Saturday, July 27, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΗ Στεφανία Τανιμανίδου, υποψήφια Ευρωβουλευτής, μιλά στην Hellenic News of America

Η Στεφανία Τανιμανίδου, υποψήφια Ευρωβουλευτής, μιλά στην Hellenic News of America

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Η Στεφανία Τανιμανίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών του Α.Π.Θ. Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο International Hellenic University στα χρηματοοικονομικά και τραπεζικά. Είναι μητέρα δύο παιδιών 9 και 5 ετών.

Γονείς της είναι ο Γεώργιος Τανιμανίδης, οδοντίατρος και πρόεδρος του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά», και μητέρα της η Στεφανία Μηλούση, στέλεχος του ΟΤΕ. Διετέλεσε Δημοτική Σύμβουλος νεολαίας του Δήμου Θεσσαλονίκης την περίοδο 2008 – 2010, Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης από το 2010 έως το 2023, Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, Εντεταλμένη Σύμβουλος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Αντιδήμαρχος Διαδημοτικής Συνεργασίας και Απόδημου Ελληνισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Ανεξάρτητο μέλος του Δ.Σ. της ΕΥΑΘ με βασικό στόχο την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού της Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής του διαχρονικού θεσμού του Συναπαντήματος Νεολαίας ποντιακών σωματείων στην «Παναγία Σουμελά».

“Για 14 χρόνια είχα την τιμή να υπηρετήσω τους συνδημότες μου και τη Θεσσαλονίκη από θέσεις ευθύνης ως αντιδήμαρχος σε θέματα πολιτισμού, απόδημου ελληνισμού, επιχειρησιακού σχεδιασμού, στα οικονομικά ως εντεταλμένη σύμβουλος οικονομικών και πρόεδρος του κέντρου πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Αυτά τα 14 χρόνια είναι γεγονός ότι εμπλούτισαν την εμπειρία και τις γνώσεις μου, έτσι ώστε να μπορώ να πω ότι με την παρουσία μου ενισχύω το ψηφοδέλτιο του κινήματος μας” αναφέρει στη Hellenic News.

Και συνεχίζει: “Η απόφαση μου να συμμετέχω στο ευρώ ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ γίνεται με γνώμονα να συμβάλλω, με τις μικρές μου δυνάμεις, ώστε ο πολιτικός λόγος του κινήματος μας, στα πλαίσια και της ομάδας το Ευρωσοσιαλιστών, να οδηγήσει την Ευρώπη σε ένα και μόνο βηματισμό, κατά τη γνώμη μου, το δικό της ευρωπαϊκό βηματισμό, με τη δική της ουσιαστική πολιτική ταυτότητα, μια Ευρώπη ισχυρή σε θέματα διπλωματίας, οικονομίας, εσωτερικής ασφαλείας και σε θέματα κλιματικής αλλαγής, ένα θέμα σοβαρό, του οποίου ζούμε και βιώνουμε τις επιπτώσεις”.

Σύμφωνα με την κ. Τανιμανίδου, “όταν αναφερόμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εννοούμε μία Ευρώπη πραγματικά ενωμένη, σε ένα κόσμο με ραγδαίες αλλαγές. Ο κατακερματισμός και τα όποια επιμέρους συμφέροντα εθνικών κρατών δεν βοήθησαν και δεν βοηθούν την Ευρώπη. Είναι μονόδρομος μια πραγματικά ενωμένη Ευρώπη, ώστε η Ευρώπη να μετεξελιχθεί εδώ και τώρα, στην Ευρώπη, που κάποτε ήταν οικονομική και πολιτική δύναμη παγκοσμίου επιπέδου. Τέλος ως Ελληνίδα ποντιακής καταγωγής, θεωρώ πως όλοι οι Έλληνες ευρωβουλευτές, πρέπει να προωθήσουν την διεθνοποίηση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, θέτοντας επίσημα το θέμα αυτό, μαζί με το Υπουργείο Εξωτερικών, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως ευρωπαϊκό ζήτημα. Τα ποντιακά Σωματεία και οι ομοσπονδίες πέτυχαν την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου το 1994, με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων, μετά από πρόταση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου. Η διεθνοποίηση της γενοκτονίας είναι ένας αγώνας διαρκής και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτοί που αντιδρούν, αυτοί που θέλουν να ξεχάσουμε, είναι αυτοί που δημιούργησαν και προχώρησαν στη γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της καθ` ημας Ανατολής και είναι καιρός με τις αποφάσεις του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου όλοι αυτοί να συμφιλιωθούν με την αλήθεια και να αποδεχθούν τα γεγονότα και το παρελθόν τους. Εμείς το χρωστάμε στους προγόνους μας”.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img

Από 39 Ευρώ

spot_img