Νέους δρόμους ανάπτυξης και προβολής αποκτά η οινοποιία Καμκούτης

Νέους δρόμους ανάπτυξης και προβολής αποκτά η οινοποιία Καμκούτης, που έχει έδρα το Βελβεντό Κοζάνης. Ένα οινοποιείο που επενδύει στην παράδοση και στην ποιότητα, με ετικέτες που προσφέρουν πλούσια γεύση στο κρασί και πλέον κάνει σημαντικά και ισχυρά βήματα ανάπτυξης στις Ηνωμένες Πολιτείες, προβάλλοντας το καλό ελληνικό ποιοτικό κρασί.

«Ο παππούς μου ήταν κρασάς. Ουσιαστικά ξεκίνησα να ασχολούμαι με τα κρασία, από πριν γεννηθώ! Διαθέτουμε στο Βελβεντό Κοζάνης περίπου 100 καλλιεργήσιμα στρέμματα και αυτό που μας ενδιαφέρει πάνω απ όλα είναι η ποιότητα του κρασιού. Τα σταφύλια τα καλλιεργουμε εμείς και δεν αγοράζουμε, γιατί θέλουμε να ξέρουμε τις ποιότητες. Είμαστε καθετοποιημένη αγροτική επιχείρηση. Αυτού του είδους οι οινοποιοί είναι πολύ λίγοι» εξηγεί ο κ. Γιάννης Καμκούτης στη Hellenic News of America.

Τα κρασιά του κ. Καμκούτη γίνονται σιγά- σιγά γνωστά στα εστιατόρια της Αμερικής και σε αυτό έχουν βοηθήσει σημαντικά οι ομογενείς εστιάτορες, που έχουν στηρίξει από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια του οινοποιείου να μπει στην αγορά της Αμερικής.  Να σημειωθεί ότι το οινοποιείο Καμκούτη στο Βελβεντό είναι επισκέψιμο, ενώ η ίδια η περιοχή του Βελβεντού είναι ιδανική λόγω μικροκλίματος για την καλλιέργεια σταφυλιών.

«Θέλουμε να βρούμε τα ελληνικά εστιατόρια και να προωθήσουμε τα κρασιά μας. Δίνουμε πολλά στην ποιότητα των σταφυλιών μας, που εξασφαλίζει την πολύ καλή ποιότητα κρασιού» καταλήγει ο κ. Καμκούτης.

Ο κ. Γιαννης Καμκούτης βρέθηκε στην Αμερική με τον γιό του και τους συνεργατες του την Πλάτων Συμβουλευτικήτου κ. Νίκου Παπαδόπουλου απο την Θεσσαλονικη και είχαμε την ευκαιρία μέσω του κ. Ανδρέα Κελεμίδη να τους γνωρίσουμε αλλά και να γευθούμε τα εύγευστα κρασια του Κτήματος Καμκούτη στό Βελβεντό Κοζανης.

Στα επόμενα τεύχη της εφημερίδας Hellenic News of America θα εχουμε εκτενέστερο ρεπορτάζ απο την εκεί επίσκεψή μας. Ευχαριστούμε και τον κ. Καμκούτη και τον κ. Παπαδόπουλο αλλά και τον παλιό μας φίλο πρώην Δήμαρχο Βελβεντου κ. Στεργίου που συμμετείχε στην Εκθεση Ερμής και μας έκανε κοινωνούς στα ωραιότερα κρασιά της πατρίδας μας.