Wednesday, April 24, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
Tο 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Διαχείρισης Γύρου με τεραστία επιτυχία

Tο 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Διαχείρισης Γύρου με τεραστία επιτυχία

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Η Μέγας Γύρος διοργάνωσε το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Διαχείρισης Γύρου στις 20 Φεβρουαρίου 2017 στο ξενοδοχείο Hilton.  Στο Συνέδριο παραβρέθηκαν υψηλά στελέχη της Alpha Bank και της Eurobank, οι 100 μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κλάδου, προμηθευτές, εκπρόσωποι από τον ΕΦΕΤ και την Κτηνιατρική. Από τα media ήταν τα κλαδικά περιοδικά, food bloggers, μεγάλες εφημερίδες και περιοδικά

Βασικός άξονας του συνέδριου ήταν η ασφαλής διαχείριση του παραδοσιακού μας προϊόντος, του Γύρου και η ανάπτυξη του κλάδου. To συνέδριο ξεκίνησε με εναν σύντομο χαιρετισμό του Διευθύνοντα Σύμβουλου της Μέγας Γύρος, Κο Νικόλαο Λούστα, εξηγώντας επιγραμματικά τα σχέδια της εταιρίας για το μέλλον.  Την σκυτάλη πήρε ο Διευθυντής Πωλήσεων, Κος Αντώνης Χατζηδιαμαντής που με αφορμή την επέτειο των 10 χρόνων της εταιρίας, έκανε μια σύντομη παρουσίαση της εξέλιξη της εταιρίας :  παραγωγικά, γεωγραφικά και εμπορικά! Δείχνοντας παράλληλα και την δυναμική του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν και η παρουσίαση για το κομμάτι του Αλουμινίου στην διατροφή μας,  πού παρουσιάστηκε από τον Δόκτωρ και ανεξάρτητο συνεργάτη Κο. Λεωνίδα Κυριαζή. Εξηγώντας πως μια συνήθεια που είναι ενταγμένη στην καθημερινότητα μας μπορεί να έχει τόσες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας.

Η Διευθυντήρια Ποιοτικού Έλεγχου, Κα.  Κορίνα Μουμτζίδου υπογράμμισε την σημαντικότητα στο να τηρούνται τα συστήματα διασφάλισης ποιότητας στα καταστήματα έτσι ώστε να προσφέρετε στον καταναλωτή ένα ασφαλές και ποιοτικό προϊόν.  Δίνοντας έτσι το έναυσμα για  το κεντρικό θέμα του συνεδρίου, την έρευνα για την ορθή διαχείριση.

Η  παρουσίαση της μελέτης έγινε από την Επίκουρη Καθηγήτρια και Δόκτωρ Δήμητρα Χούχουλα από το Ερευνητικό Εργαστήριο Ασφάλειας Τροφίμων και Ποτών της Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, ΤΕΙ Αθήνας. Μια έρευνα που διήρκησε ένα χρόνο, μελετήθηκαν 50 υπερψυγμένοι γύροι από την Μέγας Γύρος αλλά και 50 νωποί από την αγορά, σε διάφορες παραλλαγές κιλών και συνθηκών διαχείρισης!  Η έρευνα  εστίασε στις μικροβιολογικές και θερμοκρασιακές μεταβολές κατά τη διάρκεια της έψησης του γύρου (νωπού και υπερψυγμένου) καθώς και στην μικροβιολογική κατάσταση του. Έγιναν παραπάνω απο 1000 μικροβιολογικές αναλύσεις, στις οποίες αναλύθηκαν τα μικροβιολογικά φόρτια σε διαφορετικές συνθήκες παρασκευής και έψησης.

Thanks for reading Hellenic News of America

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι στον υπερψυγμένο γύρο το εσωτερικό του παραμένει σε χαμηλές θερμοκρασίες για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που ψήνεται, ενώ ο νωπός παραμένει σε υψηλές θερμοκρασίες στο εσωτερικό του, για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (από τις 8 ώρες, τις 7 βρίσκεται σε ζώνες υψηλού κινδύνου) που ψήνεται. Το αξιοσημείωτο είναι ότι την ώρα που ο φλοιός στο νωπό προϊόν βρίσκετε στους 85 βαθμούς και είναι έτοιμο προς σερβίρισμα, 8 χιλιοστά πιο μέσα το προϊόν βρίσκετε στους 45 βαθμούς!

« τι και αν ο ψήστης/χειριστής κόψει μια μερίδα λίγο πιο χοντροκομμένη από ότι συνήθως που είναι 4-6 χιλιοστά?»

 «Μπορεί ένας άνθρωπος να κόβει όλη μέρα με τον ίδιο ρυθμό ??»

«μπορεί να κόψει μια φορά λίγο πιο βαθιά και να προκαλέσει τροφική λοίμωξη, αφού το προϊόν μπορεί να φαίνεται ότι είναι έτοιμο, όμως δεν είναι.

Με σεβασμό πάντα προς τον καταναλωτή η έρευνα αυτή θέλησε να εξελίξει τον κλάδο δημιουργώντας έναν οδηγό ασφαλής διαχείρισης για ένα καλύτερο και γευστικότερο τελικό προϊόν!

Στην συνέχεια μίλησε η Διευθύντρια Marketing Κα. Πόπη Τρακάδα  μαζί με τον Chef Δημήτρη Σκαρμούτσο Brand Αmbassador της εταιρίας θέλησαν να παρουσιάσουν τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς, και την ανάγκη δημιουργίας προστιθέμενη αξία στο προϊόν, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στην εξέλιξη των καταστημάτων και των υψηλών υπηρεσιών που προσφέρονται πλέον από αυτά.

Κλείνοντας στην συζήτηση στο συνέδριο οι επιχειρήσεις έθεσαν την ανάγκη στο να γίνει θεσμός αυτό το συνέδριο ώστε να προβάλλονται οι τάσεις και οι νέες πρακτικές της αγοράς Η Μέγας Γύρος θέτοντας για άλλη μια φορά τον πήχη ψηλά και θέλοντας να φτάσει το προϊόν σε παγκόσμιο επίπεδο διοργάνωσε το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Διαχείρισης Γύρου με τεραστία επιτυχία και στοχεύει στην ετήσια διοργάνωση συνεδρίων με νέες έρευνες για την ανάπτυξη του κλάδου .

 

 

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img