Friday, July 12, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekSalty Myth: Τα ιδιαίτερα… «χαρμάνια» με αλάτι που φτιάχνει ένας βιβλιοπώλης στη...

Salty Myth: Τα ιδιαίτερα… «χαρμάνια» με αλάτι που φτιάχνει ένας βιβλιοπώλης στη Θεσσαλονίκη

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Γράφει η Φιλίππα Βλαστού, Δημοσιογράφος

Ένας αλμυρός μύθος έχει αρχίσει να «γεννιέται» στα Λαγυνά Θεσσαλονίκης και έχει στόχο να φτάσει από άκρη σε άκρη σε όλο τον κόσμο.

Ο Νικόλας Πραδάκης τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει δημιουργήσει την εταιρεία «Salty Myth». Με βάση το αλάτι Μεσολογγίου συνθέτει ιδιαίτερα «χαρμάνια» από βότανα και μπαχαρικά. Γυάλινα βαζάκια κρύβουν μέσα τους αρώματα και γεύσεις από όλη την Ελλάδα και την Μεσόγειο.

Τα μείγματα απευθύνονται σε επαγγελματίες της μαγειρικής, αλλά και σε καταναλωτές που θέλουν να πάνε ένα βήμα πιο ψηλά τις συνταγές τους, λέει στο Hellenic News of America ο Νικόλας Πραδάκης. «Μέσα από τις συνθέσεις που κάνω θέλω να ξυπνάω αναμνήσεις από την Ελλάδα σε κάθε άτομο που τις γεύεται. Θέλω μέσα από τους συνδυασμούς που δημιουργώ από τα μπαχαρικά ο κόσμος να μπορεί να πειραματιστεί με ό,τι μαγειρεύει και να δοκιμάσει νέες γεύσεις», εξηγεί.

ΦΩΤΟ: Ευγενική παραχώρηση Φ. Βλαστού

Εξού και η ονομασία της εταιρείας Salty Myth (Αλμυρός Μύθος), καθώς η φιλοσοφία της εταιρείας, όπως τονίζει ο κ. Πραδάκης, είναι «να προσφέρει την δυνατότητα ενός μαγευτικού γευστικού ταξιδιού με άρωμα Ελλάδας. Ο κόσμος να γνωρίσει και να έρθει πιο κοντά στον συναρπαστικό κόσμο των γεύσεων μας».

Thanks for reading Hellenic News of America

Από την ιδέα στην πράξη

Η ιδιότητα του επιχειρηματία δεν είναι καινούργια για τον κ. Πραδάκη, διότι διατηρεί βιβλιοπωλείο αρκετά χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Ούτε το χαρακτηριστικό της δημιουργικότητας ήρθε ξαφνικά καθώς η ενασχόληση του με την ζωγραφική τον κάνει να εμπνέεται ακόμα και από τα πιο απλά πράγματα.

Η απόφαση του όμως να δημιουργήσει μια εταιρεία που ασχολείται με τον γαστρονομικό τομέα δεν ξάφνιασε τους γνωστούς του. Αντίθετα τους φάνηκε αρκετά ταιριαστό για εκείνον, γιατί από μικρή ηλικία λατρεύει την μαγειρική.

Μάλιστα, την σπίθα για την ιδέα να ανοίξει την εταιρεία αυτή του την «άναψε» ένας φίλος του σε μια γαστρονομική μάζωξη. «Περίπου 15 χρόνια, κάθε καλοκαίρι, συναντιέμαι σε βουνά με καλούς φίλους. Συγκεκριμένα, σε ένα χωριό κοντά στο χιονοδρομικό της Βασιλίτσας, την Σμίξη. Εγώ αναλαμβάνω την μαγειρική και ζητάω πάντα από τους φίλους μου να μου φέρουν από ένα μπαχαρικό ή ένα βότανο από την περιοχή που μένουν. Με αυτά κάνω συνθέσεις και μαγειρεύω. Μια μέρα ένας από τους φίλους μου είπε να κάνω την αγάπη μου πράξη. Δηλαδή να δημιουργήσω μια εταιρεία που θα σχετίζεται με τα μπαχαρικά και την μαγειρική. Έτσι προέκυψε η ιδέα για το Salty Myth».

Ιδιαίτεροι συνδυασμοί

Με πειραματισμούς στην μαγειρική ο κ. Πραδάκης εμπνέεται και εν τέλει καταλήγει στους συνδυασμούς μειγμάτων με βάση το ανώτερης ποιότητας φυσικό θαλασσινό μεσολογγίτικο αλάτι, το οποίο θεωρεί πως είναι το καλύτερο στον κόσμο και είναι «ορκισμένος» σε αυτό. Το πρώτο «χαρμάνι» που έφτιαξε ήταν φυσικό θαλασσινό αλάτι με βιολογικό σουσάμι Έβρου, ρίγανη και κρητικά βότανα. Αυτή τη στιγμή διαθέτει 17 κωδικούς συνολικά και ο καθένας είναι ξεχωριστός, όπως ο ανθός αλατιού Μεσολογγιού, γνωστός ως «αφρός» της θάλασσας και το ιδιαίτερο καπνιστό αλάτι Μεσολογγίου καπνισμένο με ξύλα οξιάς για πάνω από 140 ώρες.

Τα προϊόντα της εταιρείας προς το παρόν ταξιδεύουν σε περιοχές της Ελλάδας. Πωλούνται σε επιλεγμένα καταστήματα και μέσω του e shop. Στα άμεσα σχέδια του ιδιοκτήτη είναι να καταφέρει να βγει στην αγορά του εξωτερικού. «Θέλω μέσα από τα μείγματα που φτιάχνω να χαρίζω χαμόγελα σε όσους τα γεύονται. Πιστεύω ότι η ελληνική γαστρονομία και τα παράγωγα της είναι κάποια από τα δυνατά ατού της χώρας μας και το Salty Myth προσδοκώ να γίνει ένας από τους γευστικούς πρεσβευτές της παράδοσης μας», υπογραμμίζει ο κ. Πραδάκης.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img

Από 39 Ευρώ

spot_img