spot_img
Friday, September 13, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
spot_img
In GreekΤρεις Έλληνες επιχορηγούνται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας για τη σύνδεση της...

Τρεις Έλληνες επιχορηγούνται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας για τη σύνδεση της έρευνας αιχμής με την αγορά

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Τρεις Έλληνες ερευνητές -ένας στην Ελλάδα και δύο της διασποράς σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες- είναι ανάμεσα στους 166, στους οποίους το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC) απένειμε επιχορηγήσεις για την απόδειξη της αρχής λειτουργίας (Proof of Concept Grants). Η κάθε επιχορήγηση ανέρχεται σε 150.000 ευρώ και έχει ως στόχο να βοηθήσει τους ερευνητές και τους επιστήμονες να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ των αποτελεσμάτων της πρωτοποριακής έρευνάς τους και των πρώτων σταδίων της εμπορικής αξιοποίησης.

Δίνονται ως συμπληρωματική χρηματοδότηση, καθώς το εν λόγω πρόγραμμα απευθύνεται μόνο σε ερευνητές που έχουν προηγουμένως χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας, μέσω επιχορηγήσεων εκκίνησης, εδραίωσης, προηγμένης έρευνας ή συνέργειας. Οι αποδέκτες της χρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας χρησιμοποιούν τις επιχορηγήσεις για την απόδειξη της αρχής λειτουργίας με διάφορους τρόπους, πχ για να επαληθεύσουν την πρακτική βιωσιμότητα των επιστημονικών ιδεών τους, να διερευνήσουν επιχειρηματικές ευκαιρίες ή να ετοιμάσουν αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι ερευνητές στους οποίους απονέμονται επιχορηγήσεις για την απόδειξη της αρχής λειτουργίας, έχουν ιδιαίτερη έφεση στην επιχειρηματικότητα. Οι μισοί από αυτούς συμμετέχουν σε δραστηριότητες για τη μεταφορά γνώσης ή σε άλλες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

Σε αυτό το νέο γύρο επιχορηγήσεων αξιολογήθηκαν 348 προτάσεις και εγκρίθηκαν σχεδόν οι μισές (48%). Οι περισσότερες χρηματοδοτήσεις αφορούν ερευνητές στη Βρετανία (22), στην Ιταλία (21), στο Ισραήλ (18), στη Γαλλία (15) και στη Γερμανία (13), ενώ από μία πρόταση εγκρίθηκε για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Από ελληνικής πλευράς χρηματοδοτείται ο Ιωάννης Τσαμαρδίνος, καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, για το πρόγραμμα AUTOCD (Building the First Automated Causal Discovery Platform), καθώς επίσης ο Γεράσιμος Κωνσταντάτος του Ινστιτούτου Φωτονικών Επιστημών της Ισπανίας και ο Ιωάννης Παπακωνσταντίνου του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου (UCL).

Thanks for reading Hellenic News of America

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img

Από 39 Ευρώ

spot_img