Friday, April 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In Greek“Mαζί με τον Στέφανο” με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντισμού

“Mαζί με τον Στέφανο” με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντισμού

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

“Mαζί με τον Στέφανο” σε μια σεμνή τελετή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντισμού αφιερωμένη στην μνήμη του αείμνηστου Στέφανου Σιμωτά. Μια τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων που μας φιλοξένησε για ακόμη μια φορά, με αφορμή την απονομή τιμητικών  διακρίσεων που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών – Πανελλαδικό Δίκτυο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων σε Επισήμους της Ελληνικής Κυβέρνησης, Εκπροσώπους Αρχηγών Σωμάτων Ασφαλείας, Εκπροσώπους Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων, Κυβερνητικά Στελέχη, Εκπροσώπους Δήμων, Ερευνητές, Εμπειρογνώμονες, Διακεκριμένους Καθηγητές,   Προέδρους και Εκπροσώπους Συλλόγων ΑμεΑ, Εθελοντικές Οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας, Εκπροσώπους Κρατικών και Ιδιωτικών Φορέων,Εκπαιδευτές,  Φοιτητές, Εκπαιδευτικούς.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και ευχαριστούμε θερμά όσους παρευρέθησαν παρά τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν. Ευχαριστούμε όλους τους επισήμους, τους εκπαιδευτές, τους εκπαιδευόμενους, τα στελέχη μας και θα ήθελα να εστιάσω στο γεγονός ότι ακόμα και με την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε με την πανδημία καταφέραμε να επιτύχουμε τους στόχους μας δουλεύοντας καθημερινά σχεδόν όλες τις ώρες του 24ωρου προς όφελος της εκπαίδευσης και ενημέρωσης του συνόλου των πολιτών. Ευχαριστούμε θερμά την κα Ζέττα Μακρή, Υφυπουργό Παιδείας,  το Υπουργείο Παιδείας, την Μονάδα Εκπαιδευτικής Καινοτομίας του ΙΕΠ, το Υπουργείο Ναυτιλίας και το Υπουργείο Εργασίας και την Περιφέρεια της Αττικής, τον Περιφερειάρχη κ. Γεώργιο Πατούλη, τον Αντιπεριφερειάρχη  κ. Πέππα και όλους τους παρευρισκομένους Ερευνητές, Διακεκριμένους Καθηγητές για τη συμβολή τους στο πολύ δύσκολο έργο μας. Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ο οποίος ευχήθηκε  κάθε επιτυχία στην εκδήλωση μας.

Οφείλουμε να εκφράσουμε τις θερμότατες ευχαριστίες μας στον Σεβασμιότατον Αρχιεπίσκοπον Αυστραλίας,Υπέρτιμον και Έξαρχον πάσης Ωκεανίας, κ.κ. Μακάριον, για την ευγενική δωρεά του ποσού των 100.000 $ Αυστραλίας ( ≈ 63.300 €) στο φορέα μας.
Η επικοινωνία που πραγματοποιήσαμε όλο αυτό το διάστημα προκειμένου να ενημερωθεί ορθώς για τη λειτουργία, τη δράση και τους σκοπούς μας, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, δημιούργησε έναν ισχυρότερο δεσμό με κίνητρο την ανθρωπιστική βοήθεια αλλά και την υποστήριξη της ενημέρωσης, της εκπαίδευσης και της τεχνογνωσίας των ενεργών πολιτών στα φαινόμενα και τις συνέπειες που επιφέρουν οι Φυσικές καταστροφές σε όλο τον πλανήτη και ιδιαίτερα στη χώρα μας.

Δεσμευόμαστε ως φορέας ότι αυτή η ευγενική δωρεά & πολύτιμη χειρονομία εκ μέρους του, πρόκειται να μας ενδυναμώσει, ώστε να μπορέσουμε με καλύτερα μέσα που αποκτήσαμε ως εξοπλισμό,  να συνεχίσουμε το έργο μας στην εκπαίδευση, επενδύοντας σε αυτή και στην κοινωνική προσφορά καθώς επίσης να ανταπεξέλθουμε στις δυσμενείς συνθήκες και συνέπειες των φυσικών καταστροφών που πρόσφατα έπληξαν και θα συνεχίσουν δυστυχώς, λόγω της κλιματικής κρίσης να πλήττουν το περιβάλλον σε παγκόσμιο επίπεδο.
Υποσχόμαστε να παραμείνουμε δίπλα στο σύνολο των πολιτών με όποιο τρόπο μας ζητηθεί.
Κλείνοντας θα ήθελα να ανακοινώσω ότι οφείλουμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστούμε στο  κυρίαρχο Χριστιανικό Ιπποτικό Τάγμα του Ναού Ιεροσολύμων, μόνιμο μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με φιλανθρωπική δράση  που μαζί με την Εκπρόσωπο Εκπαιδευτικής Διαδικασίας του ΙΔΑΦΚ Π.ΔΙΚ.Π.Π.Δ.Κ. κα Γιαννάκου, Συγγραφέα παιδικών παραμυθιών, πρόκειται με τους Εκπροσώπους του Τάγματος και τα στελέχη μας, να προσφέρουμε παιδικά βιβλία εκπαιδευτικού χαρακτήρα για το περιβάλλον και την ανακύκλωση στα παιδικά χωριά SOS – στην κιβωτό του κόσμου και στο χαμόγελο του παιδιού. Ήδη στην εκδήλωση μας προσφέρθηκαν οι πρώτες δύο κούτες στην έναρξη της εκδήλωσης από την κα Γιαννάκου όπως διακρίνετε στις παρακάτω φωτογραφίες οι οποίες και προσφέρθηκαν στην κα Ματίνα Κυριάκου, Πρόεδρο του Συλλόγου  “Θα ξαναβγεί ο ήλιος, Αλέξανδρος”, προκειμένου να μοιραστούν στο Ογκολογικά Νοσοκομεία.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και η απονομή βεβαιώσεων πιστοποίησης των Εκπαιδευομένων του Σχολείου ΣΕΥΣΕΕΔ 2021 και του Σχεδιασμού (εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας) Εκπαιδευτικής Κατάρτισης E-Learning 2021 του Α’Εξαμήνου του ΙΔΑΦΚ Π.ΔΙΚ.Π.Π.Δ.Κ.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img