Friday, March 29, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
CommunityChurchHRF 5TH ANNIVERSARY DINNER

HRF 5TH ANNIVERSARY DINNER

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Η κοινότητα του Αγίου Δημητρίου οργάνωσε το Σάββατο 4 Μαρτίου δείπνο στην κοινοτική αίθουσα Πέτρος Πετρίδης για την ενίσχυση του Ιδρύματος Ελληνικής Συμπαράστασης Hellenic Relief. Αφορμή για την εκδήλωση ήταν η συμπλήρωση 5 χρόνων από την ίδρυσή του ενώ ο στόχος ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για την πασχαλινή διανομή. Στόχος που επετεύχθη καθώς τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν πως τα καθαρά έσοδα θα ξεπεράσουν το ποσό των 40,000 δολαρίων. Το Hellenic Relief Foundation εκ μέρους των ατόμων που θα ευεργετηθούν από τη γενναιοδωρία των παρευρισκομένων, ευχαριστεί την κοινότητα του Αγίου Δημητρίου που σύσσωμη συστρατεύτηκε και εργάστηκε για την επιτυχία της εκδήλωσης. Κατά τη διάρκεια του δείπνου τιμήθηκαν πέντε φιλόπτωχοι κοινοτήτων που έχουν κατά καιρούς βοηθήσει τους σκοπούς του Hellenic Relief. Συγκεκριμένα τιμήθηκαν οι φιλόπτωχοι  της Αγίας Τριάδας Ουεστφιλντ, του Αγίου Αθανασίου Παράμους, του Τιμίου Σταυρού Ουάιτστόουν, του Αρχαγγέλλου Μιχαήλ Πορτ Ουάσιγκτον και του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

Τα έξοδα της εκδήλωσης καλύφθηκαν απο χορηγίες των Hellenic American Bankers Association, Atlantic Bank, Investors Bank, Alma Bank και Typaldos-Vendome Foundation με αποτέλεσμα όλα τα έσοδα από το αντίτιμο εισόδου και τις δωρεές να διατεθούν εξ ολοκλήρου για αγορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.
Ο Γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη κ. Κούτρας που παραβρέθηκε στην εκδήλωση αναφέρθηκε σις δυσκολίες που περνάει η Ελλάδα και συνεχάρη το ίδρυμα για το έργο του.
Οι διοργανωτές ανέφεραν πως αυτός ο οργανισμός έχει σαν σκοπό να παύσει να υφίσταται το συντομότερο δυνατόν, αλλά εφόσον υπάρχουν ανάγκες στη γενέτειρα και προσφορές από ομογενείς το Helenic Relief θα διαμεσολαβεί ώστε να μετατρέπονται οι δωρεές των ομογενών σε ελπίδα για τους αναξιοπαθούντες.
πληροφορίες :
To Hellenic Relief Foundation είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός (non– profittax– exempt [501C3] organization). Ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2012 με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων στις Η.Π.Α. προς αγορά και διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε αναξιοπαθούντες στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί περίπου 432,000 δολάρια με τα οποία έχουν αγορασθεί και  διανεμηθεί τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που ξεπερνούν σε αξία τα 575,000 δολάρια καθώς εταιρείες στην Ελλάδα ενισχύουν τις διανομές με προϊόντα. Τα έξοδα του ιδρύματος στην Νέα Υόρκη καλύπτονται από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ενώ τα έξοδα διανομής στην Ελλάδα καλύπτονται κυρίως από χορηγία του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
www.hellenicrelief.org
photo credit: ETA PRESS

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img