Monday, May 6, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In Greek25th Annual Capital Link Invest in Greece Forum «Accelerating Investments for Sustainable...

25th Annual Capital Link Invest in Greece Forum «Accelerating Investments for Sustainable Growth» – 21 ενότητες – 100 Κορυφαίοι Ομιλητές

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Διεθνής Συνάντηση Κορυφής για την Ελληνική Οικονομία και τις Επενδύσεις στην ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Συμμετείχαν Ανώτερα Κυβερνητικά Στελέχη από Ελλάδα & Αμερική – Κορυφαίοι Αμερικανοί και Διεθνείς Επενδυτές, Διεθνείς Τράπεζες & Οργανισμοί, Διεθνείς & Ελληνικές Επιχειρήσεις

Τo ακόλουθο εξαιρετικά ενδιαφέρον ΠΑΝΕΛ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ με τίτλο «GREEK TOURISM & HOSPITALITY SECTOR – Growth & Investment Opportunities» περιλαμβανόταν στην ατζέντα του Συνεδρίου 25th Annual Capital Link Invest in Greece Forum με τίτλο «Accelerating Investments for Sustainable Growth», που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και εξαιρετική συμμετοχή, τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, 2023, στην Νέα Υόρκη, σε συνεργασία με το «New York Stock Exchange», το «Athens Exchange Group (ATHEX Group)» και μεγάλες διεθνείς Τράπεζες & Οργανισμούς, υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στην Νέα Υόρκη. Το Συνέδριο υποστήριξαν κορυφαίοι χορηγοί, ενώ η «Goldman Sachs» και η «TEN Ltd (Tsakos Energy Navigation)» συμμετείχαν ως Κύριοι Χορηγοί.

ΠΑΝΕΛ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ : GREEK TOURISM & HOSPITALITY SECTOR – Growth & Investment Opportunities

Συντονιστής: κ. Nikolaos Kostikas, Partner – Watson Farley & Williams

Thanks for reading Hellenic News of America

Ομιλητές:
• κ. Apostolos Foteinakis, Chief Financial Officer – Blueground
• κ. Nabil Aquedim, Managing Director Asset Management Division – Goldman Sachs
• κ. Panos Kouanis, Founding Partner & CEO – GravityBreath Pictures
• κ. Luis Picas Asmarats, Senior Director of Investments – Hotel Investment Partners (HIP)

Ο κ. Nikolaos Kostikas, Partner – Watson Farley & Williams, τόνισε: «Η ελληνική οικονομία έχει επιδείξει αξιοσημείωτη ικανότητα προσαρμογής τα τελευταία χρόνια και παραμένει μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα εξακολουθεί να προσελκύει σημαντικές άμεσες ξένες επενδύσεις, όπου οι τομείς του τουρισμού και εν γένει των ακινήτων έχουν απορροφήσει περίπου το 40% των συνολικών καθαρών Ξένων Άμεσων Επενδύσεων (ΞΑΕ), γεγονός που πιστοποιεί την εμπιστοσύνη των επενδυτών στις μακροπρόθεσμες προοπτικές του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Μέχρι στιγμής, το 2023 αναμένεται να είναι μια χρονιά-ορόσημο για την ελληνική τουριστική αγορά με σημαντικές εξαγορές, έργα αναβάθμισης και νέες επενδύσεις σε εξέλιξη, ενώ η φετινή χρονιά θα είναι χρονιά-ρεκόρ από πλευράς αφίξεων επισκεπτών και εσόδων, παρά το γεγονός ότι τα φετινά στοιχεία έχουν επηρεαστεί από τις ακραίες καιρικές συνθήκες σε εγχώριο και παγκόσμιο επίπεδο.

Έχοντας επιτύχει να δημιουργήσει ένα διεθνώς αναγνωρισμένο σήμα τουριστικού προορισμού, η Ελλάδα έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει ενεργά έργα βιώσιμης ανάπτυξης στον τομέα του τουρισμού, προκειμένου να εξελιχθεί στο πλαίσιο της παγκόσμιας μετάβασης προς οικολογικές πρακτικές και πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης στον τομέα της υποδοχής τουριστών και της ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Η Ελληνική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει μια στρατηγική στροφή προς πολιτικές βέλτιστης ενεργειακής απόδοσης, φιλικές προς το περιβάλλον, τη βιωσιμότητα και την αειφορία με επίκεντρο τη βελτίωση της ποιοτικής σύνθεσης των επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού και την τάση για αυθεντικές εμπειρίες μέσω της ενεργούς σύνδεσης του τουριστικού προϊόντος με τις τοπικές κοινωνίες. Η σταδιακή αναβάθμιση των ξενοδοχειακών υπηρεσιών που επιβοηθείται από τις διεθνείς αλυσίδες διαχείρισης ξενοδοχείων που δραστηριοποιούνται στην αγορά βελτιώνοντας το επιχειρηματικό μοντέλο, η διαθεσιμότητα κεφαλαίων για βιώσιμες αναπτύξεις έργων στον τουριστικό τομέα από τις ελληνικές τράπεζες και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, καθώς και η επέκταση του περαιτέρω εκσυγχρονισμού των υποδομών της χώρας, θα συνεχίσουν να αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα τόσο για το έτος 2024 όσο και για τα επόμενα έτη.»

Ο κ. Apostolos Foteinakis, Chief Financial Officer – Blueground, τόνισε: Θεωρούμε προνόμιό μας να συμμετέχουμε στο 25ο Ετήσιο Φόρουμ Capital Link Invest in Greece, όπου έχουμε την τιμή να παρουσιάσουμε την Blueground – την κορυφαία εταιρεία PropTech παγκοσμίως και μία από τις μεγαλύτερες -ελληνικής προέλευσης- ιστορίες τεχνολογικής επιτυχίας.

Στο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο του σήμερα, ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι προσεγγίζουν λύσεις διαβίωσης αναδιαμορφώνεται από μια πληθώρα νέων τάσεων. Στη μετά-COVID εποχή, η ζήτηση εταιρικών κατοικιών, η οποία αρχικά κλονίστηκε λόγω της τεχνολογικής ύφεσης, παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης. Οι ψηφιακοί νομάδες έχουν γίνει mainstream, τροφοδοτούμενοι από την υιοθέτηση της απομακρυσμένης εργασίας των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας. Οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη όρεξη για ευελιξία, μια τάση που τους θέλει να συνδυάζουν την εργασία με την αναψυχή – “bleisure travel”- έτσι ώστε οι φορείς εκμετάλλευσης κατοικιών να μπορούν να προσφέρουν πιο ευέλικτες συνθήκες εργασίας και ταξιδιωτικά προνόμια προκειμένου να προσελκύσουν και να διατηρήσουν κορυφαία ταλέντα.

Σε αυτό το πλαίσιο των μεταβαλλόμενων προτιμήσεων και συμπεριφορών, η Blueground αναδεικνύεται σε στρατηγικό ηγέτη στη διασταύρωση των ακινήτων και της φιλοξενίας. Γεννημένη στην Ελλάδα το 2013, η Blueground ξεκίνησε με στόχο να αντιμετωπίσει επίμονες προκλήσεις, όπως οι ακριβές μακρόχρονες διαμονές σε ξενοδοχεία, οι άκαμπτες ενοικιάσεις κατοικιών και η έλλειψη επιπλωμένων καταλυμάτων υψηλής ποιότητας.

Το ταξίδι της εταιρείας κατά την τελευταία δεκαετία έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο φαινόμενο, επιμελούμενη ένα δίκτυο με πάνω από 15.000 ειδικά σχεδιασμένα και επιπλωμένα σπίτια σε 30+ πόλεις σε όλο τον κόσμο. Είμαστε υπερήφανοι που απευθυνόμαστε σε ένα ευρύ και διαφορετικό κοινό, από τη φιλοξενία επισκεπτών που αναζητούν ποιοτικούς, πλήρως εξοπλισμένους χώρους διαβίωσης έως την κάλυψη των εταιρικών στεγαστικών αναγκών περισσότερων από 4.000 εταιρειών σε διάφορους τομείς, έως τη συνεργασία με ιδιοκτήτες που επιδιώκουν αυξημένη πληρότητα και προβλέψιμες ταμειακές ροές.

Η Blueground έχει προσφέρει ένα ακέραιο προϊόν και μια αξιόπιστη εμπειρία πελάτη, προασπίζοντας:
● ιδιόκτητη εσωτερική τεχνολογία και απρόσκοπτη ροή κρατήσεων
● επιχειρησιακή αριστεία σε όλες τις τοπικές αγορές
● πλήθος επιλογών υποστήριξης και εξυπηρέτησης πελατών μέσω ειδικής εφαρμογής
● ένα προϊόν διαβίωσης υψηλής ποιότητας που ορίζεται από σύγχρονο σχεδιασμό και
εξειδικευμένη διακόσμηση κι επίπλωση.

Ενώ η Blueground ακμάζει σε παγκόσμιο επίπεδο, η Ελλάδα, ως η πρώτη αγορά της, συνεχίζει να διατηρεί μια ισχυρή θέση στο παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο χάρη στην αφοσίωση μιας ισχυρής ομάδας 400+ ατόμων με έδρα την Αθήνα. Με αύξηση εσόδων σχεδόν 300% τα τελευταία πέντε χρόνια, η Αθήνα διατηρεί σταθερά υγιή ετήσια ανάπτυξη, υψηλό ποσοστό πληρότητας 97% και την ένταξη περίπου +30% νέων ακινήτων κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα ένα εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο σχεδόν 1.500 μονάδων. Η μέση διαμονή 9 μηνών στην Αθήνα, με πάνω από 70% επαναλαμβανόμενους επισκέπτες, αντικατοπτρίζει τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα της πόλης.

Κοιτώντας το αύριο, ο κλάδος θα συνεχίσει να περιηγείται στους συνήθεις οικονομικούς κύκλους και τη μακροοικονομική μεταβλητότητα. Ωστόσο, η Blueground παραμένει ανθεκτική και έτοιμη για κερδοφόρα ανάπτυξη σύμφωνα με το ρυθμό των καταναλωτών και της αγοράς. Ως οργανισμός, θα συνεχίσουμε να καλλιεργούμε τις υπάρχουσες πόλεις και να επιχειρούμε να εισέλθουμε σε νέες αγορές, καθώς αναπτύσσουμε το franchise μας σε όλο τον κόσμο. Η πρόσφατη δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών -συμπεριλαμβανομένων των Tabas, Nestpick & Travelers Haven- διεύρυνε σημαντικά το χαρτοφυλάκιό μας, εδραιώνοντας ηγετική θέση στη Λατινική Αμερική, δημιουργώντας ένα “δίκτυο συνεργατών” με πάνω από 18.000 ακίνητα στο στάδιο της προετοιμασίας και μας εισήγαγε στην αγορά κατοικιών για εργατικό δυναμικό κατά παραγγελία σε 20.000 τοποθεσίες στις ΗΠΑ.

Η Blueground θα συνεχίσει να εξελίσσεται ως ηγέτης στο χώρο, χάρη στη συνεχή υποστήριξη των επισκεπτών μας, των εταιρικών συνεργατών, των ιδιοκτητών και της ευρύτερης κοινότητας που αποτελούν την κινητήρια δύναμη για την επίτευξη της αποστολής μας να κάνουμε τους ανθρώπους να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους, όπου κι αν επιλέξουν να ζήσουν. Εν τω μεταξύ, αν αναζητάτε ένα καλύτερο σπίτι, μια νέα πόλη ή έναν πιο ευέλικτο τρόπο ζωής, σας προσκαλούμε να εξετάσετε τη Blueground για την επόμενη προσωπική ή επαγγελματική σας περιπέτεια.»

Ο κ. Panos Kouanis, Founding Partner & CEO – GravityBreath Pictures, τόνισε: «Ο κινηματογραφικός τουρισμός επιδρά με αξιοσημείωτη ισχύ στη διαμόρφωση της εικόνας μιας χώρας, συμβάλλοντας περαιτέρω στην οικονομική της ανάπτυξη καθώς και στην ανάπτυξη της εγχώριας αγοράς. Ένας ακμάζων οπτικοακουστικός κλάδος, ενισχύει σημαντικά την απήχηση του εθνικού σήματος διεθνώς, και η χώρα μας βιώνει συστηματικά τη θετική επίδραση από την άνευ προηγουμένου άνοδο των ξένων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών των τελευταίων ετών. Η εταιρεία μας, GravityBreath Pictures, δεσμεύεται να συνδράμει περαιτέρω σε αυτήν την ανάπτυξη, προβάλλοντας, μέσω των διεθνών συνεργασιών της, την εκπληκτική ομορφιά της Ελλάδας και τις μοναδικές τοποθεσίες της. Είναι προσωπική και επαγγελματική μου πεποίθηση ότι ο κινηματογραφικός τουρισμός λειτουργεί ως στρατηγικός μοχλός για την ανάδειξη του εμπορικού σήματος της Ελλάδας στο εξωτερικό. Με σκληρή δουλειά και αφοσίωση, μπορούμε να κάνουμε τη χώρα μας πόλο έλξης διεθνών παραγωγών υψηλού προφίλ, που θα συμβάλουν περαιτέρω στην διεθνή της απήχηση. Πιστεύουμε επίσης στην ανάπτυξη της περιφερειακής αγοράς, ως μέσου περαιτέρω ενίσχυσης της εθνικής μας οικονομίας και γι’ αυτό υποστηρίζουμε τη στρατηγική τοποθέτηση Film Offices ανά την επικράτεια, για την παροχή των καλύτερων υπηρεσιών και για την ανάδειξη των μοναδικών τοποθεσιών που διαθέτει η χώρα μας για γυρίσματα. Η αφοσίωσή μας στην εγχώρια δημιουργική και κινηματογραφική βιομηχανία, θεμελιώνεται μέσα από την υποστήριξη εθνικών προσπαθειών που ενισχύουν την υλοποίηση έργων υποδομής ζωτικής σημασίας, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας υπερσύγχρονων στούντιων για γυρίσματα, καθώς και υποδομών VFX. Η GravityBreath Pictures υποστηρίζει ενεργά προγράμματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων για επαγγελματίες, ειδικά για γυναίκες και νέους που επιθυμούν να εξελιχθούν στον κλάδο. Επιπλέον, εξειδικευόμαστε περαιτέρω στη μεγιστοποίηση των οφελών από τη χρήση των υφιστάμενων εθνικών χρηματοδοτικών εργαλείων για γυρίσματα στην Ελλάδα. Αυτές οι συνδυασμένες προσπάθειες δημιουργούν τις βάσεις για μια διαρκώς αναπτυσσόμενη και ανταγωνιστική εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία, και συμβάλλουν έμπρακτα στη ενίσχυση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, προάγοντας ταυτόχρονα την εγχώρια οικονομική ανάπτυξη.»

ΠΗΓΗ: CAPITAL LINK FORUM

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img