Friday, March 29, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekNavarino Challenge - Η Ελληνική γλώσσα ενώνει μέσω του αθλητισμού

Navarino Challenge – Η Ελληνική γλώσσα ενώνει μέσω του αθλητισμού

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Λίγες μόλις ημέρες πριν την 9η χρονιά του Navarino Challenge, άνθρωποι όλων των ηλικιών και όλων των δυνατοτήτων ετοιμάζονται να συμμετάσχουν και να αποτελέσουν μέρος της κορυφαίας γιορτής του αθλητικού τουρισμού στην Costa Navarino και την Πύλο, στη Μεσσηνία, στις 15-17 Οκτωβρίου 2021.

Το Navarino Challenge προωθεί και στηρίζει ενέργειες που αναδεικνύουν την ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας και πιο συγκεκριμένα την αναμφισβήτητη αξία της ελληνικής γλώσσας. Η ελληνική γλώσσα είναι μια από τις σημαντικότερες στον κόσμο και έχει αποτελέσει τη βάση για αμέτρητους πολιτισμούς. Τα περισσότερα δε αλφάβητα προέρχονται από το ελληνικό.

Η φετινή καμπάνια του Navarino Challenge έχει χρώμα ελληνικό και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να το διαπιστώσουν τόσο στο αναμνηστικό μπλουζάκι της διοργάνωσης, που φέρει την υπογραφή της Luanvi, όσο και στο μετάλλιο που είναι και τα δύο αφιερωμένα στην ελληνική γλώσσα και θα περιλαμβάνουν πολλές ελληνικές λέξεις σε διάφορες ξένες γλώσσες που έχουν ακριβώς την ίδια σημασία.

H διοργάνωση έχοντας αποφασίσει να προβάλλει και να αναδείξει το έργο και τη ζωή του σπουδαίου Έλληνα Ολυμπιονίκη από την Πύλο, του Κωσταντίνου Τσικλητήρα θυμίζει σε όλους τη σημασία της ελληνικής γλώσσας σε παγκόσμιο επίπεδο με αφορμή την αφίσα των Ολυμπιακών Αγώνων του 1912 στη Στοκχόλμη που είναι στα ελληνικά.

Το Navarino Challenge θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) με τη στήριξη του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Η διοργάνωση έχει ενταχθεί στις ελληνικές δράσεις του προγράμματος #BeactiveHellas 2021 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Τη διοργάνωση και το sports production έχει αναλάβει η ActiveMedia Group. Όλοι οι δρομικοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε συνδιοργάνωση με τον Μεσσηνιακό Γυμναστικό Σύλλογο και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Thanks for reading Hellenic News of America

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img