spot_img
Wednesday, October 2, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
spot_img
In GreekΕκδήλωση προς τιμήν του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από ομογενειακές οργανώσεις στην Αστόρια

Εκδήλωση προς τιμήν του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από ομογενειακές οργανώσεις στην Αστόρια

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Εκδήλωση προς τιμήν του Κυριάκου Μητσοτάκη από ομογενειακές οργανώσεις στην Αστόρια. Ο πρωθυπουργός παρουσίασε στους ομογενείς τη νέα Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ιφιγένεια Καναρά, και της ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο της.

 

Του Φώτη Καλιαμπάκου – Special to the Hellenic News of America

Παρά το ιδιαίτερα επιβαρυμένο με συναντήσεις και ομιλίες πρόγραμμά του, στα πλαίσια και στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης βρήκε το χρόνο να επικοινωνήσει με την ελληνική ομογένεια. Αυτό έγινε στα πλαίσια μια εκδήλωσης που διοργανώθηκε προς τιμήν του στην Αστόρια, στο γνωστό εστιατόριο «Ανάσα» (nomen es omen!).Ο Έλληνας πρωθυπουργός αφίχθη στην Αστόρια αμέσως μετά τη συνάντησή του, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στο Μανχάταν με τη συνοδεία της προσωπικής του ασφάλειας αλλά και της Secret Service, της αμερικανικής υπηρεσίας ασφαλείας η οποία είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια των ξένων ηγετών, αλλά και των Αμερικανών προέδρων και έχει έρθει τελευταία στο επίκεντρο της επικαιρότητας.

Mike Manatos. Photo Credit: Fotis Kaliampakos

Ο πρωθυπουργός έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους παρευρισκόμενους και των υποδέχτηκαν έξω από την «Ανάσα» η πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον Αικατερίνη Νασσίκα καθώς και, εκ μέρους των διοργανωτών ο Mike Manatos. Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε προσωπικά όλους τους εκπροσώπους των ομογενειακών οργανώσεων, ανάμεσά τους, τον Ύπατο Πρόεδρο της ΑΧΕΠΑ Σάββα Τσίβικο τον Έντυ Ζεμενίδη από το HALC, τους Φίλιπ Κρίστοφερ και Αναστάσιος Ζάμπας από την ΠΣΕΚΑ, το Νίκο Λαρυγγάκη, επικεφαλής του Ελληνινοαμερικανικού Ινστιτούτου, τον Πάνο Σταυριανίδη από την Ομοσπονδία του New Jersey, τον πρόεδρο του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης, Δρα Αντώνιο Γάσπαρη και τον Πρόεδρο του Ελληνικού δικηγορικού συλλόγου της Νέας Υόρκης Γεώργιο Ζαπάντη, καθώς και τον εκδότη της Hellenic News of America Paul Kotrotsios, ο οποίος εκτός από την εφημερίδα, εκπροσωπούσε στην εκδήλωση, το, Εθνικό Συμβούλιο Hellenic American National Council – HANC) καθώς και το Chapter της ΑΧΕΠΑ στη Φιλαδέλφεια, του οποίου είναι ο εν ενεργεία πρόεδρος. Όλες οι προαναφερθείσες οργανώσεις είναι εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης, στην οποία συμμετείχε επίσης μεταξύ άλλων και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (HACC), το οποίο εκπροσώπησε στην εκδήλωση η εκτελεστική του διευθύντρια Αλεξάνδρα Σπύρου-Μητσάκη.

Στη συνέχεια ο κύριος Μητσοτάκης χαιρέτησε τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, ο οποίος έκανε, και την καθιερωμένη στις εκδηλώσεις της Ομογένειας προσευχή. Παρών ήταν και Μητροπολίτης Νέας Υερσέης Απόστολος. Ο Μάικ Μανάτος καλωσόρισε τον Έλληνα πρωθυπουργός και έκανε αναφορά στις οργανώσεις που συμμετείχαν στην οργάνωση της τιμητικής προς το πρόσωπό του εκδήλωσης και κάλεσε στο βήμα τον Drake Bechrakis για να προλογίσει τον Έλληνα πρωθυπουργό. Ο κύριος Μπεχράκης αναφέρθηκε σε μια σειρά πολιτικών της ελληνικής κυβέρνησης και έκανε ιδιαίτερα μνεία στη συνεχή βελτίωση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων με αποκορύφωμα την ομιλία του κυρίου Μητσοτάκη ενώπιον του Κογκρέσου. Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκε η, πολύ γνωστή και αγαπητή στην ομογένεια από τη θητεία της ως πρέσβη στην Ουάσιγκτον, υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Thanks for reading Hellenic News of America
Photo Credit: Fotis Kaliampakos

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ιδιαίτερα ευδιάθετος και χαμογελαστός πήρε το λόγο, ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τους παρευρισκόμενους και είπε ότι δε θα μπορούσε να διανοηθεί μια επίσκεψη στη Νέα Υόρκη, ανεξαρτήτως του πόσο επιβαρυμένο είναι το πρόγραμμά του, χωρίς να έρθει σε επαφή με αυτό το δυναμικό κομμάτι του Ελληνισμού και μίλησε με ιδιαίτερα επαινετικά λόγια για την ομογένεια. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός τίμησε με το βραβείο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα, μία από τις υψηλότερες διακρίσεις που απονέμει η Ελληνική Δημοκρατία τρεις διακεκριμένες προσωπικότητες της Αμερικανικής κοινωνίας. Πρόκειται για την  Κέλλυ Βλαχάκη-Χανκς, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας ECOS, την Σύλβια Μαθιούς Μπέργουελ από το American University καθώς και τον επί δεκαετίες ενεργό στην Ουάσιγκτον υπέρ των ελληνικών συμφερόντων και ιδρυτή του ΟΧΙ-Foundation Ανδρέα (Andy) Μανάτο. Ο πρωθυπουργός απένειμε τα βραβεία και φωτογραφήθηκε με τους βραβευθέντες ενώ είχε και μια θερμή χειραψία με την μητέρα της κυρίας Μάθιους, Κλεοπάτρα.

Παρά τον μάλλον εορταστικό χαρακτήρα της εκδήλωσης ο κύριος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε μια σειρά πολιτικά ζητήματα. Αρχικά μίλησε για το εξαιρετικό επίπεδο των Ελληνοαμερικανικών σχέσεων, μιλώντας και για τη συμβολή της Ομογένειας στη συνεχή βελτίωσή τους και αναφέροντας και την ομιλία του στο Κογκρέσο, ενώ θέλησε να καθησυχάσει τους Ομογενείς, διαβεβαιώνοντας ότι η βαθιά σχέση αυτή δεν πρόκειται να επηρεαστεί από το όποιο αποτέλεσμα των επερχόμενων Αμερικανικών εκλογών. Ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε και για την επιθυμία της κυβέρνησης για αποκλιμάκωση της έντασης με τη γείτονα Τουρκία, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας σε μια ιδιαίτερα ευπαθή περιοχή του πλανήτη και ενώ ο κόσμος συγκλονίζεται από μία σειρά μεγάλης εντάσεως κρίσεις. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θέλησε να αναφερθεί στην πρόσφατη εισαγωγή στις Ευρωεκλογές της επιστολικής ψήφου, τονίζοντας καταχειροκροτούμενος ότι επιθυμία του είναι αυτή η διαδικασία να θεσπιστεί και για τις Εθνικές Εκλογές.

Στο τέλος της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπλεξε το εγκώμιο και παρουσίασε στους Ομογενείς την άρτι αφιχθείσα στις ΗΠΑ, νέα Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη κυρία Ιφιγένεια Καναρά, της ευχήθηκε καλή επιτυχία υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί πάγια επιδίωξη της κυβέρνησης η περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων από το Γενικό Προξενείο υπηρεσιών προς τους ομογενείς.

Μετά το τέλος της ομιλίας του ο Έλληνας πρωθυπουργός εκμεταλλεύτηκε το λίγο χρόνο που είχε ως την επόμενη υποχρέωσή του για να έρθει σε επαφή με ομογενείς και να φωτογραφηθεί μαζί τους.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img