Saturday, July 27, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In Greek35 χρόνια: Αξιέπαινο επίτευγμα

35 χρόνια: Αξιέπαινο επίτευγμα

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Γράφει ο Πανίκος Παναγιώτου, New York, NY

Η «Hellenic News of America» αποτελεί πλέον ένα αξιοπρόσεκτο κομμάτι της ιστορίας των ομογενειακών ΜΜΕ.

Τα ομογενειακά ΜΜΕ δεν περιορίζονται μόνο στην ενημέρωση. Ο ρόλος τους είναι συνυφασμένος με τον αγώνα για να κρατηθούν αλώβητα όλα εκείνα τα στοιχεία πάνω στα οποία στηρίζεται η ελληνική γλώσσα και κληρονομιά.

Η εφημερίδα «Hellenic News of America» αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση. Η συμπλήρωση 35 χρόνων διαρκούς εκδοτικής προσπάθειας υποδηλώνει την ακλόνητη πίστη και την αφοσίωση των συντελεστών της.

Όταν ο Παύλος Κοτρώτσιος αποφάσισε να προχωρήσει σε έναν τέτοιο εγχείρημα το 1987, οι καταστάσεις ήταν ακόμη πιο δύσκολες σε σχέση με τις σημερινές. Τότε δεν είχε καθιερωθεί ακόμη το διαδίκτυο και δεν υπήρχαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα έντυπα εκδίδονταν και διαδίδονταν σε διαφορετικές συνθήκες και προοπτικές.

Thanks for reading Hellenic News of America

Ειδικότερα η απόπειρα έκδοσης μιας εφημερίδας ή ενός περιοδικού ήταν πιο δύσκολη σε σχέση με την επικοινωνία και τη διασύνδεση μεταξύ μελών της ίδιας εθνικής και πολιτισμικής καταγωγής. Γι’ αυτό, μια τέτοια επέτειος δεν έχει μόνο τη σημασία της αντοχής στον χρόνο, αλλά συνάμα και την ιδιαίτερη σημασία της αναγνώρισης του τολμηρού ξεκινήματος και της συμβολής του στα ομογενειακά δρώμενα.

Η «Hellenic News of America» είναι ταυτισμένη με τις κινητοποιήσεις για το Κυπριακό και τα άλλα εθνικά ζητήματα. Αποτέλεσε βασικό πυρήνα στήριξης της μεγάλης πορείας των φοιτητών από τη Νέα Υόρκη στην Ουάσιγκτον το 1987 που στόχευε στην προβολή των δικαιωμάτων του Κυπριακού Ελληνισμού για ελευθερία και δικαιοσύνη.

Η διαδρομή και η προσφορά κάθε ΜΜΕ είναι διαφορετική από πλευράς χρονικής διάρκειας, ποιοτικής αξιολόγησης και αναγνωστικής απήχησης. Αλλά, κάθε ομογενειακό ΜΜΕ, που συμπορεύεται με την αγωνία για τη διαιώνιση του ελληνικού λόγου και πολιτισμού, διαδραματίζει εθνικό ρόλο.

Η «Hellenic News of America» αποτελεί πλέον ένα αξιοπρόσεκτο κομμάτι της ιστορίας των ομογενειακών ΜΜΕ. Ο ιδρυτής, η εκδότρια και οι άνθρωποι που στελεχώνουν την εφημερίδα κατάφεραν να την εδραιώσουν, να την αναπτύξουν και να της ανοίξουν νέους ορίζοντες. Η 35χρονη επέτειός της συμβολίζει ένα αξιέπαινο επίτευγμα, άμεσα συνδεδεμένο με τη ζωή, τις δραστηριότητες και το μέλλον της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img

Από 39 Ευρώ

spot_img