Wednesday, May 8, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΜε ειδικό αφιέρωμα στο μικρό «Πάσχα του καλοκαιριού» το κανάλι της ERTWORLD...

Με ειδικό αφιέρωμα στο μικρό «Πάσχα του καλοκαιριού» το κανάλι της ERTWORLD τιμά την εορτή της Παναγίας τον Δεκαπενταύγουστο.

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Ειδικότερα την Τρίτη το πρωί στις 08:00 οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε απευθείας μετάδοση το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο από τη Μεγαλόχαρη της Τήνου καθώς και τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας .

Σε επανάληψη θα προβληθούν οι ακόλουθες εκπομπές από το αρχείο της ΕΡΤ:
12:30 « Έτσι γιορτάζουν οι Έλληνες» : Ειδικό αφιερωματικό επεισόδιο «Δεκαπενταύγουστος στην Κόνιτσα και τις γύρω περιοχές». Η Κόνιτσα είναι πολιτισμικό σταυροδρόμι ανάμεσα στην Αλβανία και τη Δ. Μακεδονία και σημαντικός τόπος γέννησης ηπειρώτικων μελωδιών, ενώ οι επιρροές και από τους δυο τόπους είναι εμφανείς. Ταμοιρολόγια εκφράζουν τον πόνο της απώλειας, της ξενιτιάς ή του θανάτου και με αυτά ξεκινούν τα παραδοσιακά πανηγύρια της Ηπείρου, ως φόρος τιμής σε όσους λείπουν από τη γιορτή.

Πλήθος συναισθημάτων: πόνος, λύπη, χαρά, προσμονή, αγάπη και ένα πλήθος οργάνων που τα εκφράζουν: κλαρίνο, ντέφι, λαούτο και βιολί. Εκτός από την Κόνιτσα επισκεπτόμαστε την ιστορική μονή της Μολυβδοσκέπαστου, ενώ παρακολουθούμε τους πανηγυρισμούς του
Δεκαπενταύγουστου στα χωριά της περιοχής Πουρνιά, Πάδες, Παλαιοσέλλι και Γαναδιό.
Σκηνοθεσία: Τάκης Σακελλαρίου Δημοσιογράφος: Βίκυ Τσιανίκα
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.

16:00 Σύγχρονη Παραδοσιακή Μουσική
«Ύμνοι στην Παναγία – Γεώργιος Πατρώνας»

Το επεισόδιο είναι αφιερωμένο στην υμνολογία που σχετίζεται με το ιερό πρόσωπο της Παναγίας. Η Θεοτόκος κατέχει εξέχουσα θέση στη συνείδηση του λαού. Η μορφή της είναι ταυτόσημη της στοργής, της τρυφερότητας και της προστασίας.

Thanks for reading Hellenic News of America

Ο Πρωτοψάλτης – Διδάσκων βυζαντινής μουσικής του τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης Δρ. Γεώργιος Πατρώνας, πλαισιωμένος από τον βυζαντινό χορό «Ευδρομούντες», το γυναικείο φωνητικό σχήμα «Ευνεάνιδες» και οργανικό σύνολο νέων του ΠΑΜΑΚ, μας παρουσιάζουν ψαλμούς και ύμνους αφιερωμένους στη Θεοτόκο.

Συμμετέχει και πρωτοστατεί ο Άρχων Υμνωδός της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Αντώνιος Πατρώνας.

18:00 Το θαύμα της Μεγαλόχαρης | Ελληνική ταινία παραγωγής 1965
Σε ένα ναυάγιο, η Μαρία Μερφάτη χάνει τη μονάκριβη κόρη της Λίζα, αλλά με κανέναν τρόπο δεν θέλει να πιστέψει ότι το παιδί της πέθανε. Την αναζητά επί έξι ολόκληρα χρόνια, στη διάρκεια των οποίων η Λίζα ζούσε, παρά τη θέλησή της, κοντά σε έναν γύφτο γυρολόγο ο οποίος την ανάγκαζε να ζητιανεύει στα πανηγύρια.
Παίζουν: Άντζελα Ζήλεια, Θανάσης Μυλωνάς, Μαιρούλα Ευαγγέλου, Βαγγέλης Ιωαννιδης, Ζαννινο,
Βίκυ Μοσχολιου Σενάριο: Κώστας Ασημακόπουλος Σκηνοθεσία: Κώστας Στράντζαλης

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img