spot_img
Saturday, October 12, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
spot_img
In GreekΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΜΑΜΟΥΘ" ΕΛΛΑΔΟΣ-ΓΑΛΛΙΑΣ

ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΜΑΜΟΥΘ” ΕΛΛΑΔΟΣ-ΓΑΛΛΙΑΣ

Athanasios Boletis
Athanasios Boletis
Contributing Editor, Athens, Greece

Latest articles

ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΓΑΛΛΙΑΣ

ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ-ΦΡΕΓΑΤΕΣ- ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Τι ανακοίνωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός

‘Ενα γιγαντιαίο εξοπλιστικό πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας. Ο ‘Ελληνας Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη συμφωνία, αλλά και την δυναμική, αυτού του προγράμματος, καθώς περιλαμβάνει, αγορά αεροσκαφών, ελικοπτέρων, φρεγατών, και την αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων πολεμικών αεροσκαφών.

Το ύψος της δαπάνης για το ‘Ελληνικό Κράτος εκτιμάται, με την ολοκληρωσή του, κοντά στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.Πρόκειται για εξοπλιστικό πρόγραμμα που αναλόγο του, αναφορικά με την ταχύτητα υλοποίησης του, αλλά και υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες δεν έχει  προηγούμενο.

Thanks for reading Hellenic News of America

Ασφαλώς ο ‘Ελληνας Πρωθυπουργός σταθμίζοντας την απειλή εξ΄ανατολών, θεώρησε σκόπιμο να προβεί σε αυτή την ενέργεια, σταθμίζοντας, και την αμμέριστη συμπαράσταση της Γαλλίας στην Ελληνοτουρκική κρίση.

Επιχειρώντας να καταγράψουμε τα γεγονότα όπως έχουν εξελιχθεί, και προκειμένου να οδηγηθούμε σε ασφαλή συμπεράσματα, το μόνο βέβαιο είναι, ότι η επεκτατική πολιτική της Τουρκίας και οι επεκτατικές βλέψεις του Προέδρου της κ. Ταγίπ Ερντογάν, το μόνο που διευκολύνουν είναι, την ανάπτυξη εξοπλισμών.

Εξάλλου δεν είναι τυχαίο που ο Πρόεδρος της γειτονικής χώρας είναι “συμπαθής” σε χώρες παραγωγής εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ετσι λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης έχοντας προφανώς την έγκριση της πολιτικής ηγεσίας των αρμόδιων υπουργείων Αμύνης και Εξωτερικών, προχώρησε σε αυτή την ιστορική συμφωνία με την Γαλλία.

Να δούμε τώρα  τι θα αγοράσουμε από την Γαλλία. Όπως ανακοινωθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργόκ. Κ .Μητσοτάκη, η συμφωνία με την Γαλλία και με τον Προέδρό της κ. Εμμανουέλ Μακρόν προβλέπει:

Α.-Την άμεση αγορά μιας μοίρας 18 αεροσκαφών τύπου Rafale τέταρτης γενιάς.

Β.-Προχωρούν οι διαδικασίες ένταξης στο πολεμικό ναυτικό, τεσσάρων νέων φρεγατών πολλαπλού ρόλου.

Γ.-Εκσυχρονίζονται και αναβαθμίζονται υπάρχουσες φρεγάτες.

Δ.- Ενισχύεται το πολεμικό ναυτικό με τέσσερα ελικόπτερα τύπου ΡΟΜΕΟ, εξαιρετικά αξιόπιστα στις αποστολές τους.

Ε.-Εμπλουτίζεται το οπλοστάσιο και των τριών όπλων με αντιαρματικά ,τορπίλες και κατευθυνόμενους πυραύλους.

Επίσης σημαντική είναι η εξαγγελία του Πρωθυπουργού, ότι οι ΅Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα ενισχυθούν με 15.000 άνδρες και γυναίκες πενταετούς θητείας.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
[the_ad id="102670"]
spot_img
spot_img