Mέσα από τα μάτια της Άννας Μπιθικώτση

 

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Τα ταξίδια αγγίζουν ψυχές  μέσα από τις διαδρομές που διανύουμε και που γίνονται κομμάτια δικά μας. Ταξιδεύουμε στα χρώματα, τα αρώματα, στις γεύσεις, στις ιστορίες κάθε τόπου κι ο προορισμός χαράσσεται στη καρδία και στο νου μας! Τα ταξίδια γίνονται  η περιουσία σου γι αυτό ζήσε τα, νιώσε τα! Ενώσου με την ιστορία κάθε τόπου, το χθες του και το σήμερα του, ένα, και άσε τη ψυχή σου να παραδοθεί να γευθεί ετούτο το άγνωστο μέχρι που να το ανακαλύψεις και να το αγαπήσεις στο  να το κάνεις δικό σου

Σήμερα ελάτε να σας ταξιδέψω με την Aegean airlines στην Κρήτη μας για να αγαπήσετε έναν ακόμα προορισμό της, τον Κουμπέ Ρεθύμνου, αλλά και τρεις «πηγές» γεύσεων, η μια βρίσκεται στο ενετικό λιμάνι όπου στην είσοδό του δεσπόζει ο αιγυπτιακός φάρος και οι άλλες δυο στη παλιά πόλη του ονειρικού μας Ρεθύμνου !

 

ΚΟΥΜΠΕΣ

 

Αν θέλετε να ανακαλύψετε τα φανερά και κρυμμένα μυστικά της δυτικής ακτής του Ρεθύμνου σας προτείνω ανεπιφύλακτα να  πάτε δυτικά του κέντρου του. Στην έξοδο του Φαραγγιού του Γάλλου αν οδηγηθείτε θα γνωρίσετε το μαγικό προάστιο του Κουμπέ και θα  κολυμπήσετε στην υπέροχη αμμουδερή παραλία του που βρίσκετε σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τη πόλη . Αξίζει  όχι μόνο γιατί η εν λόγω παραλία του έχει τιμηθεί με τη γαλάζια σημαία, αλλά γιατί είναι καλά οργανωμένη. Αποτελεί  δηλαδή ουσιαστικά τη μόνη παραλία στα δυτικά προάστια της πόλης. Στα ανατολικά  της έχει ωραία θέα αφού δεσπόζει το επιβλητικό φρούριο της Φορτέτσας το πιο χαρακτηριστικό αξιοθέατο του Ρέθυμνου. Μπροστά στον Κουμπέ ξεδιπλώνεται αυτή η εξωτική σε μήκος παραλία με τη χρυσή άμμο, η οποία προχωρώντας προς το κέντρο του Ρεθύμνου, δίνει τη θέση της σε μικρούς γραφικούς κόλπους που περικλείονται με βράχια και θυμίζουν παραδείσιες λίμνες. 

Σήμερα η περιοχή του Κουμπέ έχει αναπτυχτεί με γρήγορους ρυθμούς με αποτέλεσμα να έχει ενταχθεί στους πρώτους άξονες προτεραιότητας για το Δήμο Ρεθύμνου. Ο δήμος έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμα του για τα επόμενα χρόνια σημαντικά έργα για την ανάδειξη της περιοχής με παραλιακούς πεζόδρομους και ανάλογες παρεμβάσεις. Στην κεντρική παραλία του Κουμπέ θα βρείτε όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες που παρέχονται στα περισσότερα τουριστικά μέρη, όπως ναυαγοσώστης, ομπρέλες, ντουσιέρες, αποδυτήρια, θαλάσσια αθλήματα κλπ. Η πρόσβαση από το κέντρο της πόλης μπορεί να γίνει με αστικό λεωφορείο, αλλά και με τα πόδια, καθώς το περπάτημα δεν υπερβαίνει τα 20’.

Στην περιοχή αυτή πριν χρονια, υπήρχε ένα υδραγωγείο πέτρινων αγωγών που οδηγούσε επί Βενετοκρατίας το νερό στον τεκέ Βελή Πασά και από εκεί σε τέσσερα σημεία της πόλης του Ρεθύμνου. Την ίδια περίοδο λειτουργούσε στην περιοχή αμυντική σκοπιά, ενταγμένη στο πρωτεύον δίκτυο ακτοφρουράς. Η περιοχή μετονομάστηκε επί Τουρκοκρατίας σε Κουμπέ από το ομώνυμο κυκλικό υπερυψωμένο κτήριο, που στεγαζόταν με θόλο. Κάτω από αυτόν λειτουργούσε καφενείο και αργότερα, επί Κρητικής Πολιτείας έπαιζε τις Κυριακές η μπάντα των ρωσικών δυνάμεων. Μέχρι και το τρίτο τέταρτο του 20ου αιώνα πραγματοποιούνταν εδώ μαθητικές εκδρομές αλλά και έξοδοι οικογενειακές και σωματειακές, για τον εορτασμό Καθαρής Δευτέρας, της Πρωτομαγιάς και για το «πιάσιμο της μαλλιαρής πέτρας» κατά την εορτή της Ανάληψης. Το καλοκαίρι πραγματοποιούνταν και θαλάσσια λουτρά. Το νερό της κρήνης υπήρξε ονομαστό και το πουλούσε σε στάμνες στο Ρέθυμνο ο νερουλάς Βαγγέλης Ακτουδιανάκης.

ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΕ

MAMANGAKIS APARTMENTS

Για να διαμείνετε στην περιοχή του Κουμπέ η καλύτερη επιλογή σας είναι τα MAMANGAKIS APARTMENTS που απέχουν περίπου 1,5 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Πρόκειται για πανέμορφα διαμερίσματα πεντακάθαρα, ήσυχα, με ιδιωτικό μπαλκόνι που δεν έχει  ως προνόμιο μόνο τη θέα, τη θάλασσα και το ενετικό κάστρο του Ρεθύμνου, αλλά που δίνει την θεϊκή ευτυχία να αποκοιμιέσαι με το τραγούδι του παφλασμού των κυμάτων αφού από το διαμέρισμα σου η θάλασσα απέχει λίγα μέτρα μόνο. Οι καταπληκτικοί –  το λέω και το εννοώ – οικοδεσπότες, η κυρία Μαρία με το μοναδικό χαμόγελο ο γιος της ο υπέροχος Κώστας και η γλυκιά σύζυγος του Ειρήνη φιλεύοντας με γλυκά από τα χεριά της αγαπημένης μαμάς Μαρίας, μου μίλησαν με απύθμενη αγάπη για τα διαμερίσματα τους, για τους επαναλαμβανόμενους ενοικιαστές τους και όχι μόνο.

«Από τα επτά διαμερίσματα  μας» μου είπαν με φωνή αηδονιού και με μάτια που έλαμπαν, «τα πέντε βρίσκονται στη μεριά της θάλασσας και τα δυο στη μεριά του δρόμου. Είναι δίκλινα ή τρίκλινα  και αποτελούνται από μονά κρεβάτια, μια μικρή κουζίνα, ac, wc, wifi, ενώ έχουν άμεση πρόσβαση στη θάλασσα και έχουν μια μοναδική αυλή που είναι ένας μικρός παράδεισος και  που μπορεί να κατέβεις και να περάσεις όση ώρα θέλεις. Η αυλή αυτή έχει άμεση πρόσβαση στη θάλασσα από μια σιδερένια πορτούλα . Η αυλή που κοιτά τη θάλασσα έχει γρασίδι, δέντρα, καλάμια, τραπέζια, με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Προσφέρουμε  υπηρεσία καθαρισμού κάθε 2 ή 3 ημέρες, δωρεάν. Απέχουν περίπου 1,5 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, αλλά είναι μια όμορφη βόλτα με το ποδήλατό σας, εκμεταλλευόμενοι τη νέα ποδηλατική διαδρομή στα πεζοδρόμια της πόλης. Σε απόσταση 100-150μ. θα βρει ο επισκέπτης πάρκινγκ, τα καλύτερα εστιατόρια στην πόλη (επίσης στη θάλασσα), σουβλάκι, υπηρεσία ταχυμεταφοράς, ATM, αρτοποιείο και internet cafe για το πρωινό και άλλες ανάγκες του. Υπάρχει μια στάση λεωφορείου ακριβώς έξω από τα διαμερίσματα μας που θα τον μεταφέρει στο πανεπιστήμιο και μια άλλη στάση λεωφορείου απέναντι από το δρόμο που τον μεταφέρει στο κέντρο της πόλης όπου είναι σε θέση να κάνει αρκετά πράγματα εκτός από το φαγητό και τα ψώνια.  Επίσης μπόρει να πάει για περιπάτους ή τρέξιμο γύρω από το κάστρο fortezza , αλλά και να έχει για μια ωραία εμπειρία της νυχτερινής ζωής στη πόλη, μιας και υπάρχουν πολλά μπαρ που είναι ανοιχτά ως αργά. Μπορούν επίσης να διασκεδάσουν στα θαλάσσια σπορ στην μεγάλη παραλία της πόλης (αλεξίπτωτο, τζετ σκι κ.λπ. στα θαλάσσια σπορ Popeye ή Ikarus, Scuba στις καταδύσεις Evelin). Αν θέλουν οι πελάτες μας μπορούν να ενοικιάσουν ποδήλατο ή μοτοσικλέτα για να εξερευνήσουν την ύπαιθρο, Επίσης μέσα σε 30 λεπτά βόλτα μπορούν να βρίσκονται σε ένα όμορφο χωριό όπως η Αργυρούπολη στη λίμνη Κουρνά και σε τόσα μα τόσα που προφέρει το η μεγαλόνησος μας». Το Mamangakis Apartments είναι μια οικογενειακή επιχείρηση και επενδύουμε στην ικανοποίηση του πελάτη. Μη διστάσουν λοιπόν οι αναγνώστες της στήλης σας στην όμορφη ιστορική αυτή εφημερίδα της Ελληνικής Ομογένειας στην Αμερική να επικοινωνήσουν μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες που μπορεί να χρειαστούν»! 

Οι Superhost  Κώστας και Μαρία Μαμαγκάκη είναι έμπειροι οικοδεσπότες με υψηλή αξιολόγηση, οι οποίοι φροντίζουν να παρέχουν μια υπέροχη διαμονή σε κάθε επισκέπτη προσφέροντας τους συν τοις άλλοις και σπιτικά γλυκά από τα χεράκια της αγαπημένης κυρίας Μαρίας. Οι τιμές διαμονής  είναι εκπληκτικές. Ο Κώστας η Μαρία και η Ειρήνη μιλούν αγγλικά και γαλλικά κι αυτό βοήθα τους πελάτες.  

Όταν διέμεινα το καλοκαίρι του 2019 σε ένα από τα διαμερίσματα τους, έφυγα με την υπόσχεση  όσο ζω κι έχω την υγειά μου κάθε καλοκαίρι στον ελεύθερο χρόνο μου θα έρχομαι να μένω στα διαμερίσματα τους που τα αισθάνομαι πια σπίτι μου. Ίσως γιατί τα συναισθήματα μου έχουν δημιουργηθεί από την ανθρωπιά των οικοδεσποτών, από το πρωινό μου στο μπαλκόνι όταν ανέτελλε ο ήλιος όπου έπαιρνα το πρώτο φιλί του την ώρα που  έβγαινε πάνω από την fortezza, από το ξεκούραστο μπάνιο μου, από το ηλιοβασίλεμα που αγνάντευα από το κήπο που με έντυνε με αυτά τα χρώματα που σε πάνε στα ουράνια και μιλάς με το «Θεό». 

ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΟΥ MAMANGAKIS APARTMENTS

ΒΑΣΙΚΑ

Wifi – Συνεχής πρόσβαση στην καταχώρηση – Κλιματισμός

Επιφάνεια εργασίας για φορητό υπολογιστή – Τραπέζι ή γραφείο με χώρο για λάπτοπ και καρέκλα κατάλληλη για εργασία – Σίδερο – Θέρμανση – Κεντρική θέρμανση ή θερμαντικό σώμα στην καταχώρηση – Είδη πρώτης ανάγκης

Πετσέτες, σεντόνια, σαπούνι και χαρτί υγείας – Ζεστό νερό – παροχές για οικογένειες – Πάρκο/κούνια ταξιδιού

 

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Δωρεάν πάρκινγκ στον δρόμο – Φαγητό – Κουζίνα – Χώρος όπου οι επισκέπτες μπορούν να μαγειρέψουν – Καφετιέρα – Μαγειρικά είδη

Κατσαρόλες και τηγάνια, λάδι, αλάτι και πιπέρι – Πιάτα και μαχαιροπίρουνα

Ψυγείο – Κουζίνα

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Ο οικοδεσπότης σας υποδέχεται – Συντονισμός – Επιτρέπεται αποθήκευση αποσκευών – Για την άνεση των επισκεπτών όταν η άφιξη γίνεται νωρίς ή όταν η αναχώρηση γίνεται αργά – Κρεβάτι και μπάνιο – Πιστολάκι μαλλιών

Κρεμάστρες – Σαμπουάν – Κλινοσκεπάσματα – Επιπλέον μαξιλάρια και κουβέρτες – Εξωτερικοί χώροι – Αίθριο ή μπαλκόνι – Κήπος ή πίσω αυλή

Τοποθεσία – Μπροστά στην παραλία – Μπροστά στο νερό

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

MAMANGAKIS APARTMENTS (Μαμαγκάκης Κωνσταντίνος Π.) 
1 Κλειδιού 
Σταμαθιουδάκη 87, Ρέθυμνο – Κουμπές, 74100, ΡΕΘΥΜΝΟΥ

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας:2831025205 

https://spark.adobe.com/page/2WgO5xKZwnUYq/

 

ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

 

Ρακές, κρητικοί κουζίνα, ψάρια και μεζεδάκια. Τα θέλουμε όλα, γι’ αυτό επιλέγουμε Ρέθυμνο. Προσφέρει τόσο πολλές επιλογές: Για να μην αφήσετε όμως τα πράγματα στην τύχη, σας δίνω με εγγύηση που να φάτε για να ευχαριστηθούν όλες οι αισθήσεις σας.

 

TAVERNA KNOSSOS ΕΝΕΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ

Σπιτικό φαγητό με ιστορία!

 

Με σήμα κατατεθέν το μικροσκοπικό ενετικό λιμάνι σα προτείνω τη ταβέρνα «Κνωσός» όπου οι ρομαντικοί κλείνουν τραπέζι  για ένα δείπνο ή γεύμα  που θα τους μείνει αξέχαστο μιας και τα προϊόντα της θάλασσας «ντύνονται» κρητικά και κινούνται στο χώρο της υψηλής γαστρονομίας. Τα εξαιρετικά υλικά του τόπου και η καλή τεχνική την ανέδειξαν ένα από τα νοστιμότερα ταβέρνες του νησιού.  Εδώ και χρόνια απολαμβάνει την προτίμηση του κόσμου και για ένα επιπλέον λόγο. Η 90χρονη γιαγιά Άννα με τις παραδοσιακές συνταγές της, η χαμογελαστή, φιλόξενη και αιώνια «θεά» της χαράς κόρης της Μαρία , αλλά και του γιού της Σταύρου που με το αστείρευτο χιούμορ τον μπαγλαμά και τη λύρα του τραγουδά χωρίς αντίκρισμα παρά μόνο με την αγάπη του  στους πελάτες της tavernas knossos στο ενετικό λιμάνι,παίρνουν για μένα το πρώτο βραβείο εφ όλης της ύλης γιατί τα έχουν σκεφτεί όλα κι έχουν φροντίσει ακόμα και για το κέρασμα σας που θα σας μείνει αξέχαστο !

Εγώ θα τονίσω ότι επί χρόνια δεν αλλάζω την  taverna knossos γιατί εκτός από την αγάπη που με δένει με τους οικοδεσπότες της  έχει αυτόν τον υπέροχο συνδυασμό γευστικής κουζίνας με το ταξίδι στο χθες των ενετών… Ψάρια  φρέσκα γαριδομακαρονάδα  υπέροχη,  μύδια  και ότι  άλλο  επιθυμείς  στην απόλυτη νοστιμιά! Εξυπηρέτηση, άψογη ανθρώπινη και επαγγελματική συμπεριφορά! Η TAVERNA KNOSSOS θα μπορούσε να διαγωνιστεί ανάμεσα στα καλύτερα του Ρεθύμνου  για τη ζεστασιά του, τη μοναδική του παραδοσιακή  διακόσμηση, αλλά και την καθαριότητά του! Οι ιδιοκτήτες σε κάνουν να αισθανθείς από τη πρώτη στιγμή ότι είσαι μέλος της οικογενείας τους με αυτό το χαμόγελο και τη προθυμία τους. Το προσωπικό εξυπηρετικό και γρήγορο. Ο Σταύρος  φιλικός και πάντα πρόθυμος να τραγουδήσει  με τη λύρα  του. Η Μαρία  μια αγκαλιά  ανοιχτή  για όλους  κι έτοιμη   για να ικανοποιήσει της ανάγκες σας. Βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο  του ενετικού  λιμανιού  στο Ρέθυμνο .Oι τιμές είναι εξαιρετικά χαμηλές. Πολύ καλό το κρασί η τσικουδιά , η εξαιρετική  ποιότητα του φαγητού, με πολύ καλή εμφάνιση και φανταστικό επιδόρπιο. Πιστέψτε με είναι ότι καλύτερο έχω επισκεφθεί στο παλιό ενετικό  λιμάνι  και σίγουρα θα το επισκεφθώ εκ νέου αμέτρητες φορές! Το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Δεν μπορείς παρά να βάλεις 5 αστέρια στην μοναδική αυτή ταβέρνα με τη τέλεια ατμόσφαιρα!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Taverna Knossos

ΔιεύθυνσηΝεάρχου, Ρέθυμνο 741 00

Τηλέφωνο+ 30 2831025582 – 697 230 6030

https://www.google.gr/maps/uv?hl=el&pb=!1s0x149b7515aae2be9b%3A0x35ab33fe629e6b1!3m1!7e115!4shttps%3A%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipMlwxzvXIEHwLhw0fTWp09zd0Ul2y-adjJ0ejQ%3Dw120-h160-k-no!5zzqHOlc6YzqXOnM6dzp8gzpXOo86kzpnOkc6kzp_Ooc6Zzp8gzprOnc6pzqPOo86fz4IgzpXOnc6VzqTOmc6azp8gzpvOmc6czpHOnc6ZIC0gzpHOvc6xzrbOrs-EzrfPg863IEdvb2dsZQ!15sCAQ&imagekey=!1e10!2sAF1QipMlwxzvXIEHwLhw0fTWp09zd0Ul2y-adjJ0ejQ&sa=X&ved=2ahUKEwivmYzyur_nAhXFiVwKHa3FAyAQoiowE3oECAwQCA

 

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ΑΥΛΗ» και «Raki Ba Raki»  ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Με αίσθηση αγάπης, φροντίδας, συμμετοχής και δημιουργίας, ζητά να μοιραστεί μαζί σας μοναδικές γεύσεις, σε μια άλλη αυλή. Την «Αυλή»  της Ιδρύτριας και Διευθύνουσας Σύμβουλου της αξιαγάπητης Κατερίνας Ξεκάλου.
Όπως τόνισε η ίδια, «ο θεσμός δεν παρέχει τη δυνατότητα υποβολής υποψηφιότητας, αφού η αρμόδια επιτροπή του διαγωνισμού των Χρυσών Σκούφων είναι εκείνη που επιλέγει, επισκέπτεται το εστιατόριο και εν τέλει αποφασίζει μέσα από συγκεκριμένα κριτήρια αν θα απονείμει το βραβείο». 

Το εστιατόριο «Αυλή» από το 2003 είναι υποψήφιο στην εν λόγω διαδικασία, αφού είναι σταθερά ανάμεσα στα 150 έως 200 εστιατόρια που επιλέγονται. Ωστόσο, η φετινή χρονιά ήταν ξεχωριστή, αφού η προσπάθεια ανταμείφθηκε και το εστιατόριο βρέθηκε στα 38 καλύτερα της Ελλάδας. Η κα Ξεκάλου επέμεινε στην ντόπια γευστική «πινελιά» και δικαιώθηκε, αφού εκτός από την διάκριση, έβαλε και η ίδια ένα λιθαράκι σε αυτό που τα τελευταία χρόνια ονομάζουμε «στροφή στο ντόπιο και το αυθεντικό», μέσα από την προσπάθειά της να προωθήσει την παράδοση, τις τοπικές γεύσεις και τον πλούτο της Κρητικής γης. «Τα τελευταία χρόνια» μας λέει: « έχουμε κάνει μια μεγάλη στροφή, έχουμε συνειδητοποιήσει πόσο σημαντική είναι η ανάδειξη του συγκριτικού μας πλεονεκτήματος. Υπήρξαν αρκετά χρόνια στην Ελλάδα που η γαστρονομία πελαγοδρομούσε. Ήταν ένα όνειρο. Δεν υπήρχε όραμα γιατί το όραμα θέλει δομή και μια οργάνωση. Ήταν ένα ανοργάνωτο όνειρο», αναφέρει η ίδια, μιλώντας για την πορεία του εστιατορίου, από τότε που ξεκίνησε να λειτουργεί για πρώτη φορά με μια ιδιαίτερη για την εποχή φιλοσοφία μέσα στην καρδιά της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου.  Όταν τη ρώτησα για το ποια είναι τα πλεονεκτήματα μέσα σε δύσκολες και αντίξοες πολλές φορές συνθήκες μου εξήγησε πως είναι ο ανθρώπινος παράγοντας, ο άνθρωπος. Είναι εκείνος που θα υποδεχτεί και θα καλωσορίσει τον επισκέπτη και θα τον «κάνει συμμέτοχο της καθημερινότητα. Χρειάζεται να του δώσεις αισθητική. Αν δώσεις αισθητική και βάλεις την ψυχή σου σε αυτό που κάνεις, παρά τα προβλήματα, μπορείς να τον  εντυπωσιάσεις .Στα θετικά της χώρας είναι η δύναμη της ψυχής των ανθρώπων».

Τόσο η «Αυλή»(αναγέννηση παλιών παραδοσιακών συνταγών με μια υψηλή κρητική κουζίνα που θυμίζει τη κατσαρόλα της γιαγιάς,  με κρασιά πάνω από 280 ελληνικές ετικέτες ελληνικών και ειδικά κρητικών κρασιών), όσο και το Raki Ba Raki ( τσικουδιές, κρητική κουζίνα) είναι πολλά υποσχόμενα για το μέλλον διότι εκτός από τα υπέροχα εδέσματα τους και τις καλές τιμές δίνουν ώθηση και δύναμη για την επόμενη ημέρα της εστίασης και του τουρισμού. Δν πρέπει να χάσετε αυτές τις γεύσεις!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

Avli rustic fine dining restaurant ΔιεύθυνσηRadamathios 17, Ρέθυμνο 741 00 https://www.google.gr/maps/uv?hl=el&pb=!1s0x149b75a0d965453b%3A0xf7e39132fd5b9fcc!3m1!7e115!4shttps%3A%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipP7QK9YvivyfbajiQtuL4yp-GG0Dh8rc2I1TIOB%3Dw247-h160-k-no!5zzrHPhc67zrcgz4HOtc64z4XOvM69zr8gzrXPg8-EzrnOsc-Ezr_Pgc65zr8gLSDOkc69zrHOts6uz4TOt8-DzrcgR29vZ2xl!15sCAQ&imagekey=!1e10!2sAF1QipP7QK9YvivyfbajiQtuL4yp-GG0Dh8rc2I1TIOB&sa=X&ved=2ahUKEwiy1suPur_nAhWJM-wKHStQAIIQoiowCnoECA0QCA Τηλέφωνο2831 058250 – Κρατήσεις: avli.grΠαραγγελία: instagram.com

Raki Ba Raki ΔιεύθυνσηΡαδαμάνθυος 16, Ρέθυμνο 741 00 – Τηλέφωνο2831 058250 https://www.google.gr/maps/uv?hl=el&pb=!1s0x149b75a0d787e081%3A0x2cbe0b8b11ec89f7!3m1!7e115!4shttps%3A%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipOHl8b2cF94_pjupvOmJp6-9sls_ADb6LfhSuYs%3Dw240-h160-k-no!5zz4HOsc66zrkgzrzPgM6xz4HOsc66zrkgz4HOtc64z4XOvM69zr8gLSDOkc69zrHOts6uz4TOt8-DzrcgR29vZ2xl!15sCAQ&imagekey=!1e10!2sAF1QipOHl8b2cF94_pjupvOmJp6-9sls_ADb6LfhSuYs&sa=X&ved=2ahUKEwiTqt3rt7_nAhUkQUEAHdw4CaQQoiowE3oECA0QCA

«ΚΑΠΗΛΕΙΟ» Εστιατόριο μεσογειακής κουζίνας

Πρόκειται για ένα γραφικό εστιατόριο που αξίζει για πολλούς λόγους να επισκεφτείτε όταν βρεθείτε στην παλιά πόλη του Ρέθυμνου.  Σε ένα λοιπόν από τα πολλά γραφικά στενά της παλιάς πόλης επέλεξα να γευματίσω , στο «καπηλειό», όπου με μάγεψε ο όμορφος περιβάλλοντας αυτός χώρος, το υπέροχο service, το γευστικότατο φαγητό που μου έδωσε την αίσθηση ότι γευματίζω στον παράδεισο.  Τι να πω για τους τοπικούς μεζέδες με ντόπια υλικά που ετοιμάζονται εκείνη την ώρα από τις 3 γυναίκες στην κουζίνα, τα θαλασσινά, τα ψητά του, για το ριζότο θαλασσινών, το κοτόπουλο γεμιστό με φέτα, μπέϊκον και σως μελιού, κλέφτικο τυλιγμένο σε φύλο, κότσι αρνιού με φρικασιέ, μύδια αχνιστά, κολοκυθοκεφτέδες, ντάκο, , λαχανικά σχάρας, χταπόδι άβραστο που ψήνουν εκείνη την ώρα στη σχάρα, ντολμαδάκια, υπέροχα καλαμαράκια του που είναι μόνο φρέσκα, μπισκότα σοκολάτας και το γαλακτομπούρεκο που που φτιάχνουν στη κουζίνα του . Η σαλάτα καπηλειό είναι μοναδική  στη γεύση όπως τα ψωμάκια που είναι ψημένα με τυρί ρεγκάτο. Αν τα δοκιμάσετε θα θελήσετε να τα πάτε ξανά και ξανά γιατί κάθε πιάτο και μια γευστική έκπληξη! Συγχαρητήρια για το μενού! Μεγάλο μπράβο στον Σεφ αλλά και ιδιαίτερα στον ιδιοκτήτη τον φιλικότατο Fred που δουλεύει 26 χρόνια στην κουζίνα και τα τελευταία δυο χρόνια δημιούργησε τον υπέροχο αυτό χώρο. Εύγε για την ευγένεια, προθυμία και το χαμόγελό του. Συγχαρητήρια και στο προσωπικό το τόσο εξυπηρετικό και πολύ ευγενικό σ’ αυτό το περιβάλλον το φιλόξενο και φιλικό. Σίγουρα το συστήνω ανεπιφύλακτα και εννοείται θα το επισκεφτώ ξανά σύντομα!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

ΚΑΠΗΛΕΙΟ – Ξανθουδίδου 7, Ρέθυμνο, Κρήτη, Ελλάδα – +30 2831 052001

Στυλ :Μεζεδοπωλείο- :Κόστος κατ’άτομο έως 15€ – Τρόποι Πληρωμής VISA Diners MasterCard

https://www.google.gr/maps/uv?hl=el&pb=!1s0x149b75a0d3898173%3A0x301fce3c4bbf50c6!3m1!7e115!4shttps%3A%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipNhVShan-pLej6yF0uORWVegXDnYi9wNDVT-l-W%3Dw106-h160-k-no!5zzrrOsc-AzrfOu861zrnOvyDPgc61zrjPhc68zr3OvyAtIM6Rzr3Osc62zq7PhM63z4POtyBHb29nbGU!15sCAQ&imagekey=!1e10!2sAF1QipNhVShan-pLej6yF0uORWVegXDnYi9wNDVT-l-W&sa=X&ved=2ahUKEwjSmvusuL_nAhVXh1wKHW6dDH0QoiowCnoECA4QCA

ΕΠΙΛΟΓΟΣ 

Η ευτυχία είναι ταξίδι, η ζωή είναι ταξίδι, ταξίδεψε!

ΑΝΝΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ