Wednesday, February 21, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΝέο ΔΣ στο Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών

Νέο ΔΣ στο Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Μετά τις τελευταίες αρχαιρεσίες στις 17/3/2022 και την συγκρότησή του σε Σώμα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών διαμορφώνεται ως ακολούθως:

Σταυρούλα Ζυγούρη Πρόεδρος
Ευαγγελία Μωραϊτίδου Αντιπρόεδρος
Σωτήριος Τράκας Γενικός Γραμματέας
Ζαχαρούλα Καρυάμη Ειδική Γραμματέας
Απόστολος Τασκούδης Ταμίας
Ιωάννης Χρήστου Μέλος
Μιρέλα Μανιάνι Μέλος
Σοφία Παπαδοπούλου Μέλος
Αναστάσιος Μπουντούρης Μέλος

Τα παραπάνω ισχύουν για 2ετή θητεία.
Το νέο ΔΣ έχουμε πέντε νεοεκλεγέντες (Τράκας, Καρυάμη, Τασκούδης, Χρήστου και Μανιάνι) ενώ οι άλλοι τέσσερις έχουν κατά καιρούς πληρώσει διάφορες θέσεις στο ΔΣ του ΣΕΟ (Μπουντούρης: πρώην Πρόεδρος και εκ των ιδρυτικών μελών, Παπαδοπούλου: παλαιότερα μέλος ΔΣ και τέως ειδική Γραμματέας, Μωραϊτίδου: τέως Πρόεδρος και παλαιότερα Γεν. Γραμματέας και μέλος ΔΣ, Ζυγούρη: τέως Γεν. Γραμματέας)

Ακολουθεί σύντομη παρουσίαση

ΒΟΥΛΑ ΖΥΓΟΥΡΗ
Η Πρόεδρος, Ολυμπιονίκης της πάλης Βούλα Ζυγούρη είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στην οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων, την οργάνωση και διοίκηση του αθλητισμού. Είναι επίσης αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, Πρόεδρος του Φιλαθλητικού ΑΣ, Μέλος των ΔΣ της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μεικτών Πολεμικών Τεχνών, Πρέσβειρα για την “Ειρήνη και την Εκπαίδευση” του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, και Πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού προγράμματος “Be Active”.

Thanks for reading Hellenic News of America

Η κα Ζυγούρη λίγο μετά την εκλογή της δήλωσε: “Ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου για την τιμή και την εμπιστοσύνης που συνεπάγεται η ανάθεση την καθηκόντων της Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Τονίσω ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο, να προσπαθούμε για την επίτευξη των στόχων μας, ως προς την προαγωγή του Αθλητισμού, του Πολιτισμού, της Υγείας και της Παιδείας, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε”

ΕΥΗ ΜΩΡΑΪΤΙΔΟΥ

Η Αντιπρόεδρος, αργυρή Ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης Εύη Μωραϊτίδου, είναι Αρχιτέκτων – Μηχανικός του ΕΜΠ, μεταπτυχιακή φοιτήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΕΑΠ και υπάλληλος του Υπουργείου Υποδομών και μεταφορών. Ακόμα, είναι μέλος του ΔΣ της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, υπεύθυνη του τμήματος υδατοσφαίρισης γυναικών, Εθνική Πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού προγράμματος “Be Active” και συνεργάτης του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΡΑΚΑΣ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΟ Σωτήρης Τράκας είναι Ολυμπιονίκης συγχρονισμένων καταδύσεων. Είναι αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού (πλωτάρχης) και προπονητής καταδύσεων. Έχει συνεργαστεί με τα Σωματεία: Παναθηναϊκός και Αριών Γλυφάδας. Παρουσιάζει έντονη κοινωνική δράση με τους φορείς που συνεργάζεται για την προαγωγή του αθλητισμού και του αξιών του Ολυμπισμού και εκλέγεται για πρώτη φορά στο ΔΣ του ΣΕΟ.

ΧΑΡΑ ΚΑΡΥΑΜΗ

Η νέα Ειδική Γραμματέας του ΣΕΟ, χάλκινη Ολυμπιονίκης ρυθμικής γυμναστικής είναι πτυχιούχος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στις Δημόσιες Σχέσεις, αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, προπονήτρια ρυθμικής γυμναστικής και Τεχνική Σύμβουλος του “ΓΣ Φερενίκη”. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής όπου κατοικεί, έχει δώσει το όνομά της στο μοναδικό κλειστό γυμναστήριο της πόλης.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΣΚΟΥΔΗΣ

Ο νέος Ταμίας του ΣΕΟ, Ολυμπιονίκης πάλης είναι κάτοικος Σερρών και Λοχαγός του Στρατού Ξηράς. Επίσης είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής από το ΑΠΘ, προπονητής πάλης και τεχνικός συνεργάτης του Σωματείου “Πανσερραϊκός” και της αθλητικής διοργάνωσης “Μαθητιάδα”. Ασχολείται επίσης έντονα με διάδοση των ελληνικών παραδοσιακών χορών και την διατήρηση της εθνικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ

Ο επίσης νεοεκλεγείς στο ΔΣ του ΣΕΟ, Ολυμπιονίκης κωπηλασίας Γιάννης Χρήστου είναι κάτοικος Καστοριάς και αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος (Πυραγός). Είναι επίσης καθηγητής Φυσικής Αγωγής από το ΑΠΘ, προπονητής κωπηλασίας και ασχολείται ενεργά με την διάδοση του βετερανικού αθλητισμού της κωπηλασίας. Ο δήμος Καστοριάς έχει δώσει το όνομά του στο Κλειστό Γυμναστήριο Μανιάκων.

ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Η χάλκινη Ολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας είναι υπάλληλος του ΥΠΑΙΘ, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις Ολυμπιακές σπουδές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Είναι επίσης πρέσβειρα των: “Safe Water Sports και “Η ζωή νικά τον καρκίνο” καθώς και επίτιμο μέλος των: Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς, Π.Α.Σ.Γ. “Καλλιπάτειρα” και Αθλητικός Οργανισμός “Γιάννης Γάλλος” – Δήμου Καλλιθέας.

ΜΙΡΕΛΑ ΜΑΝΙΑΝΙ

Η αργυρή και χάλκινη Ολυμπιονίκης ακοντισμού εκλέγεται επίσης για πρώτη φορά στο ΔΣ του ΣΕΟ και είναι μία από τις πιο σπουδαίες ακοντίστριες όλων των εποχών με το νέο τύπο ακοντίου. Ανήκει στον Ολυμπιακό και είναι Αξιωματικός Πολεμικού Ναυτικού (Αντιπλοίαρχος).

ΤΑΣΟΣ ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΗΣ

Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας είναι ρέκορντμαν συμμετοχών σε Ολυμπιακούς αγώνες αφού συμμετείχε σε 6 Ολυμπιακούς Αγώνες με τρεις διαφορετικές κλάσεις σκαφών. Διατέλεσε επί σειρά ετών, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών ενώ ανήκει και στα ιδρυτικά μέλη του. Είναι αξιωματικός τα Πολεμικής Αεροπορίας

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img