spot_img
Thursday, September 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
spot_img
In GreekSOUNDS OF CYPRUS:ΜΙΑ  ΒΡΑΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥ ΣΤΟ GANTRY PLAZA...

SOUNDS OF CYPRUS:ΜΙΑ  ΒΡΑΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥ ΣΤΟ GANTRY PLAZA STATE PARK

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Κουίνς, Νέα Υόρκη– Sounds of Cyprus, το μουσικό σύνολο αφιερωμένο στη διατήρηση και τον εορτασμό της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου, τιμήθηκε με το βραβείο Queens Arts Fund- Arts Access για το 2024 και είναι ένας από τους 138 καλλιτέχνες, καλλιτεχνικές ομάδες και μικρές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις με έδρα το Κουίνς, που έλαβαν χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος Queens Arts Fund, που παρουσιάζεται από το Ίδρυμα Τεχνών της Νέας Υόρκης (New York Foundation for the Arts- NYFA) σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτιστικών Υποθέσεων της Νέας Υόρκης (NYC Department of Cultural Affairs- DCLA).

Οι Sounds of Cyprus αναγνωρίστηκαν με το βραβείο Arts Access Grant για τη διοργάνωση
της εκδήλωσης «Μια Βραδιά Παραδοσιακής Κυπριακής Μουσικής και Χορού», που θα φέρει
μια ζωντανή παράσταση παραδοσιακής Κυπριακής μουσικής και πολιτισμού στο Long
Island City του Κουίνς, στις 21 Σεπτεμβρίου 2024, από τις 5:00 μ.μ. έως τις 7:00 μ.μ., στο
αμφιθέατρο του Gantry Plaza State Park στο Hunters Point.

Με την οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Τεχνών της Νέας Υόρκης (NYFA), αυτή η
σημαντική βράβευση αναδεικνύει την εξαιρετική δέσμευση των Sounds of Cyprus για τη
διατήρηση και προώθηση των παραδοσιακών μουσικών κληρονομιών, των πολιτιστικών
ιστοριών και των γλωσσικών διαλέκτων της Κύπρου.

Η εκδήλωση « Sounds of Cyprus- Μια Βραδιά Παραδοσιακής Κυπριακής Μουσικής και
Χορού» θα πραγματοποιηθεί (εν μέρει) με δημόσια χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Queens Arts Fund, ένα πρόγραμμα επιχορηγήσεων που υποστηρίζεται από το Τμήμα Πολιτιστικών Υποθέσεων της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο και διοικείται από το Ίδρυμα Τεχνών της Νέας Υόρκης.

Η ορχήστρα περιλαμβάνει τους: Έλενα Χρίστου (τραγουδίστρια/επικεφαλής της ομάδας), Πήτερ Δούσκαλη (υπεύθυνος έργου/μουσικός διευθυντής και λαούτο), Άλεξ Τασόπουλο (βιόλα), Έρικος Βλεσμάς (κοντραμπάσο), Μουράτ Κεϋντέρ (ούτι), και Μάρκ Κατσαούνης (κρουστά).

Thanks for reading Hellenic News of America

Οι Sounds of Cyprus έχουν εμφανιστεί σε ενθουσιώδες κοινό στο Gantry Plaza State Park και θα εμφανιστούν ξανά σε παραστάσεις στο Gantry Plaza State Park στο Long Island City το ερχόμενο φθινόπωρο, με το όμορφο γραφικό φόντο του ορίζοντα του Μανχάταν.
Οι Sounds of Cyprus είναι μια κυπριακή ορχήστρα που συνιδρύθηκε από τον Πήτερ Δούσκαλη και την Έλενα Χρίστου στη Νέα Υόρκη. Η ομάδα εκτελεί την παραδοσιακή μουσική της Κύπρου με διάφορους συνδυασμούς οργάνων και στυλ που τιμούν συνειδητά την εποχή σύνθεσης και τα παραδοσιακά όργανα, καθώς και παρουσιάζουν τη μουσική με μια σύγχρονη προσέγγιση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους Sounds of Cyprus, τα προσεχή τους έργα και για να γίνετε κοινοτικός εταίρος, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.soundsofcyprus.com

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img

Από 39 Ευρώ

spot_img