Wednesday, June 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΜε μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή εκατοντάδων ιατρών και πολιτών, η...

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή εκατοντάδων ιατρών και πολιτών, η Διαδικτυακή Ημερίδα, με θέμα «Σχεδόν δύο χρόνια πανδημίας COVID-19: πού είμαστε & πού πάμε”

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Σχεδόν δύο χρόνια πανδημίας COVID-19: πού είμαστε & πού πάμε…», που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, το Σάββατο 15 Ιανουαρίου. Έγκριτοι επιστήμονες παρουσίασαν τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα, αναφορικά με τη διάγνωση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση της COVID-19 λοίμωξης καθώς και την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Τη διοργάνωση παρακολούθησαν εκατοντάδες ιατροί καθώς και εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Οι ομιλητές τόνισαν μεταξύ άλλων την ανάγκη για οργάνωση ενός ισχυρού συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που αποτελεί βασικό πυλώνα στην υγειονομική θωράκιση της χώρας τόσο απέναντι στην πανδημία όσο και απέναντι σε μελλοντικούς κινδύνους.

Έγινε αναφορά στις νέες θεραπείες που προστέθηκαν στη φαρέτρα της επιστήμης και είναι πλέον διαθέσιμες και στους Έλληνες ασθενείς. Ωστόσο τονίστηκε ότι το εμβόλιο παραμένει το πλέον ισχυρό όπλο, τόσο για την προστασία του πολίτη όσο και για την προστασία της κοινωνίας και παρουσιάστηκαν ενδιαφέροντα στοιχεία που πιστοποιούν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι της σοβαρής νόσησης.

Ειδικότερα, οι καθηγητές και μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας κ.κ. Δ. Χατζηγεωργίου, Γ. Σαρόγλου και Μ. Τσολιά τόνισαν ότι τα εμβόλια έχουν γίνει σε δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και έχουν αποδείξει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους στη σοβαρή νόσηση ακόμα και απέναντι στο στέλεχος Όμικρον, τόσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν στοιχεία για το post covid σύνδρομο και τονίστηκε η ανάγκη παρακολούθησης των ασθενών που νόσησαν και οργάνωσης τέτοιων δομών, στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Τις εργασίες της Ημερίδας άνοιξε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης και ο Πρόεδρος Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Θ. Ζαούτης. Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου ήταν τα μέλη του Δ.Σ του ΙΣΑ κ.κ. Φ. Πατσουράκος, Αντιπρόεδρος Α΄, Π. Λεονάρδου και Τ. Χατζής.

Κατά την ομιλία του, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, τόνισε μεταξύ άλλων τη ανάγκη συνεργασίας της επιστημονικής κοινότητας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την πρόληψη των ασθενειών και την προαγωγή υγείας των πολιτών.

Thanks for reading Hellenic News of America

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, έχει σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια του πολιτείας και της κεντρικής Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κοσμοϊστορικής πανδημίας. Με γνώμονα πάντα την συνδρομή σε κάθε συμπολίτη, την υποστήριξη των οικογενειών, την παρουσία μας, όσο αυτό είναι δυνατόν, σε κάθε γωνιά και κάθε γειτονιά της Αττικής. Θεωρούμε ότι αποτελεί καθήκον του ιατρικού σώματος της Αττικής, και των μελών μας, να αξιοποιήσουμε στα μέγιστα, πιο ενεργά και πιο «λειτουργικά» το δυναμικό μας, για την συνδρομή στην Δημόσια Υγεία. Για το λόγο αυτό πήραμε την πρωτοβουλία συγκρότησης του Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στο οποίο μπορεί να απευθυνθεί ο ασθενής με Covid-19 λοίμωξη τα πρώτα κρίσιμα 24ωρα, που είναι κρίσιμα για την αποτροπή των επιπλοκών. Οι πολίτες της Αττικής, της μεγαλύτερης μητροπολιτικής περιφέρειας της χώρας, δικαιούνται να έχουν πρόσβαση σε άμεση ιατρική καθοδήγηση, στο πλαίσιο της γειτονιά τους, σε κάθε σημείο της Αθήνας και του Πειραιά. Και οφείλουμε να τους το παράσχουμε.», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Μετά το πέρας των ομιλιών, οι έγκριτοι επιστήμονες απάντησαν στις ερωτήσεις του κοινού.

Την Ημερίδα μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω λίνκ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img