Friday, April 26, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
Greek Community«HIS MAJESTY THE GREEK IMMIGRANT»

«HIS MAJESTY THE GREEK IMMIGRANT»

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

«HIS MAJESTY THE GREEK IMMIGRANT»

 

Στον απόηχο των διεθνών εξελίξεων και καθώς ο μετανάστης αναδεικνύεται στην πιο καθοριστική φιγούρα του περασμένου και του τρέχοντος αιώνα, μια διοργάνωση προς τιμήν της Ελληνικής Διασποράς αποκτά βαρύνουσα σημασία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «His Majesty the Greek Immigrant» και η πρόεδρός του κα Μαίρη Ρυσσάκη έχουν τη χαρά να σας αναγγείλουν τη διοργάνωση της 3ης Παγκόσμιας Συνάντησης Απόδημου Ελληνισμού στις 20 Ιουλίου 2016 στο Ζάππειο Μέγαρο και ώρα 19:00.

Πρόκειται για μια εκδήλωση αφιερωμένη στον Έλληνα και στην Ελληνίδα της διασποράς απ’ όλη την υφήλιο, που σκοπό έχει να καταδείξει και να αναδείξει την πορεία και την εξέλιξη του διεσπαρμένου ελληνισμού, καθώς και να προωθήσει τη σύνδεσή του με την πατρική γη, ως τεκμήριο μικρής συμβολής στην προσπάθεια σύστασης μιας συμπαγούς, πολυφωνικής αφήγησης για την ελληνική μετανάστευση.

Thanks for reading Hellenic News of America

Η εκδήλωση ξεκινά με μια έκθεση εξαιρετικά σπάνιου φωτογραφικού υλικού, παλαιότητας μέχρι και 120 χρόνων, όπου καταγράφονται με τρόπο ρεαλιστικό σκηνές από το ταξίδι και την καθημερινότητα των ελλήνων μεταναστών στις χώρες υποδοχής τους. Το ξύπνημα αυτό της μνήμης, η ανακάλυψη των κόσμων των απανταχού μεταναστών, που «ακροβατούν διαρκώς σε ένα σκοινί χωρίς το δίχτυ ασφαλείας που προσφέρει στον καθένα η πατρική γη της οικογένειας, των φίλων, και της γλώσσας της παιδικής μας ηλικίας» έρχεται να εκφράσει το άλγος του αρχαίου μας «νόστου» πράγματι με τρόπο συγκινητικό. Συστήνει όμως συγχρόνως και μια εμπειρία επίκαιρη, και γι’ αυτό και άξια να σταθεί κανείς με προσοχή.

Το νοερό ταξίδι επιστροφής των παλαιών ελλήνων μεταναστών στη χώρα γέννησής τους συμπληρώνει το β’ τμήμα της εκδήλωσης, όπου το παρελθόν συνδέεται με το παρόν. Σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί, θα βραβευτούν διαπρεπείς Έλληνες του εξωτερικού, που συμβάλλουν με τη δραστηριότητά τους σε ποικίλους επαγγελματικούς τομείς, καθώς και τη δημόσια σφαίρα, στη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού, της ελληνικής επιχειρηματικότητας, στην επιστημονική πρόοδο και την ανθρώπινη ευημερία εν γένει.

Μέρος των εσόδων της διοργάνωσης θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς και για τη δημιουργία του Μουσείου Απόδημου Ελληνισμού, όπου θα προσφερθεί και το φωτογραφικό υλικό της έκθεσης, προερχόμενο από την προσωπική συλλογή της κ. Μαίρης Ρυσσάκη.

Η πραγματοποίηση της 3ης Παγκόσμιας Συνάντησης Απόδημου Ελληνισμού στο Ζάππειο Μέγαρο στις 20 Ιουλίου 2016 τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής, του Συλλόγου Φίλων του Ζαππείου, της AHEPA, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Πολιτιστικών Σωματείων, της Παγκρήτιας Ενωσης, της ΜΚΟ «Δεν Λησμονώ», του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών,

 

 

 

του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου, Daughters of Penelope- Athinaides καθώς και πολλών άλλων φορέων.

Τέλος, σε μια προσπάθεια ανάδυσης ευκαιριών για την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, την επομένη της εκδήλωσης, στις 21 Ιουλίου 2016 και σε τόπο και χρόνο που θα ανακοινωθεί σύντομα, θα πραγματοποιηθεί Επιχειρηματικό Forum με την παρουσία των τιμώμενων προσώπων αλλά και πολλών άλλων συμπολιτών μας.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img