spot_img
Saturday, October 5, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
spot_img
GreeceΚινητικότητα εκλογών     ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ...

Κινητικότητα εκλογών     ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ   Η ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Αθήνα.-

Του Θανάση Μπολέτη

Σε πλήρη κινητικότητα, βρίσκονται οι μηχανισμοί των κομμάτων, προκειμένου να είναι έτοιμα, στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, στο βαθμό που η παρούσα βουλή και κατορθώσει να εκλέξει νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Παρά το γεγονός, ότι Κυβερνητικά στελέχη, αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δηλώνουν, ότι η χώρα δεν θα προσφύγει σε κάλπες, εν τούτοις στο εκλογικό σώμα, διάχυτη είναι αίσθηση, ότι δεν θα αποφευχθεί η πρόωρη προσφυγή σε εκλογές.

Εξάλλου διαμορφώνεται στην Ελλάδα μία ιδιότυπη προεκλογική περίοδος, καθώς ακόμη, δεν είναι εμφανείς οι προθέσεις της Κυβέρνησης, ποίο πρόσωπο θα χρήσει υποψήφιο για νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Thanks for reading Hellenic News of America

Το όνομα του κ. Κουβέλη ακούγεται μετά επιτάσεως, και φαίνεται να συγκεντρώνει ένα ικανό αριθμό βουλευτών, που θα επέλεγαν την εκλογή του. Όμως υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες που ακόμη είναι νωρίς να «φωτογραφηθούν».

Πάντως στο κυβερνητικό στρατόπεδο κινητοποιούνται, και μάλιστα άρχισαν με αργά, αλλά σταθερά βήματα, να εξετάζουν την σταδιακή άρση, ορισμένων επώδυνων οικονομικών μέτρων, κυρίως φορολογικού και μισθολογικού χαρακτήρα.

Ασφαλώς κανένα μέτρο δεν πρόκειται να ληφθεί, προς αυτή την κατεύθυνση, αν δεν έχει την έγκριση της Τρόικας η οποία εντός του Οκτωβρίου θα «ξεσκονίσει» για μία ακόμη τα οικονομικά μεγέθη της Ελληνικής Οικονομίας. Ώστόσο, στο Μέγαρο

Μαξίμου παρατηρείται μία ανησυχία η οποία προκαλείται, από τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας.

Οι έρευνες αυτές αναδεικνύουν, ως πρώτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Ν.Δ έρχεται δεύτερο κόμμα, και μάλιστα με διαφορά. Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν, ότι η εικόνα της Ν.Δ στην πορεία θα αντιστραφεί. Η εκτίμηση αυτή οδηγεί οικονομικούς, και πολιτικούς παρατηρητές στην Αθήνα να πιστεύουν, ότι ο Πρωθυπουργός έχει στην «φαρέτρα» του ισχυρά όπλα. Ακόμη πιστεύουν ότι πρόσφατη συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με την Καγκελάριο της Γερμανίας κα ‘Αγκελα Μέρκελ υπήρξε ‘ακρως εποικοδομητική.

Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Ελληνας Πρωθυπουργός εξασφάλισε την ανοχή της Γερμανίας να χαλαρώσει την αυστηρή οικονομική πολιτική που έχουν επιβάλει οι δανειστές μας.

Στην Αθήνα ωστόσο, όλοι οι αναλυτές προβαίνουν σε εκτιμήσεις ότι πρώτο κόμμα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεύτερο η Ν.Δ, Τρίτο η Χρυσή Αυγή, και ακολουθούν το ΚΚΕ, το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και με μικρότερα ποσοστά τα υπόλοιπα κόμματα. Μάλιστα ορισμένες εφημερίδες στην Αθήνα προβαίνουν σε εκτιμήσεις ποίο υπουργείο θα ανατεθεί σε προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Με τα πολιτικά δρώμενα στην Ελλάδα ασχολούνται και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, και παρουσιάζουν εκτιμήσεις ότι οι πρόωρες εκλογές βρίσκονται προ των πυλών. Οι μόνοι που γνωρίζουν πάντως για ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι ο Πρωθυπουργός, και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. Ίδωμεν, χωρίς να αποκλείουμε εκπλήξεις.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img