Την πεποίθησή του ότι θα στηριχθεί στην εκλογική διαδικασία από πολύ μεγάλο κομμάτι της αθλητικής κοινωνίας της Θεσσαλονίκης, από όπου κι αν προέρχεται αυτό, εξέφρασε στο ραδιόφωνο της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ως υπουργός Αθλητισμού άφησε «προίκα» στη Θεσσαλονίκη περισσότερα από 200 αθλητικά έργα και βοήθησε περισσότερους από 300 συλλόγους όλων των ειδών.

Ο Γιώργος Ορφανός αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας ότι δε δέχεται κανένα όνομα της γειτονικής χώρας με τον όρο Μακεδονία, μία πάγια θέση του που την έχει από το 1990.

«Η άποψη μου είναι ξεκάθαρη, είμαι αρνητικός σε οτιδήποτε δημιουργεί παρενέργειες. Υπάρχει μία Μακεδονία με ιστορική συνέχεια. Υπάρχει αρνητική συμπεριφορά από την κυβέρνηση απέναντι στους πολίτες της Μακεδονίας και της Θράκης, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων δε συμφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών. Η συμφωνία δημιουργεί κατάλοιπα για τις επόμενες γενιές».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» έκανε αναφορά και στο ψηφιακό μουσείο για το Μέγα Αλέξανδρο, το οποίο εξήγγειλε ότι θα δημιουργήσει, σημειώνοντας ότι θα στέλνει ένα διαρκές μήνυμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
«Θα είμαι στο δεύτερο γύρο»

Παράλληλα, ο Γιώργος Ορφανός εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα είναι στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, υπογραμμίζοντας ότι θα βοηθήσει τη Θεσσαλονίκη να γίνει πρωταγωνίστρια, από οποιονδήποτε ρόλο του αναθέσουν οι πολίτες.
«Είμαι ο Γιώργος Ορφανός που ξέρει ο κόσμος. Τα ελατήριά μου είναι ισχυρά και αφορούν την πόλη και το μέλλον της. Η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκες και χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας. Θα βοηθήσω από όποιον ρόλο μου αναθέσουν οι πολίτες, αλλά πιστεύω ότι θα μου αναθέσουν το ρόλο του δημάρχου. Με πίστη στο στόχο και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού θα γίνει η Θεσσαλονίκη πρωταγωνίστρια».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι κατεβαίνει στην τοπική αυτοδιοίκηση, για να ενώσει δυνάμεις και όχι για να διχάσει και σε αυτήν την κατεύθυνση τόνισε ότι μπορεί να βρεθεί με παρατάξεις με κοινή στόχευση, τόσο πριν από την εκλογική διαδικασία όσο και μετά από αυτήν.

#thessaloniki_is_the_future