Saturday, April 20, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΗ ΔΕΘ προσεγγίζει την Αμερικανική αγορά μέσω της έκθεσης Ερμής Έξπο Ο...

Η ΔΕΘ προσεγγίζει την Αμερικανική αγορά μέσω της έκθεσης Ερμής Έξπο Ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας μεταξύ των τιμωμένων του Ερμή

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

 

 

 

Hermes_Logo_-_Concept


Γιώργος Μπίστης | Ουάσιγκτον

Thanks for reading Hellenic News of America

 

Συνεχίζονται με πυρετώδη ρυθμό οι προετοιμασίες για την διοργάνωση της φετινής Ερμής Έξπο Ιντερνάσιοναλ, που θα αρχίσει στις 29 Μαρτίου στην Νέα Υόρκη, θα συνεχιστεί την επομένη στην Φιλαδέλφεια και θα αποκορυφωθεί το Σαββατοκύριακο 31 Μαρτίου-1η Απριλίου στο Ταζ Μαχάλ του Ατλάντικ Σίτυ, στα φημισμένα παράλια της πολιτείας Νιού Τζέρσεϊ.

Ιδρυτής και Πρόεδρος της Ερμής Έξπο είναι ο Παύλος Κοτρότσιος, που επί δεκαετίες βρίσκεται στις επάλξεις της προσπάθειας για διεύρυνση των εμπορικών συναλλαγών ανάμεσα σε έλληνες επιχειρηματίες και ομογενείς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μιλώντας στην Ελληνική Υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής, ο κύριος Κοτρώτσιος ανήγγειλε πως στην φετινή διοργάνωση του Ερμή θα συμμετάσχει επίσημα και η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, με 22 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς των τροφίμων και ποτών. Κατά τον κύριο Κοτρότσιο, η συμμετοχή των επιχειρηματιών της ΔΕΘ έχει σαν κύριο στόχο την προσέγγιση της Αμερικανικής Αγοράς και την προώθηση των προϊόντων τους σε αυτήν. Στην συνέχεια ο κύριος Κοτρότσιος επεξήγησε ότι προς υποστήριξη του στόχου αυτού η Ερμής Έξπο φέρνει σε προσωπική επαφή τους συμμετέχοντες έλληνες παραγωγούς με ομογενείς και άλλους Αμερικανούς που εκδηλώνουν ενδιαφέρον να εισάγουν τα προσφερόμενα ελληνικά προϊόντα στις Ηνωμένες Πολιτείες και να τα διανείμουν στην μεγάλη αυτή αγορά.

Τα ραντεβού που κλείνονται μέσω της Ερμής Έξπο για τις δικτυώσεις εξαγωγέων με διανομείς, προσφέρουν την δυνατότητα διερεύνησης νέων ευκαιριών για καρποφόρο επιχειρηματική δραστηριότητα καθώς και την προοπτική σύναψης αμοιβαία ωφέλιμων συμφωνιών συνεργασίας. Αυτό ήτανε πάντα χρήσιμο αλλά τώρα φαίνεται να προσλαμβάνει ιδιαίτερη σπουδαιότητα λόγω της κρίσης χρέους στην Ελλάδα και της ανάγκης για αύξηση των ελληνικών εξαγωγών, προς ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας. Ομογενείς εκθέτες στην Ερμής εκτιμούν πως έστω και μία μόνο μεγάλη συμφωνία εάν κλειστεί στα πλαίσια της διοργάνωσης αυτής, το όφελος θα είναι μεγάλο για αρκετούς έλληνες. Η έκθεση του Ερμή εκτός του ότι τονώνει την εξωστρέφεια των Ελληνικών επιχειρήσεων, συμβάλει ακόμα και στην προώθηση της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού, κι αυτό με την σειρά του υποβοηθά στο να διατηρείται κάθε χρόνο όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ρεύμα επισκεπτών από την Αμερικανική Ήπειρο προς την Ελλάδα.

Στα πλαίσια της Ερμής Έξπο θα γίνουν επίσης ενημερωτικά σεμινάρια από μέρους διακεκριμένων ομογενών ιατρών, καθένας των οποίων θα ενημερώνει το κοινό για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ειδικότητάς του. Επίσης κάτω από την ομπρέλα του λεγόμενου Φορέα της Έκθεσης, ελληνοαμερικανοί δικηγόροι θα συνέλθουν για να συνασπιστούν ενώ θα επιδιωχθεί παράλληλα και μια ευρύτερη συνεργασία μεταξύ ομογενών φοιτητών και επιχειρηματικών φορέων με απώτερο στόχο να βοηθηθούν οι πρώτοι στην εξεύρεση εργασίας μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Εξ άλλου, στο περιθώριο της έκθεσης, θα διοργανωθεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής η ετήσια Συνέλευση Εκπαιδευτικών, Γονέων και Φίλων της Ελληνικής Παιδείας, στην οποία έχουν προσκληθεί να μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο Συντονιστής ΣΑΕ Αμερικής Θεόδωρος Σπυρόπουλος, ο Αναπληρωτής Συντονιστής Εκπαίδευσης του ομώνυμου γραφείου της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, Αντώνιος Μαρμαρινός, η Συντονίστρια του Γραφείου Εκπαίδευσης Νέας Υόρκης, Ελένη Καραγεωργίου και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων, Σπύρος Μεζίτης.

Διαπρεπείς εκπαιδευτικοί και στυλοβάτες της Ελληνικής Εκπαίδευσης στην Αμερική, κυρίως από σχολεία των Πολιτειών Βόρειας Καρολίνας και Ντελαγουέαρ καθώς και των μεγαλουπόλεων της Νέας Υόρκης και του Μαϊάμι, θα τιμηθούν για το έργο τους στο επίσημο δείπνο του Ερμή που θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου 31 Μαρτίου στο Ατλάντικ Σίτυ, παρουσία 500 περίπου κορυφαίων εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου.

Άλλος που θα τιμηθεί στο δείπνο του Ερμή είναι ο Έλληνας Χρυσός Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, ο οποίος θα βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες εκείνες τις ημέρες ως προσκεκλημένος της Παν-Ηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής για να συμμετάσχει σε μια σειρά εκδηλώσεων στην Νέα Υόρκη, την Βοστώνη, την Ανάπολη και το Σικάγο, για την συγκέντρωση οικονομικών συνεισφορών για διάφορα προγράμματα που υποστηρίζει η ομοσπονδία εντός και εκτός της Ελλάδος. Ο δημοφιλής αθλητής, που με τις λαμπρές επιδόσεις του σε τέσσαρες διαφορετικές Ολυμπιάδες κέρδισε για τα ελληνικά χρώματα τρία χρυσά μετάλλια και ένα αργυρό, θα είναι επίσης τελετάρχης της ομογενειακής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Βοστώνη.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img