spot_img
Friday, September 6, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
spot_img
In GreekΕλληνικός κινηματογράφος στο ERTFLIX International

Ελληνικός κινηματογράφος στο ERTFLIX International

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Με ταινίες του κλασικού, αλλά και του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου εμπλουτίζεται διαρκώς η διεθνής εκδοχή του ERTFLIX, δίνοντας τη δυνατότητα στους Έλληνες ομογενείς κι όχι μόνο να παρακολουθούν ταινίες με ελληνική σφραγίδα.

Σύγχρονος ελληνικός κινηματογράφος
«Βασιλική» | Δράμα | 1997
Μια ερωτική ιστορία με φόντο την ελληνική επαρχία, σε μια εποχή που η μισαλλοδοξία και οι άλλες συνέπειες του εμφυλίου καθορίζουν αποφασιστικά τόσο την ατομική εξέλιξη όσο και τις σχέσεις με το κοινωνικό περιβάλλον. Ένα σχόλιο για τη θέληση του ανθρώπου να ζήσει ελεύθερος και για το δικαίωμά του να ερωτεύεται, να ονειρεύεται και να ελπίζει.

Σενάριο-σκηνοθεσία: Βαγγέλης Σερντάρης
Παίζουν: Πασχάλης Τσαρούχας, Ταμίλα Κουλίεβα, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Βασίλης Παπανίκας, Βίβιαν Κοντομάρη

«Με τον Ορφέα τον Αύγουστο» | Δράμα | 1996
Η Ευρυδίκη είναι τραγουδίστρια συγκροτήματος που παίζει μουσική σε λαϊκά πανηγύρια του καλοκαιριού. Πείθεται να ακολουθήσει στην Αθήνα τον Πάνο, έναν πλούσιο έμπορο, πρόθυμο να χρηματοδοτήσει την καριέρα της και να την κάνει διάσημη. Πολύ σύντομα, απογοητευμένη από τη συμπεριφορά του, επιστρέφει στην παλιά της δουλειά και διαπιστώνει ότι ο Ορφέας, ο μουγκός βοσκός που παίζει κλαρίνο, έχει κάνει το συγκρότημα δημοφιλές με τη δύναμη της τέχνης του. Ωστόσο, ο Πάνος, εξοργισμένος από την εγκατάλειψη και κατεστραμμένος οικονομικά, την ακολουθεί, έτοιμος να τη διεκδικήσει με κάθε τίμημα.

Σενάριο: Γιώργος Ζερβουλάκος, Νικηφόρος Μαρκάκης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Ζερβουλάκος
Παίζουν: Βάνα Μπάρμπα, Νίκος Ξανθόπουλος, Μιχάλης Παπαγγελίδης, Χρήστος Καλαβρούζος, Ανέστης Βλάχος κ.ά.

Thanks for reading Hellenic News of America

«Silent» | Δράμα | 2015
Η Διδώ, νεαρή σοπράνο και δεύτερη κόρη μιας διανοούμενης οικογένειας, χάνει τη φωνή της από μια σπάνια υστερική ασθένεια και απομονώνεται στο άδειο οικογενειακό σπίτι. Κανείς δεν ξέρει αν δεν μπορεί ή αρνείται να μιλήσει. Τα κοντινά της πρόσωπα, αμήχανα αλλά και θορυβημένα από τη συμπεριφορά της, αδυνατούν να ξεχωρίσουν τι είναι φυσιολογικό και τι όχι όταν τη βλέπουν, παραμορφωμένα κι αυτά από την υστερία μιας εποχής που αντιμετωπίζει σαν αρρώστια τη σιωπή της ηρωίδας. Η ταινία έχει τιμηθεί με το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών (FIPRESCI) στο Διεθνές Διαγωνιστικό του 56ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2015.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Γιώργος Γκικαπέππας
Παίζουν: Κίκα Γεωργίου, Ανέζα Παπαδοπούλου, Ηλέκτρα Νικολούζου, Όμηρος Πουλάκης, Μάνος Βακούσης κ.ά.

«Καθαρτήριο» | Δράμα | 2022
Ένα κορίτσι διασώζεται από την πορνεία, στην οποία την εξωθεί ο πατέρας της. Τα αποκαΐδια μιας επίθεσης με μολότοφ. Το οδοιπορικό ενός ηλικιωμένου με άνοια και μιας φιλότιμης, ίσως, αστυνομικού. Ένα ζευγάρι που αναζητά τον έρωτά του. Μια γυναίκα εκφράζει τον θυμό της σε έναν δημόσιο υπάλληλο. Ένας άνδρας απάγει τον καλύτερο του φίλο.

Παίζουν: Μαρία Ζορμπά, Θοδωρής Κατσαφάδος, Γιάννης Κοκιασμένος, Κώστας Μπάρας, Νεφέλη Κουρή, Βαγγέλης Ψωμάς κ.ά.
Σενάριο: Βασίλης Μαζωμένος, Βασίλης Γουδέλης
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαζωμένος

Κλασικός ελληνικός κινηματογράφος
«Διακοπές στην Αίγινα» | Δράμα | 1958
Ένας χήρος δημοσιογράφος, ο Τζώνης και η παραχαϊδεμένη κόρη του Αλίκη, πηγαίνουν για παραθερισμό στην Αίγινα. Στο λιμάνι, η Αλίκη νομίζει πως ο Ζαν -ένας γοητευτικός νεαρός, γόνος αρχοντικής οικογένειας του νησιού- είναι αχθοφόρος και το λάθος αυτό στέκεται αφορμή να ανοίξει μια απρόσμενη παρτίδα ερωτικών παιχνιδιών.

Σενάριο-σκηνοθεσία: Ανδρέας Λαμπρινός
Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Ανδρέας Μπάρκουλης, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Ελένη Χαλκούση, Μιχάλης Κακογιάννης κ.ά.

«Νύχτες στο Μιραμάρε» | Κωμωδία | 1960
Οι αδελφές ενός εμίρη κάνουν διακοπές στη Ρόδο, όπου και ερωτεύονται δύο φτωχούς νεαρούς φίλους, οι οποίοι δεν γνωρίζουν ποιες είναι στην πραγματικότητα. Οι γιοι ενός επιχειρηματία φλερτάρουν δύο φωτομοντέλα, θεωρώντας ότι αυτές είναι οι αδερφές του εμίρη. Όταν ο εμίρης φτάνει στη Ρόδο, θα λυθούν οι παρεξηγήσεις, οι δύο φίλοι όμως δεν θα μπορέσουν να παντρευτούν τις αδερφές του.

Σενάριο: Νέστορας Μάτσας
Σκηνοθεσία: Ορέστης Λάσκος
Παίζουν: Σμαρούλα Γιούλη, Ντέπη Μαρτίνη, Ρίτα Μουσούρη, Κώστας Πρέκας, Βαγγέλης Βουλγαρίδης, Ζωζώ Σαπουντζάκη κ.ά.

«Ένας βλάκας και μισός» | Κωμωδία | 1959
Κινηματογραφική μεταφορά της ομότιτλης θεατρικής κωμωδίας του Δημήτρη Ψαθά. Ένας αφελέστατος ανθρωπάκος παγιδεύεται από μια πονηρή χήρα, η οποία ζει πλουσιοπάροχα από την ασφάλεια του δήθεν νεκρού συζύγου της. Όταν ο τελευταίος εμφανίζεται με σάρκα και οστά, εκείνη θα βάλει τον αγαθιάρη φίλο της να τον σκοτώσει, και εκείνος θα καταλήξει στο δικαστήριο, όπου τελικά θα απαλλαχθεί λόγω βλακείας.

Σενάριο-σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης
Παίζουν: Χρήστος Ευθυμίου, Ρίκα Διαλυνά, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Ανδρέας Μπάρκουλης, Μαρίκα Νέζερ κ.ά.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://www.ert.gr/international/ertflix-gr/

ΠΗΓΗ: ERTFLIX

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img

Από 39 Ευρώ

spot_img