Friday, July 26, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΥψηλοί αντιπολιτευτικοί τόνοι από τον Στέφανο Κασσελάκη στην Αστόρια

Υψηλοί αντιπολιτευτικοί τόνοι από τον Στέφανο Κασσελάκη στην Αστόρια

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Του Φώτη Καλιαμπάκου – Special to the Hellenic News of America

Στο Κεφαλλονίτικο Σπίτι στην Αστόρια βρέθηκε την Δευτέρα που μας πέρασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Και ενώ η παρουσία του στην καθιερωμένη παρέλαση της Πέμπτης Λεωφόρου την Κυριακή είχε θα λέγαμε θεσμικό χαρακτήρα, και ο κύριος Κασσελάκης απηύθυνε μηνύματα ενότητας, η εκδήλωση στην Αστόρια ήταν από τη φύση της πιο χαλαρή και είχε κυρίως ακροατές από το χώρο της αντιπολίτευσης. Έτσι ο κύριος Κασσελάκης βρήκε την ευκαιρία να συνδιαλλαγεί με πολλούς ομογενείς και να αναπτύξει τις απόψεις του για μια σειρά θεμάτων, ασκώντας παράλληλα οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό προσωπικά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Δούρου, Νίνα Κασσιμάτη και Όθωνας Ηλιόπουλος, καθώς και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Γουναλάκης. Ο Αντώνης Γουναλάκης είναι υποψήφιος διδάκτωρ στις οικονομικές επιστήμες του Πανεπιστημίου Amherst της Μασαχουσέτης, από το οποίο αξίζει να σημειωθεί έχουν περάσει δύο πρώην πρωθυπουργοί, επικεφαλής της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ της Νέας Υόρκης και αποτελεί την επιλογή του κόμματος και του κυρίου Κασσελάκη να είναι ο ομογενής υποψήφιος του Ευρωψηφοδελτίου. Ο κύριος Κασελάκης θέλησε κατά τη διάρκεια της βραδιάς να δώσει το λόγο σε όλους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που παρευρίσκονταν.

Ο Αντώνης Γουναλάκης ζήτησε από τους ομογενείς να συμμετάσχουν στις εκλογές με την επιστολική ψήφο και αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητήματα τα οποία αφορούν την ομογένεια όπως το θέμα της παιδείας. Παράλληλα αναφέρθηκε σε μια σειρά οικονομικών ζητημάτων παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ρένα Δούρου αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις του κόμματος αλλά και της ίδιας προσωπικά με την ομογένεια, εξέφρασε τη χαρά της που βρίσκεται και πάλι στη Νέα Υόρκη αλλά και στο Κεφαλλονίτικο Σπίτι, με το οποίο έχει μια στενή σχέση, και μίλησε χαρακτηριστικά για τους «κοινούς αγώνες» καλώντας τους ομογενείς να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ και το νέο, προερχόμενο από την ομογένεια πρόεδρό του.

Thanks for reading Hellenic News of America

Η Νίνα Κασσιμάτη, αφού και εξέφρασε με τη σειρά της την ιδιαίτερη χαρά της που βρίσκεται και πάλι στη Νέα Υόρκη και μίλησε για μια σειρά θεμάτων τα οποία τα την κρίση της είναι ιδιαίτερα σημαντικά, όπως η «κρίση θεσμών», στην Ελλάδα τόνισε ότι ακόμα και η πρωτιά στις Ευρωεκλογές είναι εφικτή για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο θέμα, αυτό των θεσμών στάθηκε και ο Όθωνας Ηλιόπουλος αναφερόμενος συγκεκριμένα στις τηλεφωνικές υποκλοπές, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν αισθάνεται διόλου υπερήφανος που η χώρα του φάνηκε κατά κάποιο τρόπο να «δοκιμάζει» αλλά και να «εξάγει» τον τρόπο παραβίασης των προσωπικών δεδομένων, ούτε επειδή η Ελλάδα βρέθηκε στο στόχαστρο της Ευρωπαίας εισαγγελέως.

Σε αυτό το ζήτημα αναφέρθηκε και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για επιχείρηση συγκάλυψης όχι μόνο στο θέμα των υποκλοπών αλλά και στην τραγωδία του δυστυχήματος των Τεμπών, ζητώντας και θεσμικές αλλαγές σε ότι αφορά το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Σε εξόχως επικριτικούς για την κυβέρνηση τόνους ο κύριος Κασσελάκης μίλησε για το θέμα τη ασφάλειας, λέγοντας ότι παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί εξαιρετικοί και φιλότιμοι αστυνομικοί, το έλλειμμα ασφάλειας παραμένει, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους, όπου στο θύμα που ζητούσε προστασία ειπώθηκε μέσα να στο αστυνομικό τμήμα «να καλέσει την αστυνομία»…! Ο κύριος Κασσελάκης στιγμάτισε επίσης και την ανεμπόδιστη «παρέλαση» δια μέσου της ελληνικής επικράτειας των Κροατών χούλιγκανς που κατέληξαν επίσης στην τραγική απώλεια του φιλάθλου της ΑΕΚ και τόνισε την ανάγκη αλλαγών, θεσμικών και άλλων στην αστυνομία αλλά και στη δικαιοσύνη αποδίδοντας ευθύνες στην κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση βρέθηκε στο στόχαστρο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για το θέμα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας ζητώντας εκτός από τη διάθεση πόρων θεσμικές αλλαγές και αλλαγή νοοτροπίας. Το θέμα των ατόμων με ειδικές ανάγκες είναι επίσης ψηλά στις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ο πρόεδρός του με αφορμή ερώτηση ομογενούς, ο οποίος, σε μια συγκινητική στιγμή της βραδιάς, αφηγήθηκε την προσωπική του ιστορία μετανάστευσης, η οποία έγινε για να έχει μια καλύτερη ζωή το παιδί του.

Στα θέματα της οικονομίας ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στην Ελλάδα. Παρά τις όποιες βελτιώσεις των δεικτών η χώρα είναι εγκλωβισμένη σε έναν πελατειακό καπιταλισμό τόνισε ο κύριος Κασσελάκης, κάτι που φαίνεται σε μια σειρά από τομείς, με χαρακτηριστικότερο αυτόν της παραγωγής ενέργειας από ανεμογεννήτριες. Μόνο οι «ημέτεροι» και οι ήδη ισχυροί έχουν πρόσβαση σε ευκαιρίες επενδύσεων αλλά και χρηματοδότηση από τις τράπεζες, οι οποίες παρά τη μεγάλη τους κερδοφορία δεν εγγυώνται τη ρευστότητα στην αγορά, τόνισε ο κύριος Κασσελάκης. Οι φόροι είναι αναλογικά υψηλότεροι στους μικρομεσαίους από ότι στους πολύ πλούσιους και η καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης δεν ευνοεί τις επενδύσεις. Επίσης η επιμονή στις αδιάκριτες ιδιωτικοποιήσεις και στην έλλειψη ισχυρού ελέγχου και παρεμβάσεων από την πλευρά του κράτους όχι μόνο αποτελεί τροχοπέδη στην οικονομική ανάπτυξη αλλά εντείνει και τις κοινωνικές ανισότητες. «Ισχυρό κράτος δε σημαίνει σπάταλο κράτος» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για πάνω από μία ώρα μετά το τέλος των ομιλιών ο κύριος Κασσελάκης συνομίλησε με ομογενείς για τα θέματα της γενικότερης πολιτικής αλλά και αυτά της ομογένειας. Μίλησε για την ανάγκη επάνδρωσης των προξενείων προσωπικό, αφού είναι αδιανόητες όπως είπε οι καθυστερήσεις στο θέμα των διαβατηρίων, από τη στιγμή που θέλουμε να έρχονται οι ομογενείς στην Ελλάδα, και τόνισε την ανάγκη υποστήριξης των σχολείων και της προώθησης της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στις ΗΠΑ με τη συζήτηση να επεκτείνεται και σε πιο «βαθιά νερά» αυτά της ταυτότητας της ομογένειας. Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε επίσης η αναφορά του στο θέμα του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας, τονίζοντας ότι πέραν του γεγονότος ότι δεν είναι οικονομικά βιώσιμο ένα μοντέλο με γερασμένο πληθυσμό, το θέμα έχει υπαρξιακές διαστάσεις απειλώντας μακροπρόθεσμα τη χώρα με αφανισμό.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της ακύρωσης από το κύριο Κασσελάκη της προγραμματισμένης συνάντησής του με την American Israeli Public Affairs Committee (AIPAC). Ο κύριος Κασσελάκης υπεραμύνθηκε αυτής της απόφασης τονίζοντας τη θέση του ιδίου και του κόμματός του, η οποία είναι ή ίδια εδώ και έξι μήνες όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στο αιματοκύλισμα στην Παλαιστίνη.

Μετά το τέλος της συζήτησης ο κύριος Κασσελάκης, ιδιαίτερα ευδιάθετος συνέχισε να συνομιλεί, κατ’ ιδίαν αυτή τη φορά με ομογενείς και δέχτηκε με χαρά να φωτογραφηθεί με όλους, προτού ανανεώσει το ραντεβού του με την ομογένεια, αφού όπως υποσχέθηκε, θα είναι παρών όχι μόνο τις προεκλογικές περιόδους αλλά σταθερά!

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img

Από 39 Ευρώ

spot_img