Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekXρήση QR Codes: μία λύση για την Υγεία!

Xρήση QR Codes: μία λύση για την Υγεία!

Latest articles

H κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά, πως είναι η πλέον καινοτόμα, πρωτοπόρα και συνεπής ιατρική μονάδα που συμβαδίζει με τις αρχές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ).

Πάντα στην αιχμή των εξελίξεων και έχοντας ως αρχή τη βέλτιστη φροντίδα των ανθρώπων που την εμπιστεύονται, ενσωμάτωσε – στο πλαίσιο πάντα της εξυπηρέτησης, αλλά και της ενημέρωσης των νοσηλευμένων της – την τεχνολογία των QR Codes.

Τι είναι τα QR Codes

Τα QR Codes (Quick Response Codes) είναι μια μορφή barcodes. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, λόγω της μεγάλης χωρητικότητας αποθήκευσής τους, αλλά και της ταχύτατης αναγνωσιμότητας τους (readability). Ένα οποιοδήποτε κινητό smartphone μπορεί μόνο με τη χρήση της κάμερας να σκανάρει ένα QR Code και ο χρήστης να μεταφερθεί αυτόματα μέσα σε ένα site, ή να πάρει τηλέφωνο έναν αριθμό, ή να διαβάσει κάποιο κείμενο, ακόμη και ένα πολυσέλιδο φυλλάδιο.

Πώς η κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ αξιοποίησε τα QR Codes

Thanks for reading Hellenic News of America

Σε μια προσπάθεια να μειώσει τον όγκο των διαφημιστικών της εντύπων, προωθώντας όμως παράλληλα με τον καλύτερο και πιο σύγχρονο τρόπο τις υπηρεσίες της κλινικής προχώρησε στη δημιουργία QR Stand, τα οποία έχουν τοποθετηθεί στα κομοδίνα των κλινών του 1ου και 2ου ορόφου (που φιλοξενούν μαιευτικά περι-στατικά).

Στόχος της κατασκευής και της χρήσης των QR Stand είναι η καλύτερη δυνατή διαχείριση και προβολή του ενημερωτικού υλικού της κλινικής μέσω ηλεκτρονικών φυλλαδίων ή videos τα οποία είναι αποθηκευμένα στο site της κλινικής. Έτσι, οι ασθενείς έχουν σε ένα σημείο συγκεντρωμένη όλη την πληροφόρηση και με απλό με εύκολο τρόπο μπορούν να ανατρέξουν σε αυτή και να ενημερωθούν για τα πάντα γύρω από κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ.

Η κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ πέραν των υπηρεσιών υψηλού επιπέδου που προσφέρει, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη και στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης! Για άλλη μια φορά, αυτή τη φορά μέσω της τεχνολογίας των QR Codes, καταθέτει τα διαπιστευτήρια της, αντιλαμβανόμενη το κρίσιμο ρόλο της ειδικά στους απαιτητικούς καιρούς που διανύουμε.

Τι πέτυχε η κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ με τη χρήση των QR Codes

Η καινοτόμος αυτή ιατρική μονάδα, στους άξονες Άνθρωπος, Περιβάλλον και Υγεία, με τη χρήση των QR Codes, πέτυχε:

Για τον Άνθρωπο:

Τη διευκόλυνση πρόσβασης στην ενημέρωση, που δίνει την ευκαιρία στις νοσηλευόμενες να έχουν κάθε δυνατή πληροφορία. Μπορούν να περιηγηθούν σε πολλά πεδία που αφορούν την κλινική, αντλώντας χρήσιμες και απαραίτητες πληροφορίες.

Για το Περιβάλλον

Tη μείωση της άσκοπης κατανάλωσης χαρτιού από την κλινική με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ειδικότερα, γίνονται βήματα για την προστασία του περιβάλλοντος σε μια περίοδο που η κλιματική αλλαγή έχει αρχίσει να αφήνει τα σημάδια της σε όλο τον πλανήτη.

Για την Υγεία

Την ίδια ώρα, πέραν των προφανών ωφελειών για το περιβάλλον και τη βελτίωση του τρόπου ενημέρωσης των νοσηλευομένων, η κλινική μέσω των QR Codes συμμορφώνεται με τον αποτελεσματικότερο τρόπο με τα περιοριστικά μέτρα για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού, αφού μειώνεται η επαφή με φυλλάδια που έχουν περάσει από πολλά διαφορετικά χέρια.

Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας της κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ. Για αυτό και με προτεραιότητά τη βιώσιμη και κοινωνικά υπεύθυνη δράση, αξιοποίησε τα QR Codes. Ταυτόχρονα, σεβόμενη πάντα το περιβάλλον, με αυτόν τον τρόπο, υποστηρίζει και τα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας Covid-19.

Προτεραιότητα εδώ είναι ο άνθρωπος

Στην κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ αφουγκράζονται τις ανάγκες των ανθρώπων που την εμπιστεύονται σε όλα τα πεδία.

Διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό φροντίζουν να βελτιώνουν συνεχώς τις υπηρεσίες τους. Στελεχωμένη η κλινική από επιστήμονες με πολυετή εμπειρία που έχουν να επιδείξουν υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Παράλληλα και διαθέτοντας τον πλέον προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό, εφαρμόζουν τις πιο σύγχρονες μεθόδους

Συνεχή φροντίδα για τον νοσηλευμένο – κάθε λεπτομέρεια μετρά

Στην κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ πρώτη προτεραιότητα είναι η συνεχής φροντίδα αυτών που την εμπιστεύονται. Βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας της κλινικής είναι η αλληλεπίδρασή με το ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο. Κατανοεί τις νέες ανάγκες, προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και δεν περιμένει να ακολουθήσει τις εξελίξεις, αλλά τις οδηγεί.

Η χρήση των QR Codes σημαίνει:

καλύτερη ενημέρωση των νοσηλευομένων της,

παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος

συμβολή στην ανάσχεση της πανδημίας,

Και αυτό είναι μόνο ένα μικρό δείγμα για το ότι κάθε λεπτομέρεια μετρά για την κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ. Γίνονται συνεχώς βήματα προς ένα τεχνολογικά έξυπνο περιβάλλον προς όφελος των ασθενών της.

Σε μια περίοδο μάλιστα που, εξαιτίας της πανδημίας, οι προτεραιότητες έχουν επαναπροσδιοριστεί και οι ανάγκες έχουν αλλάξει, οι δράσεις με κοινωνική υπευθυνότητα θα αποτελέσουν πυξίδα της κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ, τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img