spot_img
Monday, October 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
spot_img
In GreekΕορτασμός Επετείου του «ΟΧΙ» - Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη

Εορτασμός Επετείου του «ΟΧΙ» – Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttp://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Με μια λιτή και μεστή περιεχομένου σχολική γιορτή τιμήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 2024 η Επέτειος του «ΟΧΙ» στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη μεταξύ 11:00 με 13:00.

Τις μαθητικές αντιπροσωπείες των σχολείων α) Κοινότητας Ζωοδόχου Πηγής στο Μπρονξ β) «Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή» της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν και γ) Ελληνοαμερικανικό Σχολείο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, τις οποίες συνόδευαν εκπαιδευτικοί, ιερατικοί προϊστάμενοι και μέλη του Σχολικών Επιτροπών, υποδέχτηκε η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας κ. Ιφιγένεια Καναρά μαζί με την Αν. Συντονίστρια Εκπαίδευσης Δρ Δήμητρα Πατρωνίδου, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο εκπροσώπησε ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος.

ΦΩΤΟ: Γενικό Προξενείο

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Εθνικό Ύμνο, τον οποίο έψαλε η 3η τάξη του Σχολείου του Τιμίου Σταυρού, και ακολούθησε, αντί ομιλίας, η προβολή ενός εύληπτου εκπαιδευτικού βίντεο γύρω από τα ιστορικά γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου 1940. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με αφηγήσεις, απαγγελίες και σκετς των παιδιών των Σχολείων της Ζωοδόχου Πηγής και του Τιμίου Σταυρού, όλα στο πνεύμα της Επετείου και δουλεμένα με φροντίδα και μεράκι από τους/τις εκπαιδευτικούς.

ΦΩΤΟ: Γενικό Προξενείο

Το σύντομο πρόγραμμα έκλεισε με χορούς χαρακτηριστικούς των γεωγραφικών περιφερειών της Ελλάδας από τα χορευτικά τμήματα της 7ης και 12ης τάξης του Σχολείου του Αγίου Δημητρίου και επισφραγίστηκε με μια σύντομη συζήτηση με τα παιδιά ανά ομάδες, έναν ουσιαστικό αναστοχασμό για το νόημα της Επετείου του «ΟΧΙ» και της αντίστασης. Παιδιά, συνοδοί και προσκεκλημένοι, αφού απόλαυσαν έναν φιλόξενο μπουφέ, αποχαιρετίστηκαν εγκάρδια ανταλλάσσοντας «Χρόνια Πολλά» και αμοιβαίες ευχαριστίες.

ΦΩΤΟ: Γενικό Προξενείο

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img