Friday, March 29, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekPIZZA ON TIMΕ για την πρώιμη ανίχνευση Διαταρραχής Ελλειμματικής Προσοχής

PIZZA ON TIMΕ για την πρώιμη ανίχνευση Διαταρραχής Ελλειμματικής Προσοχής

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Ένα παιχνίδι σοβαρού σκοπού το PIZZA ON TIME το οποίο στοχεύει στην πρώιμη ανίχνευση και βελτίωση των συμπτωμάτων της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) έχει αναπτύξει επιστημονική ομάδα του ΑΠΘ στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου ADHD360 βασιζόμενη στις τεχνολογίες της τεχνητής νοημοσύνης.

Η ΔΕΠΥ αποτελεί μία από τις συχνότερες διαταραχές της παιδικής ηλικίας και εμφανίζεται παγκοσμίως στο 7,2% των παιδιών (129 εκατομμύρια παιδιά περίπου), με μεγαλύτερη συχνότητα στα αγόρια. Τα συμπτώματά της είναι η διάσπαση προσοχής, η παρορμητικότητα και η υπερκινητικότητα και η αναγνώριση του προβλήματος συμπίπτει, στις περισσότερες περιπτώσεις, με την ένταξη στο σχολείο, εξαιτίας των αυξημένων απαιτήσεων για συγκέντρωση της προσοχής, οργάνωση και συμμόρφωση στους κανόνες.

Το έργο ADHD360 είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα που περιλαμβάνει ένα παιχνίδι σοβαρού σκοπού (serious game) και μία εφαρμογή παρατήρησης συμπεριφοράς για κινητά τηλέφωνα/τάμπλετ, ως εργαλεία παρέμβασης και βελτίωσης των συμπτωμάτων της ΔΕΠΥ. Τα καινοτόμα εργαλεία διατίθενται δωρεάν και απευθύνονται σε γονείς παιδιών και εφήβων, ηλικίας 7-16 ετών και ήδη έχουν χρησιμοποιηθεί σε έναν μικρό αριθμό παιδιών.

Σημειώνεται ότι το παιχνίδι αυτό δίνει την ένδειξη στους γονείς ότι θα πρέπει να απευθυνθούν στον ειδικό ιατρό και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τον ιατρό και την ιατρική διάγνωση.

Για την ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας αλλά και των γονέων θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίαση του σοβαρού σκοπού PIZZA ON TIME στις 6 Οκτωβρίου 2021 και ώρες 18:00 με 19:00.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, μέσω του Zoom. Η συνολική διάρκεια των παρουσιάσεων είναι 45’ και στο τέλος θα υπάρχει διαθέσιμος χρόνος για συζήτηση με τους γονείς. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες και να εγγραφούν στον σύνδεσμο https://www.adhd360.eu/el/register/

Thanks for reading Hellenic News of America

Το έργο υλοποιείται από την επιστημονική ομάδα του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων του Τμήματος Πληροφορικής του AΠΘ και μίας εταιρείας ανάπτυξης video games. Επιστημονικός υπεύθυνος του ερευνητικού προγράμματος είναι ο διευθυντής του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, καθηγητής Παναγιώτης Μπαμίδης και συντονιστής ο διευθυντής του Εργαστηρίου Ευφυών Συστημάτων του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ, καθηγητής Ιωάννης Βλαχάβας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img