Friday, July 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekWiener Zeitung: Πρώτη επιλογή η Ελλάδα για τους Αυστριακούς ταξιδιώτες, σύμφωνα με...

Wiener Zeitung: Πρώτη επιλογή η Ελλάδα για τους Αυστριακούς ταξιδιώτες, σύμφωνα με την TUI

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Τις εξαιρετικές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού και το αυξημένο ενδιαφέρον των ταξιδιωτών και τουριστών από το εξωτερικό να επισκεφθούν τη χώρα μας, υπογραμμίζει ο Τύπος της Αυστρίας.

Σε εκτενές της ρεπορτάζ, η εφημερίδα Wiener Zeitung τονίζει χαρακτηριστικά, ότι «ο ελληνικός τουρισμός ανθεί, όπως επιβεβαιώνεται, τόσο από τα στοιχεία που παραθέτουν ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρης Τάσιος, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Αυστρίας Gottfried Math.

Σύμφωνα με την WZ, «οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η ελληνική τουριστική βιομηχανία θα σημειώσει φέτος ιστορικό ρεκόρ, καθώς στόχος είναι να σπάσει το όριο των 20 δισ. ευρώ σε άμεσα έσοδα, σημειώνοντας νέο ιστορικό ρεκόρ.

«Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, αναφέρεται στα αισιόδοξα στοιχεία των μέχρι τώρα αφίξεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας. ‘Το ισοζύγιο είναι εξαιρετικό: το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους, 4,52 εκατομμύρια επιβάτες από το εξωτερικό προσγειώθηκαν στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει αύξηση 3,4 % σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το τελευταίο έτος πριν από τον κορονοϊό’». Αναφέρει το άρθρο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος δηλώνει ότι «ελπιδοφόρα ήταν και η έναρξη της νέας σεζόν. Το Πάσχα το 30% όλων των ξενοδοχείων ήταν ανοιχτά, δηλαδή περίπου 3.000 καταλύματα. Οι πληρότητες ήταν 90% με 100%. Στη βόρεια Ελλάδα είχαμε ταξιδιώτες από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες, κυρίως Βούλγαρους και Ρουμάνους. Τα ξενοδοχεία της Αθήνας ήταν κατά 60 με 70% κατειλημμένα από ξένους, πολλοί τουρίστες ήρθαν από τη Δυτική Ευρώπη και το εξωτερικό».

Thanks for reading Hellenic News of America

Ταυτόχρονα, τα άμεσα έσοδα στον ελληνικό τουριστικό τομέα ανήλθαν σε 17,63 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος, μόλις 3% λιγότερα από τα 18,2 δισ. ευρώ το 2019, ενώ η κατά κεφαλήν δαπάνη των παραθεριστών αυξήθηκε από 564 ευρώ το 2019 σε 619 ευρώ το προηγούμενο έτος. Αυτό σημαίνει αύξηση 9,7%, δηλαδή, η Ελλάδα είχε ελαφρώς λιγότερους τουρίστες το 2022 σε σχέση με το 2019, αλλά αυτοί ξόδεψαν σημαντικά περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους στην Ελλάδα από ό,τι πριν.

Αναφερόμενη στο «Εθνικό Σχέδιο για τον Ελληνικό Τουρισμό 2030», η WZ επισημαίνει ότι στόχος είναι «να γίνει όλη η Ελλάδα προορισμός παραθεριστών από όλο τον κόσμο, όπως για παράδειγμα η βόρεια Ελλάδα, που μέχρι στιγμής έχει παραμεληθεί τουριστικά. Για το σκοπό αυτό, πρόκειται να προωθηθούν συνολικά 36 στόχοι στις 13 Περιφέρειες της χώρας, με επίκεντρο τη βελτίωση και επέκταση των υποδομών, την ψηφιοποίηση, την αναβάθμιση της τουριστικής προσφοράς, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Επιπλέον, στόχος είναι να γίνει η Ελλάδα προορισμός όλο το χρόνο για παραθεριστές από το εξωτερικό και όχι μόνο στους καλοκαιρινούς μήνες από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο».

Ειδικά για την τουριστική κίνηση από την Αυστρία, το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών για τους Αυστριακούς».

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της TUI Αυστρίας Gottfried Math, η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή των δημοφιλών προορισμών των πελατών της, ακολουθούμενη από την Ισπανία και την Τουρκία. Οι προορισμοί γύρω από τη Μεσόγειο σημειώνουν ρεκόρ: η Αττάλεια, η Κρήτη, η Ρόδος και η Μαγιόρκα βρίσκονται στην πρώτη θέση – και οι τέσσερις προορισμοί είναι ήδη πάνω από το επίπεδο πριν από την πανδημία. Στην Ελλάδα, έχουν ήδη γίνει κρατήσεις σε ορισμένα σημεία από τον Μάρτιο, ενώ οι περισσότερες καταγράφονται σε Κρήτη, Ρόδο, Κω και Κέρκυρα.

https://www.wienerzeitung.at/nachrichten/wirtschaft/international/2187662-Wir-haben-mehr-Gaeste-als-je-zuvor.html

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img

Από 39 Ευρώ

spot_img