Monday, June 17, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In Greek«Η επέκταση της τουριστικής σεζόν στη Χαλκιδική θα ενισχύσει την τοπική οικονομία»...

«Η επέκταση της τουριστικής σεζόν στη Χαλκιδική θα ενισχύσει την τοπική οικονομία» δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Β.Κικίλιας

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Χρησιμοποιώντας τη γνωστή έκφραση «σαν την Χαλκιδική δεν έχει κι αυτό είναι αλήθεια» ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του τουρισμού στην περιοχή, τονίζοντας παράλληλα πως η επέκταση της σεζόν τους φθινοπωρινούς μήνες θα ενισχύσει σημαντικά την τοπική οικονομία.

Ο κ.Κικίλιας πραγματοποιεί σήμερα ημερήσια επίσκεψη και στα «τρία πόδια» του νομού, ώστε να εξεταστούν όλα τα δεδομένα του καλοκαιριού και τα οφέλη για τον πρωτογενή τομέα, τον εμπορικό κόσμο, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα ξενοδοχεία και τη βραχυχρόνια μίσθωση.

Πρώτος σταθμός ήταν ο δήμος Νέας Προποντίδας στα Νέα Μουδανιά, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Εμμανουήλ Καρρά, παρουσία και του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρη Τάσιου. Ο υπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την πορεία του τουρισμού, δεδομένων -όπως είπε – των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στην αρχή της σεζόν.

Ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του πως η χρονιά ήταν δύσκολη καθώς «ξεκίνησε με πόλεμο, πανδημία, ενεργειακή κρίση, ελληνοτουρκικά χωρίς τους Ρώσους, τους Ουκρανούς, με κλειστή την Κίνα», ωστόσο συμπλήρωσε πως «η στρατηγική να φέρουμε ταξιδιώτες από τις χώρες των Βαλκανίων πέτυχε».

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως από την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη Βόρεια Ευρώπη, σε μία προσπάθεια να προσελκύσει τουρίστες από τις συγκεκριμένες χώρες και να επεκταθεί η τουριστική περίοδος στην Ελλάδα αλλά και στη Χαλκιδική. Η αρχή θα γίνει με ένα τετραήμερο ταξίδι στη Γερμανία και θα ακολουθήσουν αρκετοί ακόμη προορισμοί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Thanks for reading Hellenic News of America

«Ο χειμώνας είναι πολύ πιο βαρύς για τη Βόρεια Ευρώπη από ότι για την Ελλάδα. Εμείς έχουμε ένα γλυκό φθινόπωρο και χειμώνα. Κάλλιστα κολυμπάς στη Χαλκιδική τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη, έχεις ανοιχτά καταστήματα, αθλητισμό και πολιτισμό. Επομένως, οι Βορειοευρωπαίοι που έχουν χειμώνα επτά μήνες γιατί να μην έρθουν στην περιοχή τους επόμενους μήνες. Θα τους κοστίσει λιγότερο, ενώ είναι το όνειρο τους να επισκεφτούν την Ελλάδα», είπε ο υπουργός.

Πρόσθεσε, δε, πως το «άνοιγμα» προς τους βορειοευρωπαίους είναι μία προσπάθεια «να προμοτάρουμε την Ελλάδα, δίνοντας τη δυνατότητα σε αυτό τον τόπο να έχει αυξημένα έσοδα μέχρι το τέλος της σεζόν. Προσπαθούμε να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία».

Επανέλαβε πως η Ελλάδα οδεύει σε μία χρονιά ρεκόρ χάρη στη σκληρή δουλειά και πως αναμένεται με ενδιαφέρον που θα φτάσει ο πήχυς των εσόδων. «Το Υπουργείο Οικονομικών έβαλε τον πήχη για τον τουρισμό στα 15 δις ευρώ έσοδα και μετά προέκυψε πόλεμος, άρα θα έπρεπε κάποιος να σκεφτεί πως με 10 ή 11 δις είμαστε ευχαριστημένοι. Ωστόσο, καταφέραμε να ξεπεράσουμε ακόμη και τα έσοδα του 2019 που ήταν 18,2 δις τα ξεπεράσαμε και ανάλογα με την προσπάθεια που θα κάνουμε όλοι μαζί θα έχουμε χρονιά ρεκόρ φέτος στον τουρισμό και θα δούμε που θα φτάσει ο πήχυς».

Ακολούθως, ο κ.Κικίλιας επισκέφτηκε τη Μητρόπολη Κασσανδρείας όπου είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη κ.Νικόδημο και στον οποίο τόνισε πως ο τουρισμός «στηρίζει τη μέση ελληνική οικογένεια και τους ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά».

Επισκέφτηκε επίσης τουριστικό κατάλυμα στη Γερακινή, ενώ μετέβη στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής όπου είχε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Ιωάννη Γιώργο και περιφερειακούς συμβούλους, ενώ στο δημαρχείο Πολυγύρου συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Αστέριο Ζωγράφου.

Στο πρόγραμμα του κ.Κικίλια βρίσκεται επίσης συνάντηση στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής με τον πρόεδρο, Ιωάννη Κουφίδη και σύσκεψη με τους φορείς τουρισμού, αλλά και επίσκεψη στην Αρναία και συνάντηση με τον δήμαρχο Αριστοτέλη, Στέλιο Βαλιάνο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img