Saturday, July 27, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΑΠΟΨΗ: Ο ΚΑΣΤΑΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΦΡΟΥΤΑΚΙΑΣ

ΑΠΟΨΗ: Ο ΚΑΣΤΑΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΦΡΟΥΤΑΚΙΑΣ

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Γράφει ο Μιχάλης Παπαδημητρίου

Δεν σ’ αφήνει να πάρεις ανάσα η άτιμη επικαιρότητα.
Ξανάπεσε δυστυχώς η κυβέρνηση και ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός θύμα του δικαιωματισμού, της ρεμούλας και των ψευδαισθήσεων.
Αυτή τη φορά ήταν η πρόνοια και η αγαθοεργία προς τους φτωχούς και τους αναξιοπαθούντες, μια αγαθοεργία όμως μαύρη, επιλήψιμη και χωρίς κανόνες.
Η ιστορία είναι εκ των τηλεοράσεων γνωστή.

Γνωστός επιτήδειος, πολυμήχανος και θρασύς κατάφερε με τη συναίνεση και τα χειροκροτήματα όλου του έθνους να υποκαταστήσει την κρατική Πρόνοια ταϊζοντας καθημερινά χιλιάδες απόρους.

Τα χρήματα προέρχονταν από δωρεές ανυποψίαστων πολιτών που έβλεπαν ασμένως τα λεφτά τους να γίνονται ευεργεσία, χωρίς ωστόσο να μπορούν να ελέγξουν τη νομιμότητα και τη διαδρομή τους.

Ο εν λόγω διαχειρίστηκε όλη αυτή τη φάμπρικα επί σχεδόν μία δεκαετία εξ ολοκλήρου μαύρη, χωρίς νομικό πρόσωπο, χωρίς έδρα, χωρίς λογιστήριο και επίσημα έγγραφα και χωρίς λογοδοσία.

Thanks for reading Hellenic News of America

Κατάφερε δηλαδή ένας άνθρωπος να εκθέσει όχι μόνο το κράτος, όχι μόνο τις διατεταγμένες οικονομικές υπηρεσίες, αλλά και την ανώτατη πολιτειακή εξουσία, όταν χωρίς κανένα έλεγχο και χωρίς καμία βάσανο τον παρασημοφορούσε η ίδια η πρόεδρος της Δημοκρατίας για τις αγαθοεργές υπηρεσίες του!

Και διερωτάται ένας απλός και ολίγον αφελής πολίτης:
Πού είναι οι περιβόητοι μηχανισμοί ασφαλείας συναλλαγών και οικονομικού ελέγχου;
Ποιος θα ξετρυπώσει από τα γραφεία τους εφοριακούς που η τεχνολογία τούς καταδίκασε (…) επί δεκαπενταετία να μην έχουν σοβαρό αντικείμενο;
Θυμάμαι με «δημοσιονομική» λύπη τον καστανά που πήρε πρόστιμο πριν από κάποια χρόνια γιατί δεν είχε … ταμιακή μηχανή!
Θυμάμαι λίγο αργότερα και την κακόμοιρη γιαγιούλα που πούλαγε στη λαϊκή μάλλινες πλεκτές κάλτσες που τις έφτιαχνε η ίδια, και έφαγε πρόστιμο γιατί δεν είχε παραστατικά και έναρξη επιτηδεύματος!!
Το κράτος δηλαδή διυλίζει κώνωπες της αυτοσυντήρησης και καταπίνει καμήλους της διαφθοράς.
Θυμάμαι ακόμα κι ένα δικό μας περιστατικό εδώ στη Σάμο, στο περιώνυμο νησί του Πυθαγόρα.

Πριν από χρόνια όταν η ονομαστή ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ που είχε προσφέρει στα χρόνια της λειτουργίας της και φυσικά εκ των ενόντων σπουδαίο έργο, κατάφερε να επιδοτηθεί με κάπου 20.000 ΕΥΡΩ για εξοπλισμό και λοιπά έξοδα, η εφορία έκρινε ότι οι εγγραφές δεν έγιναν σωστά στα βιβλία και επέβαλε πρόστιμο περίπου 30.000 ΕΥΡΩ (!)
Ένα τεράστιο και αβάσταχτο πρόστιμο σε μια μη κερδοσκοπική οργάνωση (!), που είχε βέβαια σαν συνέπεια αυτή να ατονήσει και να διαλυθεί.
Αν όμως είχαμε τότε την πρόνοια να παίξουμε τα μισά λεφτά στα φρουτάκια, θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει και παράσημο!…

Δυστυχώς το κράτος που ενίοτε παλινδρομεί ανάμεσα στην αδιαφορία και στη δοξολογία του λαϊκισμού, πολλές φορές είναι εύκολο να χάσει τον έλεγχο και να επιτρέψει τέτοια φαινόμενα «αντιποίησης αρχής», όπως η περίπτωση του παρόντος άρθρου.
Το κακό ξεκίνησε με την ευρωπαϊκή νομοθέτηση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που εύκολα συγχέουν την ευεργεσία με το έγκλημα ….

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img

Από 39 Ευρώ

spot_img