spot_img
Friday, October 4, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
spot_img
In GreekΟ Γιώργος Λογοθέτης και ο Σάββας Τσίβικος βραβεύτηκαν από την Ομοσπονδία Κυπριακών...

Ο Γιώργος Λογοθέτης και ο Σάββας Τσίβικος βραβεύτηκαν από την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Ο Γιώργος Λογοθέτης και ο Σάββας Τσίβικος βραβεύτηκαν από την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής παρουσία του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Χριστοδουλίδη.

Στο ετήσιο δείπνο της Ομοσπονδίας των Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής βραβεύτηκαν ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Libra Group Γιώργος Λογοθέτης και ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Σάββας Τσίβικος. Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Του Φώτη Καλιαμπάκου-Special to the Hellenic News of America

Κύριος ομιλητής ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Το καθιερωμένο ετήσιο δείπνο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερική πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου στην ομογενειακής ιδιοκτησίας πολυτελή αίθουσα εκδηλώσεων «Terrace on the Park». Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο ίδιος ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο τέλος μια μαραθώνιας εβδομάδας επαφών στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο αλλά και στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης συνοδευόταν από τη σύζυγό του, την πρώτη κυρία της Κύπρου Φιλίππα Καρσερά – Χριστοδουλίδη, από τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνο Κόμπο καθώς και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη. Ήταν η δεύτερη παρουσία του κυρίου Χριστουδουλίδη στο ετήσιο δείπνο της Ομοσπονδίας, ως πρόεδρος της Κύπρου. Ο κύριος Χριστοδουλίδης όμως είχε παραστεί πολλές φορές στο παρελθόν στις εκδηλώσεις της Κυπριακής Ομοσπονδίας, παλαιότερα ως υπουργός εξωτερικών ή κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά και ως φοιτητής στα χρόνια των σπουδών του στη Νέα Υόρκη.

Υψηλές παρουσίες

Thanks for reading Hellenic News of America

Τιμώμενοι της βραδιάς ήταν δύο διακεκριμένοι ομογενείς. Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Libra Group Γιώργος Λογοθέτης και ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Σάββας Τσίβικος. Λόγω του χαρακτήρα της εκδήλωσης, της παρουσίας του Κυπρίου Προέδρου αλλά και του κύρους των τιμώμενων προσώπων, οι αίθουσες του «Terrace on the Park», κατακλείστηκαν από διακεκριμένους ομογενείς και επισήμους. Ανάμεσά τους ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος έκανε και την καθιερωμένη στις ομογενειακές εκδηλώσεις προσευχή, ενώ πήρε και το λόγο για να πλέξει το εγκώμιο των δύο τιμωμένων. Από την πλευρά της Κύπρου παρέστησαν επίσης ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ουάσιγκτον Ευάγγελος Σάββας και ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη Μιχάλης Φυρίλλας. Από την ελληνική πλευρά παρέστησαν ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Γεώργιος Σέκερης, η, άρτι αφιχθείσα στις ΗΠΑ, νέα Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Ιφιγένεια Καναρά, η επικεφαλής του Γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Μαίρη Βαξεβανίδου και ο επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών Υποθέσεων της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Νίκος Θωμόπουλος. Παραβρέθηκαν επίσης ο Γερουσιαστής της πολιτείας του Rhode Island, στη μόνη, όπως μας τόνισε, μικρή ανάπαυλα που επέτρεψε στον εαυτό του για χάρη των Κυπρίων, από τον έντονο προεκλογικό αγώνα, Λεωνίδας (Lou) Ραπτάκης, ο βουλευτής της πολιτείας της Νέας Υόρκης Μιχάλης Τανούσης κα. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η γνωστή, Κύπρια δημοσιογράφος του Billboard, η οποία ταξίδεψε από το Λος Άντζελες Rania Aniftos.

Γεώργιος Λογοθέτης στη Hellenic News of America: «Αγαπώ πολύ την Κύπρο! Μεγάλη μου τιμή αυτή η βράβευση».

Σε δηλώσεις του στη Hellenic News of America πριν από τη βράβευσή του ο Γιώργος Λογοθέτης, και αφού ρώτησε τρυφερά τα παιδιά του τι νομίζουν ότι πρέπει να πει, τόνισε την ιδιαίτερη αγάπη που τρέφει για την Κύπρο, και γιατί μεγάλωσε στο Βόρειο Λονδίνο ανάμεσα σε Κύπριους, πολλοί από τους οποίους είχαν ακόμα νωπές τις μνήμες της εισβολής, και την ιδιαίτερη τιμή που αισθάνεται για το βραβείο, και συγκινημένος συνέχισε σε πνεύμα ταπεινοφροσύνης, ότι σίγουρα υπάρχουν άλλοι που τους αξίζει το βραβείο αυτό περισσότερο, αλλά σε κάθε περίπτωση το αποδέχεται με πολύ χαρά!

Μάικ Μανάτος για Γιώργο Λογοθέτη: Η ενσάρκωση των ελληνικών και πανανθρώπινων αξιών και του φιλότιμου!

Την εισαγωγή στο Γιώργο Λογοθέτη έκανε ο  πρώτο τιμώμενο ο επικεφαλής του Ιδρύματος «Όχι» αλλά και της γνωστής “Manatos & Manatos” Μάικ Μανάτος, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στην επιχειρηματική εξέλιξη του τιμώμενου, όσο και κυρίως στη φιλανθρωπική του δράση, υπογραμμίζοντας ότι εκατομμύρια άνθρωποι έχουν γίνει δέκτες της φιλανθρωπικής δράσης του Γιώργου Λογοθέτη και τόνισε ότι εκείνος αποτελεί την ενσάρκωση των πανανθρώπινων και ελληνικών αξιών, ιδιαίτερα δε της έννοιας: «Φιλότιμο»!

Συγκινημένος και συγκινητικός Γιώργος Λογοθέτης

 Ο ίδιος ο τιμώμενος ανέβηκε στο βήμα, ευχαρίστησε την Κυπριακή Ομοσπονδία για το βραβείο, λέγοντας ότι το αποδέχεται με μεγάλη χαρά και μίλησε για την αγάπη του για την Κύπρο και τους Κύπριους, λέγοντας ότι τους θαυμάζει για όσα κατάφεραν να πετύχουν ξεκινώντας από μια καταστροφή και πώς κατάφεραν να μετατρέψουν τον πόνο τους σε δημιουργία! Άλλωστε, συχνά ο Γιώργος Λογοθέτης θυμάται και επανέρχεται στα σοφά λόγια της μητέρας του: «Κάθε εμπόδιο για καλό, κάθε άνεση για κακό»!

Συνεχίζοντας την αναφορά του στη μαρτυρική μεγαλόνησο αναφέρθηκε στη γνωριμία του πριν αρκετά χρόνια με την Κρυστάλα Γεωργαντζή, η οποία ως παιδί προσφύγων από την Αμμόχωστο κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να αναδειχτεί στα υψηλότατα κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ο Γιώργος Λογοθέτης τόνισε πόσο ανοίκεια του φαίνεται η εικόνα της άδειας πόλης και πόση εντύπωση, ανάμεσα σε αναρίθμητες επαφές, του έκανε η συνάντησή του με τη συγκεκριμένη γυναίκα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ιστορίες παιδιών από διάφορες χώρες που αντιμετωπίσουν δυσκολίες, βρέθηκαν, χάρη στα προγράμματα της φιλανθρωπικής οργάνωσης στις ΗΠΑ.

Μετατρέποντας το θυμό σε δημιουργική ορμή

Στη συνέχεια ο Γιώργος Λογοθέτης αναφέρθηκε στις φιλανθρωπικές και άλλες δράσεις που αφορούν την Ελλάδα. Όλα ξεκίνησαν από την κακή εικόνα και τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε η Ελλάδα και οι Έλληνες στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Όπου και να πήγαινα, θυμήθηκε ο επικεφαλής του Libra Group, με αντιμετώπιζαν με καχυποψία, με ειρωνεία, υποτιμητικά. Αυτό μου προκαλούσε οργή. Ο Γιώργος Λογοθέτης προτίμησε αντί να εκδηλώσει την οργή του απαντώντας στις συμπεριφορές αυτές, προτίμησε να δημιουργήσει μια σειρά δράσεων για να βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από την κρίση. Μια από αυτές που ξεχωρίζει βοηθάει δεκάδες νεαρούς Έλληνες κάθε χρόνο να σπουδάσουν και να σταδιοδρομήσουν στο εξωτερικό, αποκτώντας πολλές ευκαιρίες γνώσης και εξέλιξης για να φτάσουν σε ηγετικά κλιμάκια οργανισμών και επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο.

Στο Λευκό Οίκο για την υποστήριξη των γυναικών

Μια άλλη φιλανθρωπική δράση που έχει στην καρδιά του ο Γιώργος Λογοθέτης είναι αυτή που αφορά στην προσπάθεια καταπολέμησης της κατάθλιψης και άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νεαρές γυναίκες. Η πρωτοβουλία αυτής της προσπάθειας ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια από τη σύζυγό του και είχε τόσο μεγάλη επιτυχία ώστε η ίδια, μόλις 33 χρονών τότε με καταγωγή μεταξύ άλλων από τον Παναμά, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει γι’ αυτήν επί μία ώρα τον ίδιο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα!

Κατά την απονομή του «Βραβείου Φιλανθρωπίας» ο Γιώργος Λογοθέτης κάλεσε τα παιδιά του για την καθιερωμένη φωτογραφία, αφού άλλωστε ένα μέρος του βραβείου ανήκει και στη μητέρα τους, ενώ στο βήμα ανέβηκαν τόσο ο πρόεδρος της Κύπρου, όσο και ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Κυριάκος Παπαστυλιανού για Σάββα Τσίβικο: Ο «ιπτάμενος» πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ!

Τον παραλήπτη του βραβείου «Δικαιοσύνη για την Κύπρο» Σάββα Τσίβικο ανέλαβε να προλογίσει και με την ιδιότητα του εδώ και δεκαετίες προσωπικού του φίλου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Κυπριακών Οργανώσεων Κυριάκος Παπαστυλιανού. Ο κ. Παπαστυλιανού αναφέρθηκε στα παιδικά χρόνια και τη σκληρή δουλειά του αυτοδημιούργητου επιχειρηματία και στους άοκνους αγώνες του για την Κύπρο. Αναφέρθηκε επίσης στη δράση με την πιο πρόσφατη ιδιότητά του, αυτή του Ύπατου Προέδρου της ΑΧΕΠΑ. Ο Σάββας Τσίβικος έχει αφιερωθεί πλέον στην προσπάθεια ενδυνάμωσης της ιστορικής αυτής οργάνωσης του Ελληνισμού και όπως αστειεύτηκε ο κ. Παπαστυλιανού, πρέπει, για να μην τον ενοχλήσει, πρώτα κανείς να ελέγξει στο facebook σε ποιο σημείο της υφηλίου, βρίσκεται ο πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ και μετά να του τηλεφωνήσει, για να μη υποστεί και την αντίδραση του πληθωρικού Τσίβικου..!

Σάββας Τσίβικος: «Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, μόνο συμφέροντα»

Στο δικό του λόγο ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ θέλησε για ακόμα μια φορά να καλέσει τον Ελληνισμό σε εγρήγορση. «Στην Κύπρο τόνισε, η Τουρκία δοκιμάζει τις αντοχές του Ελληνισμού». Αν χαθεί η υπόθεση της Κύπρου θα ακολουθήσουν τα νησιά του Αιγαίου, η κυριαρχία στη θάλασσα και η Θράκη. Δυστυχώς συνέχισε ο Σάββας Τσίβικος, όσο κι αν μας αρέσει να μιλάμε για διεθνές δίκαιο και δικαιοσύνη, υπάρχουν μόνο τα συμφέροντα και η ισχύς.

Όσον αφορά τη βράβευσή του ο Σάββας Τσίβικος είπε ότι, όταν, ως μέλος της Κυπριακής Ομοσπονδίας συνέβαλε στη θέσπιση αυτού του βραβείου, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα απονέμονταν και στον ίδιο μερικά χρόνια αργότερα και γι’ αυτό ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και δήλωσε ότι με χαρά το αποδέχεται και εκ μέρους όλων, όσοι αγωνίζονται για τη δικαίωση των Κυπρίων.

Σάββας Τσίβικος: Ίσως έχει έρθει η ώρα της Κύπρου!

 Και μπορεί ο Σάββας Τσίβικος να μην τρέφει ψευδαισθήσεις για τη φύση των διεθνών σχέσεων και το τι πρέπει να κάνει ο Ελληνισμός για να επιβιώσει στο περιβάλλον αυτό, φαίνεται όμως ότι αυτή τη φορά ο «στυγνός» ρεαλισμός του, τού επιτρέπει κάποια αισιοδοξία, αφού φαίνεται ότι λόγω των διεθνών εξελίξεων και κρίσεων, η Κύπρος έχει αναβαθμιστεί γεωπολιτικά, έκανε μία συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, κάτι που οι ΗΠΑ επιφυλάσσουν συνήθως μόνο για χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και γενικά φαίνεται, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Σάββας Τσίβικος, ότι ίσως οι πλανήτες να έχουν μπει πια στη σειρά για τη δικαίωση των πολύχρονων αγώνων.

Σε αυτό το πνεύμα, και σε κλίμα συγκίνησης, τόσο από την πλευρά του, όσο και από το ακροατήριο ο Σάββας Τσίβικος κατέληξε με ένα ποίημα στη διάλεκτο της ιδιαίτερης πατρίδας του της Πάφου, το οποίο μιλάει, αν καταφέραμε να το αποδώσουμε καλά ως μη έχοντας το προνόμιο της πρόσβασης στην διάλεκτο αυτή η οποία φαίνεται να έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την παλαιότερη, έμμετρη παράδοση της ελληνικής γλώσσας, για το ότι είναι αδύνατο να καταστρέψει κανείς τον Ελληνισμό, όσο κι αν έχουν προσπαθήσει πολλοί ανά τους αιώνες, λόγω της προνομιακής του σχέσης με το θεό!

Φίλιπ Κρίστοφερ: «Μόνο όταν πεθάνω θα σταματήσει να μιλώ για την Κερύνεια»!

Στη δική του παρέμβαση ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ εξήρε τις προσωπικότητες των τιμωμένων, μίλησε με θέρμη για τη σχέση του Προέδρου της Κύπρου με την ομογένεια των ΗΠΑ και, θέλοντας να διατρανώσει τη θέληση του κυπριακού Ελληνισμού για αγώνα μέχρι τη δικαίωση, είπε ότι παρά την κόπωση ορισμένων από τα πολλά χρόνια που πέρασαν, ο ίδιος δε θα σταματήσει να αγωνίζεται για την Κύπρο και να μιλάει για την επιστροφή στην Κερύνεια, παρά μόνο όταν φύγει από αυτό τον κόσμο.

Νίκος Χριστοδουλίδης: «Παντοτινοί οι δεσμοί της ομογένειας με την Κύπρο»

Στην κεντρική ομιλία της βραδιάς ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε την ιδιαίτερη σχέση που έχει ο ίδιος με τη Νέα Υόρκη, λόγω και των σπουδών του στο Queens College, και την κυπριακή ομογένεια των ΗΠΑ και εξήρε το ρόλο της κυπριακής ομογένειας στους αγώνες για την Κύπρο. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος είχε, τις μέρες που προηγήθηκαν το δείπνου της Ομοσπονδίας, έρθει σε σύγκρουση με την τουρκική αδιαλλαξία και την παράνομη απαίτηση του προέδρου της Τουρκίας να αναγνωριστεί το ψευδοκράτος, τόνισε ότι 50 χρόνια μετά δεν μπορεί να αφεθεί η κατάσταση αυτή να συνεχιστεί, ότι κανείς δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την παρανομία, ότι δεν μπορεί να μην επιδιωχθεί η αλλαγή αυτής της κατάστασης, κάτι που αποτελεί υποχρέωση όχι μόνο προς τα θύματα και τους αγωνιστές της υπόθεσης της Κύπρου αλλά και προς τις νέες γενιές. Ο Κύπριος πρόεδρος τόνισε και αυτός την ένταξη της Κύπρου στον, σχετικά κλειστό, κύκλο των χωρών που έχουν τέτοιου επιπέδου στρατιωτική συνεργασία με τις ΗΠΑ, ενώ θέλησε να αναφερθεί και στο δυσανάλογο, σε σχέση με το μέγεθος της χώρας, διεθνές διπλωματικό αποτύπωμα της Κύπρου, το οποίο αφορά και άλλα θέματα και της δίνει ρόλο στις δειπνείς εξελίξεις, πέραν από το, πάντα κυρίαρχο βέβαια εθνικό θέμα, με τα λόγια του Νίκου Χριστοδουλίδη να συνοψίζουν την ευθύνη όλων:

«Μισό αιώνα από το μαύρο καλοκαίρι του 1974 να επιλέξουμε να μην παραμείνουμε στην λύπη και την απογοήτευση αλλά με περισσότερη επιμονή και αποφασιστικότητα να κάνουμε σαφώς πιο πολλά για να απελευθερώσουμε τον τόπο μας. Έχουμε πρώτοι την ευθύνη να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να απελευθερώσουμε τον τόπο μας.»

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img