Η Στέλλα Μπομποτσιάρη, ιδρύτρια και διευθύντρια του Greek Lessons OnLine, του πρώτου παγκόσμιου διαδικτυακού Ελληνικού σχολείου, μίλησε στην Hellenic News of America για το έργο που ξεκίνησε ως ενδιαφέρον παιχνίδι και το οποίο έχει τώρα μετατραπεί σε μία παγκόσμια διαδικτυακή ελληνική κοινότητα με περισσότερους από 800 μαθητές από όλον τον κόσμο. Η Στέλλα σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και στη συνέχεια μετακόμισε στο Λονδίνο για μεταπτυχιακές σπουδές στο Institute of Education, UCL. Η Στέλλα ταξιδεύει πολύ συχνά από το Λονδίνο στις ΗΠΑ, καθώς ο αδελφός της, Παναγιώτης, ζει στο Raleigh NC. «Κάθε φορά που επισκέπτομαι, προσπαθώ να συνδεθώ με περισσότερους Έλληνες, ελληνικά σχολεία, δασκάλους και μαθητές, καθώς είναι σημαντικό οι Ελληνες να μείνουμε ενωμένοι και να κρατήσουμε ζωντανή την ιστορία και την όμορφη κληρονομιά μας». Το Greek Lessons Το OnLine ιδρύθηκε το 2014 από τους Stella Bompotsiari και Pavlos Ksinas και προσφέρει online μαθήματα και θερινά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες στην Ελλάδα. “Αποστολή μας είναι να διαδώσουμε την ελληνική γλώσσα, τον πολιτισμό, τον τρόπο ζωής και να μάθουμε στους μαθητές μας να αγαπούν την Ελληνική Γλώσσα και την Ελλάδα “λέει η Στέλλα.

Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι μια απαιτητική διαδικασία και χρειάζεται κίνητρο και τον κατάλληλο δάσκαλο για να σε εμπνέει να συνεχίζεις: Ισχύει, όμως, αυτό για όλες τις γλώσσες; Τι γίνεται όταν η γλώσσα δεν είναι τόσο ξένη όσο νομίζεις; 

Τα ελληνικά είναι μια άλλη ιστορία. Ξέρεις ήδη ελληνικά, απλά δεν το ξέρεις! Είναι στο DNA σου. Στο Greek Lessons Online έχουμε την καλύτερη συνταγή για να σου “θυμίσουμε” τα ελληνικά σου!

Χρειάζεσαι μόνο ένα λάπτοπ!

Σε ζωντανή μετάδοση από την Ελλάδα, με διαθεματικά projects, εξατομικευμένα μαθήματα και ζωντανά διαδικτυακά events, έμπειρες δασκάλες αναλαμβάνουν τα παιδιά της διασποράς και τα εισάγουν σε μια μοναδική εμπειρία: να μάθουν τη γλώσσα των προγόνων τους. To μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ανοίξεις τον υπολογιστή σου. Μόλις το κάνεις, συνδέεσαι με τη δασκάλα ελληνικών σου. Το επόμενο βήμα είναι γίνεις ένα αναπόσπαστο κομμάτι του Σχολείου μας! Ένα σχολείο που στοχεύει στη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού, με αγάπη και ενθουσιασμό, στους ανθρώπους από κάθε γωνιά της γης που επιθυμούν να τη μάθουν! Βρες το μάθημα που σου ταιριάζει καλύτερα και αν σκοπεύεις να δώσεις τις Εξετάσεις Ελληνομάθειας, τότε σίγουρα είσαι στο σωστό μέρος!

Εξετάσεις Ελληνομάθειας

Σε κανέναν δεν αρέσει να διαβάζει γραμματική, αλλά όλοι τη χρειαζόμαστε. Το Greek LOL βρήκε τη συνταγή για να ισορροπήσει αυτές τις δύο πραγματικότητες και να δώσει στους μαθητές του τον καλύτερο τρόπο να μελετήσουν τη γραμματική για τις Εξετάσεις Ελληνομάθειας στο δικό τους χρόνο και ρυθμό και, σίγουρα, με τον πιο διαδραστικό τρόπο. 

Το A2 Greek Grammar Course είναι ένα μάθημα 40 εβδομάδων που περιλαμβάνει όλα τα γραμματικά φαινόμενα του επιπέδου Α2, τα οποία είναι θεμελιώδη για την πρόοδο στην εκμάθηση των ελληνικών και φυσικά για την επιτυχία στις εξετάσεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι sign-up και μετά να περιμένεις για το εβδομαδιαίο σου μάθημα, που θα σου στέλνουμε με email. Και το καλύτερο; Μπορείς να δεις το μάθημα και να κάνεις τις ασκήσεις όποτε θες. Όταν το αποφασίσεις, κάθεσαι, χαλαρώνεις και παρακολουθείς videos που εξηγούν τη γραμματική, παίζεις εκπαιδευτικά παιχνίδια με βάση τη γραμματική, έρχεσαι σε επαφή με δασκάλους και άλλους μαθητές και απολαμβάνεις την επικοινωνία και την ανατροφοδότηση από τον δάσκαλο που θα είναι εκεί για να σε βοηθήσει.

Τι λες για μια κατασκήνωση το καλοκαίρι;

Φυσικά αγαπάμε την τεχνολογία που φέρνει κοντά δασκάλες από την Ελλάδα με μαθητές από τη Βόρεια Αμερική, τη Βραζιλία, τα νησιά Κέιμαν, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Κίνα, την Νότια Αφρική, το Μαρόκο, τη Ντόχα, το Λίβανο, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελβετία, τη Νορβηγία, το Ηνωμένο Βασίλειο και πολλά ακόμα. Όμως, τίποτα δεν συγκρίνεται με το να συναντηθούμε από κοντά και να περάσουμε αξέχαστες μέρες στο καλύτερο μέρος για καλοκαίρι, την Ελλάδα!

Κάθε καλοκαίρι, το Greek Language Summer Camp καλωσορίζει στην Ελλάδα τους μικρούς μας Έλληνες από όλο τον κόσμο, ηλικίας 8-15 χρονών, σε μια από τις πιο δημοφιλείς και διασκεδαστικές κατασκηνώσεις της Ευρώπης, το Ranch, για τους φέρει σε επαφή με την ελληνική γλώσσα. Τι είναι καλύτερο από το να μαθαίνουν ελληνικά τα παιδιά καθώς περνούν αξέχαστες διακοπές? Ίσως μόνο η δημιουργία δεσμών φιλίας που θα κρατήσει για πάντα με Έλληνες φίλους από όλο τον κόσμο!

Immersion Πρόγραμμα για Ενήλικες 

Το Greek LOL σου προσφέρει την ευκαιρία να συμμετέχεις σε ένα Immersion Πρόγραμμα για ενήλικες, σχεδιασμένο ώστε να βελτιώσεις την προφορική σου δεξιότητα μέσα από συναρπαστικά μαθήματα, να σε φέρει σε επαφή με πολιτιστικές δραστηριότητες και να σε μυήσει στον ελληνικό τρόπο ζωής! Αυτό το πρόγραμμα είναι για ενήλικες από οποιαδήποτε χώρα και ανεξαρτήτως γλωσσικού επιπέδου. 

Επισκέψου το Greek Lessons OnLine για να μάθεις περισσότερα σχετικά με τα μαθήματά μας και τα καλοκαιρινά προγράμματα και, αν είσαι έτοιμος να ζήσεις την εμπειρία του πιο διαδραστικού και απολαυστικού μαθήματος ελληνικών, κλείσε τώρα ένα δωρεάν δοκιμαστικό εδώ.  

Το Greek Lessons OnLine ξεπερνά τα όρια ενός τυπικού σχολείου. Η διάδοση της ελληνικής γλώσσας σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο & η διατήρησή της στην ελληνική διασπορά είναι ένας από τους κύριους στόχους του. H δημιουργία μιας κλειστής διαδικτυακής κοινότητας Ελλήνων και Φιλελλήνων από ολόκληρο τον πλανήτη είναι αυτό που το ξεχωρίζει από οποιοδήποτε άλλο διαδικτυακό πρόγραμμα. Ο καθένας με τον τρόπο του, με την Καλοκαιρινή Κατασκήνωση, το Immersion Πρόγραμμα, τα ταξίδια στην Ελλάδα ή τη συμμετοχή σε κάποια διαδικτυακή γιορτή, όπως αυτή των Χριστουγέννων, αυτοί οι Έλληνες ξέρουν να διατηρούν ζωντανό το ελληνικό πνεύμα και να περνάνε καλά!