών προκηρύξεων, διακηρύξεων κλπ. των δημοσίων συμβάσεων στον περιφερειακό Τύπο καταργούνται και αντικαθίστανται από αναρτήσεις (!) στο ΚΗΜΔΗΣ και στις ιστοσελίδες των φορέων, εφόσον διαθέτουν (!), με ότι μπορεί αυτό συνεπάγεται τόσο για τη διαφάνεια της διαδικασίας, όσο και για την βιωσιμότητα των περιφερειακών εφημερίδων που εντάσσονται σήμερα στον Ν.3548/2007. Η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου, ενώνει τη δική της φωνή διαμαρτυρίας και στέκεται συμπαραστάτης στις Ενώσεις Ιδιοκτητών Ημερησίων και Εβδομαδιαίων Επαρχιακών Εφημερίδων, καθώς με την αφαίμαξη των βασικών εσόδων τους από τις διακηρύξεις και προκηρύξεις, είναι ορατός ο κίνδυνος να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας συναδέλφων δημοσιογράφων στην ελληνική περιφέρεια. Καλούμε την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει και να τροποποιήσει το άρθρο 61 του σχετικού νομοσχεδίου το οποίο ως έχει όχι μόνο δεν εξασφαλίζει κανένα δημοσιονομικό όφελος αλλά δημιουργεί προϋποθέσεις αδιαφάνειας στις πολύπαθες συμβάσεις δημοσίων έργων και προμηθειών. Οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν υποχρέωση να σκύψουν και να ακούσουν τις λογικές απόψεις και προτάσεις των Ιδιοκτητών, αλλά και των συναδέλφων δημοσιογράφων, έτσι ώστε οι περιφερειακές εφημερίδες να συνεχίσουν απρόσκοπτα να ΥΠΑΡΧΟΥΝ και να προσφέρουν στην ενημέρωση, την διαφάνεια και την ανάπτυξη του τόπου. Η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου θα δώσει τον δικό της αγώνα για να μην ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο που βάζει «τίτλους τέλους» σε ένα ζωντανό κομμάτι της ελληνικής περιφέρειας, την τοπική εφημερίδα, την ξεχωριστή φωνή της κάθε τοπικής κοινωνίας. Το Δ.Σ. της ΕΣΕΤ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά Γεν. Γραμ. Ενημέρωσης & Επικοινωνίας Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου Ένωση Ιδιοκτητών Εκδοτών Τοπικών Εφημερίδων Αττικής

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img