spot_img
Tuesday, October 8, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
spot_img
In GreekΤΡΕΙΣ ΜΑΓΙΚΟΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ: ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ, ΠΕΡΤΟΥΛΙ, ΝΕΡΑΪΔΟΧΩΡΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ...

ΤΡΕΙΣ ΜΑΓΙΚΟΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ: ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ, ΠΕΡΤΟΥΛΙ, ΝΕΡΑΪΔΟΧΩΡΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Σε μια γωνιά της Ελλάδας, τρεις μαγικοί προορισμοί περιμένουν να σας ταξιδέψουν: η Καλαμπάκα με τη μοναδική της ιστορία και τους πανύψηλους ιερούς βράχους των Μετεώρων, το Περτούλι με το εντυπωσιακό χιονοδρομικό κέντρο και τις ατέλειωτες προκλήσεις για εξερεύνηση και το Νεραϊδοχώρι με την παραμυθένια του ατμόσφαιρα και τα επιβλητικά πλατάνια. Αυτοί οι προορισμοί συνθέτουν μια χειμερινή εμπειρία που συνδυάζει φύση, παράδοση και περιπέτεια, προσφέροντας αξέχαστες στιγμές σε κάθε επισκέπτη.
Ας ξεκινήσουμε το ταξίδι μας σε αυτά τα μαγικά μέρη, όπου η ομορφιά της ελληνικής φύσης αποκαλύπτεται σε κάθε βήμα.

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ: ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ
Στην Καλαμπάκα, όπου ο ορίζοντας αγγίζει τα Μετέωρα, η φύση και η παράδοση χορεύουν σε μια αρμονία αιώνων. Κάθε πέτρα φέρει την ιστορία των ανθρώπων της, ενώ οι γραφικοί δρόμοι της σε καλούν να ανακαλύψεις μυστικά κρυμμένα στην αγκαλιά του χρόνου. Η ζεστασιά της φιλοξενίας και η γεύση των τοπικών εδεσμάτων αναδύουν μια αίσθηση μαγείας, αφήνοντας ανεξίτηλες αναμνήσεις στην καρδιά κάθε επισκέπτη. Η πόλη είναι χτισμένη στους πρόποδες των εντυπωσιακών Μετεώρων. Συνδυάζει φυσική ομορφιά και πλούσια ιστορία. Οι ψηλοί βραχώδεις σχηματισμοί τους που υψώνονται επιβλητικά στον ουρανό, δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό δέους. Στην Καλαμπάκα, τα στενά σοκάκια με τα παλιά σπίτια, σας μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Οι Ιερές Μονές των Μετεώρων με τους περίτεχνους αρχιτεκτονικούς τους ρυθμούς και το πνευματικό τους βάρος, προσφέρουν στους επισκέπτες μια αίσθηση θαυμασμού, συγκίνησης και ηρεμίας. Πρόκειται για μια πόλη γεμάτη ζωή και φιλοξενία, που υπόσχεται αξέχαστες εμπειρίες σε κάθε επισκέπτη.

Για τη διαμονή σας, προτείνω να μείνετε στο ξενοδοχείο Rex όπου η άνεση και η φιλοξενία θα σας χαρίσουν στιγμές ξεκούρασης. Στο μαγευτικό κόσμο της Καλαμπάκας, η φιλοξενία αποκτά μια μοναδική διάσταση χάρη στον Γιάννη Κουρούπα, τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου «Rex». Κάθε φορά που επισκέπτομαι αυτό το «καταφύγιο», η ζεστή του υποδοχή και η φιλόξενη αύρα του, δημιουργούν την αίσθηση στην ψυχή μου ότι επιστρέφω στο σπίτι μου. Ο Γιάννης, με την αγάπη του για την παράδοση και την ποιότητα, έχει δημιουργήσει έναν χώρο μοναδικής ελληνικής φιλοξενίας.

Thanks for reading Hellenic News of America

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤH ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ “REX”: ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΟΥΠΑ https://hotelrex.gr/
«Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο κέντρο της Καλαμπάκας, πολύ κοντά στη φύση των επιβλητικών Μετεώρων. Η πρόσοψή του ατενίζει τη μεγαλόπρεπη εικόνα τους και συνδυάζει την αρχοντιά με την άνεση, το ζεστό οικογενειακό περιβάλλον με την υποδειγματική καθαριότητα.

Η Καλαμπάκα είχε την ατυχία να υποστεί τις επιπτώσεις της Κατοχής, με την πόλη να πυρπολείται και τους κατοίκους να μεταναστεύουν. Ανάμεσα στους ήρωες που ανέλαβαν την αναδόμηση της πόλης βρέθηκε και ο παππούς μου, ο οποίος δημιούργησε το πρώτο πανδοχείο για να φιλοξενεί τους εργάτες.

Μετά τις σπουδές μου αναφορικά στον τουρισμό που έκανα στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισα να συνεχίσω την οικογενειακή παράδοση. Το ξενοδοχείο μας, που άνοιξε το 1968, προσφέρει πλούσιο παραδοσιακό πρωινό, δωρεάν wifi, plasma TV και πλήρη κλιματισμό. Εδώ και 15 χρόνια είμαι πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαμπάκας και εκπρόσωπος της περιοχής στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων. Η θέση του ξενοδοχείου είναι προνομιακή, με εύκολη πρόσβαση στις Ιερές Μονές. Η διάρκεια της περιπατητικής διαδρομής προς την Αγία Τριάδα είναι περίπου 45 λεπτά, και από εκεί οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφτούν και τα υπόλοιπα μοναστήρια.»

Η αφοσίωσή του Γιάννη Κουρούπα στη φιλοξενία και την ποιότητα είναι εμφανής σε κάθε λεπτομέρεια του ξενοδοχείου. Ο φιλόξενος Γιάννης προσφέρει όχι απλώς διαμονή, αλλά μια ολοκληρωμένη εμπειρία που μένει χαραγμένη στη μνήμη των επισκεπτών.

Στο πλαίσιο της γνωριμίας σας με την πανέμορφη Καλαμπάκα, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τη μαγεία που προσφέρει το εστιατόριο “Μετεώρων Πανόραμα”. Σε αυτό το μοναδικό μέρος, κάθε γεύμα είναι μια γιορτή γεύσεων, γεμάτη από τοπικές σπεσιαλιτέ που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργικότητα. Η εκπληκτική θέα στα εντυπωσιακά Μετέωρα προσθέτει μια μαγική αίσθηση, ενώ ο ζεστός και φιλόξενος χώρος, σας καλεί να απολαύσετε την εμπειρία της ελληνικής φιλοξενίας.

Στο εστιατόριο «Μετεώρων Πανόραμα», κάτω από τα επιβλητικά βράχια των Μετεώρων, η φύση συνδυάζεται αρμονικά με τη γαστρονομία, προσφέροντας μια αληθινά αξέχαστη εμπειρία.

Όταν το επισκέφτηκα, άφησα τις αισθήσεις να με ταξιδέψουν καθώς απήλαυσα παραδοσιακά πιάτα που αναδεικνύουν την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της περιοχής με θέα που μου έκοψε την ανάσα. Εδώ, κάθε γεύμα είναι μια γιορτή της φύσης και της τοπικής παράδοσης.

Ο Ηλίας Μαυραγάνης μαζί με τον γιο του, τον Χρήστο, τον «σεφ του μέλλοντος» – όπως τον αποκαλώ εγώ – και τον εξαιρετικό μετρ Άγγελο, είναι οι καρδιές και οι ψυχές αυτού του μαγευτικού εστιατορίου. Το προσωπικό με την άψογη εξυπηρέτησή του, προσθέτει ακόμη περισσότερη μαγεία στην εμπειρία. Κάθε γεύμα εδώ είναι μια υπόσχεση για αξέχαστες αναμνήσεις που θα σας συνοδεύουν για πάντα.

Ο ίδιος ο Χρήστος Μαυραγάνης, είχε την καλοσύνη να μου διηγηθεί την ιστορία του εστιατορίου αλλά και να με ξεναγήσει στις μοναδικές συνταγές που προτείνει ως σεφ.
ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΠΑΝΟΡΑΜΑ» https://meteoronpanorama.gr/

«Η ιστορία μας ξεκινά περίπου 60 χρόνια πριν, όταν ο παππούς μου άνοιξε ένα κατάστημα στην Αθήνα. Μετά από 30 χρόνια, ο πατέρας μου βρέθηκε στα Μετέωρα, όπου παντρεύτηκε τη μητέρα μου, Σοφία Καραπέτσα, που κατάγεται από την περιοχή μας. Γνωρίστηκαν μέσα από τη δουλειά τους και το 1995 άνοιξαν μαζί το πρώτο εστιατόριο, «Ο Κήπος του Ηλία». Το 2005 δημιουργήθηκε το εστιατόριο «Μετεώρων Πανόραμα». Οι συνεργασίες μας με μικρούς παραγωγούς της περιοχής είναι μία από τις βασικές επιλογές μας, διότι μας προμηθεύουν με ντόπια προϊόντα. Επίσης, τα πιάτα μας ξεχωρίζουν για τις αυτόχθονες ράτσες των υλών που επιλέγουμε και των οποίων έχουμε την αποκλειστικότητα χρήσης, όπως η στεπική αγελάδα από την «Κιβωτό του Δήμου». Επιλέγουμε πάντα την καλύτερη ελληνική πρώτη ύλη και προσφέρουμε στους πελάτες μας μια γαστρονομική εμπειρία από όλη την Ελλάδα, με γεύσεις εμπλουτισμένες και προσαρμοσμένες στο σήμερα.

Εγώ, ως μάγειρας, έχω τη χαρά να βρίσκομαι στην κουζίνα δημιουργώντας τις δικές μου συνταγές. Ένα από τα αγαπημένα πιάτα που προτείνω είναι το αρνί το Καλαρρύτικο – είναι αρνί λιτοδίαιτο, πολύ ανθεκτικό και προσαρμοσμένο στο ορεινό περιβάλλον με υψόμετρο 1.300m και άνω, το οποίο έχει ενταχθεί στις προστατευόμενες υπό εξαφάνιση αυτόχθονες φυλές προβάτων και συγκεκριμένα στην κατηγορία των ευαίσθητων φυλών – το οποίο συνοδεύω με δύο διαφορετικούς πουρέδες, σελινόριζας και καρότου, καθώς και πέντε διαφορετικά είδη άγριων μανιταριών που συλλέγονται καθημερινά από κυνηγούς. Επίσης, έχω δημιουργήσει το μήλο – μήλο μια ξεχωριστή συνταγή που δεν θα αποκαλύψω, αλλά προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσουν όσοι επισκεφτούν το εστιατόριο, καθώς και τον πυρήνα του μήλου ως λικέρ.

Αγαπώ πολύ τους ζωμούς που δημιουργώ. Οι ζωμοί αυτοί, που χρησιμοποιώ για τις σάλτσες, δεν είναι απλώς γεύσεις, αλλά αποτελούν τη βάση ενός ιδιαίτερου γευστικού προφίλ που απογειώνει κάθε πιάτο. Μέσω της προσεκτικής παρασκευής τους, καταφέρνω να αναδείξω τις λεπτές νότες των υλικών και να προσδώσω βάθος και πλούτο σε κάθε γεύμα. Κάθε γουλιά και κάθε μπουκιά φέρνουν στον επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία που αξίζει να δοκιμάσει.

Στο εστιατόριό, οι πελάτες μας έχουν τη δυνατότητα να γευτούν τα ψητά μας πιάτα, μεταξύ αυτών τον μαύρο χοίρο και η στεπική αγελάδα, σπάνιες και δύσκολες φυλές που τιμούν τον τόπο μας. Πιστεύω ότι ο καθένας που τα δοκιμάζει θεωρεί ότι αποκτά μια ξεχωριστή εμπειρία.

Ένα από τα ξεχωριστά στοιχεία του μενού μας είναι η μοναστηριακή κουζίνα. Συνεργαζόμαστε με το «Επιμελητήριο Τρικάλων» για να αναδείξουμε πιάτα που κατανάλωναν και εξακολουθούν να καταναλώνουν οι μοναχοί κατά τη διάρκεια των νηστειών. Αυτές οι συνταγές, που βασίζονται σε απλά και αγνά υλικά, έχουν αναδιαμορφωθεί και περιλαμβάνονται στο μενού μας, όπως η σαλάτα πατζαριών με σάλτσα ταχίνι και αμπελόφυλλα. Αυτή η προσέγγιση, μας δίνει τη δυνατότητα να φέρουμε στο προσκήνιο τη γαστρονομική παράδοση της περιοχής μας, προσφέροντας στους πελάτες μας μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Πάντα αναδιαμορφώνουμε τις συνταγές μας και αυτό μας κάνει περήφανους, καθώς τις προτείνουν οι ίδιοι οι πελάτες μας.

Επαγγελματικά, είμαι στον χώρο μόνο πέντε χρόνια, αλλά η εμπειρία μου στην κουζίνα είναι μεγάλη. Από μικρός ήμουν λάτρης της γαστρονομίας, πάντα κυνηγούσα το κάτι διαφορετικό. Στην περίοδο της πανδημίας είχα τον χρόνο να αναπτύξω όλες αυτές τις ιδέες. Ο μέντοράς μου στην κουζίνα είναι ο διακεκριμένος σεφ Γκίκας Ξενάκης, στον οποίο οφείλω πολλά. Για μένα, δεν είναι μόνο ένας εξαιρετικός “μαγειρικός μπαμπάς”, αλλά και ένας σπουδαίος άνθρωπος που με έχει διδάξει πώς να μαγειρεύω και πώς να συμπεριφέρομαι σαν άνθρωπος με αρχές και αξίες. Μου ξύπνησε μεγάλη αγάπη για τη γαστρονομία και με καθοδήγησε σε κάθε βήμα. Θέλω να τον ευχαριστήσω από καρδιάς για την υποστήριξή του και τη γνώση που μου προσέφερε, η οποία με έχει οδηγήσει σε αυτό το μοναδικό ταξίδι της γαστρονομίας».

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Χρήστο Μαυραγάνη για την εμπνευσμένη του ιστορία και τη μοναδική του προσφορά στη γαστρονομία. Είναι προνόμιο να έχω την ευκαιρία να απολαμβάνω τη μαγειρική του τέχνη, η οποία συνδυάζει με μοναδικό τρόπο παράδοση και καινοτομία. Στο «Μετεώρων Πανόραμα» κάθε πιάτο είναι μια γιορτή της γεύσης και της τοπικής μας κουλτούρας, την εμπειρία της οποίας αξίζει κανείς να τη ζήσει.

ΠΕΡΤΟΥΛΙ: ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Φεύγοντας από την Καλμπάμπάκα, προτείνω να εξερευνήσετε και το Περτούλι, ένα μαγευτικό προορισμό που κρύβει απίστευτες ομορφιές.
Με τα επιβλητικά του βουνά, τα καταπράσινα δάση και τα γραφικά μονοπάτια, το Περτούλι προσκαλεί τους λάτρεις της φύσης σε περιπέτειες γεμάτες υποσχόμενες ανακαλύψεις. Εδώ, η αίσθηση της ελευθερίας συναντά την ηρεμία, δημιουργώντας μια αξέχαστη εμπειρία για κάθε επισκέπτη. Το Περτούλι, κρυμμένο ανάμεσα σε καταπράσινα έλατα και ψηλά βουνά, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει εκπληκτική φυσική ομορφιά και πλούσια παράδοση.

Εδώ, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν υπέροχα μονοπάτια πεζοπορίας και ένα από τα πιο εντυπωσιακά χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής. Η αύρα του τόπου γεμάτη ιστορία και ζεστασιά, προδιαθέτει για αξέχαστες ανακαλύψεις. Η τοπική κουλτούρα αποτυπώνεται στα παραδοσιακά σπίτια που αποπνέουν φιλόξενο χαρακτήρα. Οι ήχοι της φύσης και η μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού από τις ταβέρνες δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που σας καλεί να ανακαλύψετε τη μαγεία του Περτουλίου. Είναι ένα μέρος που μένει χαραγμένο στη μνήμη και στην καρδιά, καλώντας σας να επιστρέψετε ξανά και ξανά.

Μη χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τοπικές σπεσιαλιτέ στη “Ταβέρνα του Παναγιώτη”. Ο Παναγιώτης Καραμπούλας είναι η καρδιά του Περτουλίου, η αναμφισβήτητη πηγή ζεστασιάς και φιλοξενίας. Κάθε φορά που τον επισκέπτομαι, η αίσθηση της φιλίας και της αγάπης που αποπνέει η συνάντησή μου μαζί του, με γεμίζει χαρά. Η μαγειρική του τέχνη, σε συνδυασμό με την αυθεντική του φιλοσοφία για τη ζωή, δημιουργεί μια μοναδική εμπειρία που μένει αξέχαστη. Από το μπαλκόνι της ταβέρνας του Παναγιώτη στο Περτούλι, η θέα είναι απλώς εντυπωσιακή. Τα καταπράσινα βουνά και οι λόφοι αγκαλιάζουν το τοπίο δημιουργώντας ένα γαλήνιο περιβάλλον που σας καλεί να χαλαρώσετε. Οι χρωματιστές πινελιές της φύσης με τα πανέμορφα δέντρα και τα λουλούδια, συνθέτουν έναν πίνακα που σημαίνει ζωή. Στο βάθος, οι επιβλητικές κορυφές του βουνού προσθέτουν μια αίσθηση μεγαλείου ενώ η φρεσκάδα του αέρα, σας περιβάλλει καθώς απολαμβάνετε τα πιάτα της παραδοσιακής κουζίνας. Καθισμένοι στο υπέροχο μπαλκόνι της ταβέρνας, κάθε γεύμα γίνεται μια μοναδική εμπειρία, με τη φύση να σας χαρίζει τις πιο όμορφες αναμνήσεις. Είναι ο ιδανικός προορισμός για να απολαύσετε τις γεύσεις του Περτουλίου ενώ η μαγεία του τοπίου, σας συνοδεύει σε κάθε μπουκιά. Η τοποθεσία της ταβέρνας είναι ιδανική, με θέα που κόβει την ανάσα. Κάθε επισκέπτης αξίζει να κάνει μια μικρή παράκαμψη για να απολαύσει τις γαστρονομικές προτάσεις του Παναγιώτη, φτιαγμένες με ντόπια προϊόντα.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΑΜΠΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ»
https://www.facebook.com/tavernapanagiotispertouli/?locale=el_GR

«Τα πρώτα βιώματά μου ήταν στην Κύθνο, αλλά σε ηλικία 12 ετών μετακόμισα στη Μύκονο. Εκεί, αφιερώθηκα στην εστίαση για 12 χρόνια. Από το 2004 βρέθηκα στο Περτούλι, το οποίο αγάπησα αμέσως και το θεωρώ το σπίτι μου. Με πολύ προσωπική εργασία, ξεκίνησα να χτίζω την ταβέρνα “Παναγιώτης”, που πλέον γιορτάζει 20 χρόνια ζωής.

Στην ταβέρνα, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια ποικιλία από παραδοσιακά πιάτα που αναδεικνύουν τη γεύση της ελληνικής κουζίνας: κατσικάκι λεμονάτο μαριναρισμένο και μαγειρεμένο με φρέσκο λεμόνι που προσφέρει μοναδική γεύση, μοσχαράκι του Παναγιώτη – ένα πιάτο που έχει γίνει σήμα κατατεθέν της ταβέρνας – μαγειρεμένο με μεράκι και ντόπια υλικά, ορεινή σπαλομπριζόλα ζουμερή και τρυφερή ψημένη στην εντέλεια, αγριογούρουνο με δαμάσκηνο – μια εξαιρετική συνταγή που συνδυάζει τη γεύση του κρέατος με τη γλυκύτητα του δαμάσκηνου, φρέσκιες σαλάτες από τον κήπο φτιαγμένες με αγνά υλικά και τοπικά προϊόντα. Όλα τα πιάτα συνοδεύονται από κρασί Μετεώρων και παραδοσιακά ορεκτικά προσφέροντας μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει τη φιλοξενία και την παράδοση.

Μετά από ένα πλούσιο γεύμα, οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν ένα γλυκό σπιτικό επιδόρπιο, όπως γλυκό του κουταλιού φτιαγμένο από φρέσκα φρούτα της περιοχής, ρακόμελο – ένα παραδοσιακό ποτό ιδανικό για να ζεσταίνει την καρδιά – σπιτικά γλυκά, όπως μπισκότα ή κέικ φτιαγμένα με μεράκι».

Αυτό το κερασματάκι είναι ο τρόπος του Παναγιώτη να ευχαριστεί τους επισκέπτες του και να τους αποχαιρετά με τις καλύτερες εντυπώσεις. Η φιλοξενία του ιδιοκτήτη και η μοναδική του κουζίνα συνθέτουν την ιδανική συνταγή για μια αξέχαστη εμπειρία στο Περτούλι. Κάθε γεύμα εδώ είναι μια γιορτή για τις αισθήσεις σ΄ ένα χώρο – κόσμημα πρόσφατα ανακαινισμένο που αποπνέει ζεστασιά και άνεση. Ο Παναγιώτης, μαζί με τα υπέροχα παιδιά του και το ξεχωριστό προσωπικό του, φροντίζει να αφήνει μια ανεξίτηλη σφραγίδα σε κάθε επισκέπτη. Εδώ, οι αναμνήσεις που δημιουργούνται είναι εξίσου πολύτιμες με τις γεύσεις που σερβίρονται.

ΝΕΡΑΪΔΟΧΩΡΙ: ΈΝΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
Επόμενος προορισμός μας είναι το Νεραϊδοχώρι Τρικάλων, που βρίσκεται 4 χιλιόμετρα από το Περτούλι. Το Νεραϊδοχώρι το όνομά του να θυμίζει παραμύθι, είναι πάντα μια εξαιρετική επιλογή για ήρεμες αποδράσεις πλημμυρισμένες από μαγευτικές εικόνες ώστε να τις απολαύσει κανείς είτε μόνος του είτε με παρέα. Το γραφικό αυτό χωριό, που παλιότερα ονομαζόταν Βετερνίκ, βρίσκεται σε υψόμετρο 1.140 μέτρων, στην καρδιά του βουνού Κόζιακα. Απέχει μόλις 20 χιλιόμετρα από την εμβληματική Ελάτη και γειτονεύει με το διάσημο χιονοδρομικό κέντρο του Περτουλίου, καθιστώντας το ιδανικό προορισμό για χειμερινές δραστηριότητες και φυσιολατρικές εξορμήσεις.

Το Νεραϊδοχώρι, κρυμμένο ανάμεσα στα πλατάνια, σε καλωσορίζει στη μαγευτική του λιθόστρωτη πλατεία. Εκεί, η αναπαλαιωμένη εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στέκει σεπτό Ιερό Βήμα από το 1823. Η ομορφιά του τοπίου, η ηρεμία και η ζωντανή παράδοση του χωριού, το κάνουν να ξεχωρίζει ανάμεσα στους δημοφιλείς προορισμούς. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το όνομά του. Απολαύστε υπέροχες γεύσεις στις ταβερνούλες της πλατείας και μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το πέτρινο γεφύρι της Σκάλας. Για τους λάτρεις της δράσης, το ράφτινγκ στον Ασπροπόταμο είναι απαραίτητο. Πρόκειται για ένα μικρό χωριό που σας καλεί σε αποδράσεις γεμάτες φυσική ομορφιά.

Στο μαγευτικό Νεραϊδοχώρι βρίσκεται το Ξενοδοχείο “Μαγκιώση”, της κυρίας Ρούλας και του κυρίου Γιώργου Μαγκιώση, οι οποίοι πιστοί στις διαχρονικές αξιακές μας παραδόσεις, προσκαλούν τους επισκέπτες σε μια εμπειρία που ξεπερνά τις απλές διακοπές. Εδώ, η ζεστή φιλοξενία και η μοναδική ατμόσφαιρα δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για αξέχαστες στιγμές.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ “ΜΑΓΚΙΩΣΗ”: ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΡΟΥΛΑ ΜΑΓΚΙΩΣΗ
http://www.magiossi.gr/index.php/el/

«Το κατάλυμά μας βρίσκεται σε ένα ιδανικό σημείο για τους επισκέπτες μας, επιτρέποντας την εύκολη εξερεύνηση των αξιοθέατων και των γευστικών προτάσεων της περιοχής. Είναι ένα τριών αστέρων ξενοδοχείο, πλούσιο σε παροχές που εξασφαλίζουν μια ευχάριστη και ποιοτική διαμονή. Λειτουργούμε από το 2000 με στόχο την άνεση, τη ζεστασιά και την αγνή φιλοξενία. Το ξενοδοχείο μας διαθέτει 65 κλίνες, δωρεάν Wi-Fi, πλούσιο παραδοσιακό πρωινό και έναν χώρο υποδοχής, διαμορφωμένο σε ένα ζεστό lounge για τσάι, καφέ ή ποτό.
Το πρωινό μας είναι μια γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει την παράδοση με την ποιότητα. Σερβίρεται σε μπουφέ και περιλαμβάνει μια πλούσια ποικιλία από φρέσκα και αγνά τοπικά προϊόντα, όπως φρέσκες πίτες γεμιστές με τυρί, σπανάκι ή λαχανικά, σπιτικά γλυκά όπως κέικ και μπισκότα φτιαγμένα με μεράκι, ζεστό τραχανά, φρέσκα εποχιακά φρούτα και ζεστά ροφήματα όπως καφές και τσάι. Κάθε γεύμα είναι προσεκτικά επιλεγμένο, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες και τις προτιμήσεις των επισκεπτών, δημιουργώντας μια ευχάριστη γευστική εμπειρία. Άλλωστε, το πρωινό μας φροντίζει να σας γεμίσει ενέργεια για τις περιπέτειές σας στη φύση.

Οι εγκαταστάσεις μας περιλαμβάνουν γυμναστήριο, spa, χαμάμ και σάουνα, καθώς και παιδική χαρά για τους μικρούς μας επισκέπτες. Η τοποθεσία μας είναι ιδανική για όσους αγαπούν την ορειβασία και τη φυσιολατρία, προσφέροντας δυνατότητες εξορμήσεων στα γύρω χωριά του Ασπροποτάμου και τις ιστορικές Ιερές Μονές. Η φιλοξενία μας δεν είναι απλώς μια υπηρεσία, αλλά μια υπόσχεση. Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε ότι οι επισκέπτες μας θα απολαύσουν μια αξέχαστη εμπειρία γεμάτη γεύσεις, ζεστασιά και μοναδικές στιγμές. Κάθε γωνιά του ξενοδοχείου είναι φτιαγμένη με μεράκι ώστε να νιώθουν οι επισκέπτες μας σαν το σπίτι τους.

Επίσης, το ξενοδοχείο διαθέτει άνετο υπαίθριο πάρκινγκ εξασφαλίζοντας εύκολη και ασφαλή στάθμευση για τα αυτοκίνητα των θαμώνων. Η πρόσβαση στο πάρκινγκ είναι άμεση και βολική, επιτρέποντας στους επισκέπτες να μετακινούνται χωρίς άγχη και να απολαμβάνουν τις εξορμήσεις τους στην περιοχή. Το πάρκινγκ είναι κατάλληλο για όλα τα οχήματα και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την είσοδο του ξενοδοχείου, καθιστώντας την εμπειρία σας ακόμη πιο ευχάριστη. Με αυτή τη φροντίδα, το κατάλυμά μας στοχεύει να προσφέρει μια πλήρη αίσθηση άνεσης και εξυπηρέτησης, ώστε οι φιλοξενούμενοι να μπορούν να απολαμβάνουν τη διαμονή τους χωρίς περιορισμούς. Στο κατάλυμά μας, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη ζεστασιά και την ατμόσφαιρα ενός παραδοσιακού τζακιού στα δωμάτια. Κάθε δωμάτιο είναι σχεδιασμένο με μεράκι και φιλόξενο ύφος, ενώ το τζάκι προσφέρει μια μοναδική αίσθηση θαλπωρής, ιδανική για τις κρύες χειμερινές νύχτες. Η φλόγα και ο ήχος του ξύλου που καίγεται δημιουργούν μια μαγευτική ατμόσφαιρα, προσκαλώντας σας να χαλαρώσετε με ένα ποτήρι κρασί ή ένα ζεστό ρόφημα. Αυτή η ιδιαίτερη πινελιά προσθέτει στη μαγεία της διαμονής, κάνοντάς την αξέχαστη και γεμάτη ρομαντισμό. Τα δε, μπαλκόνια του ξενοδοχείου μας προσφέρουν μαγευτική θέα που κόβει την ανάσα. Εδώ, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη φύση γύρω τους, με τα καταπράσινα τοπία και τα βουνά να απλώνονται μπροστά τους. Ιδανικά για στιγμές χαλάρωσης δημιουργούν το τέλειο σκηνικό. Αυτές οι γωνιές προσθέτουν μια ιδιαίτερη ποιότητα στη διαμονή σας, κάνοντάς την ακόμα πιο ξεχωριστή. Είμαστε εδώ για να κάνουμε τη διαμονή σας αξέχαστη και γεμάτη ευχάριστες αναμνήσεις, όπως μόνο η ελληνική φιλοξενία ξέρει να προσφέρει.»

Αγαπητοί αναγνώστες, ανακαλύψτε την ομορφιά του Νεραϊδοχωρίου και αφεθείτε στις μαγευτικές διαδρομές που οδηγούν σε κρυμμένες γωνιές της περιοχής, γωνιές που μάγεψαν κι εμένα όταν τις επισκέφτηκα.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Μέσα από τους μαγικούς αυτούς προορισμούς, ανακάλυψα μοναδικά μυστικά που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας. Κάθε γωνιά του Νεραϊδοχωρίου, του Περτουλίου και της Καλαμπάκας κρύβει απροσδόκητες ομορφιές και γευστικές απολαύσεις.
Αγαπητοί αναγνώστες, κάθε τόπος έχει τη δική του μαγεία και μοναδικές εμπειρίες να προσφέρει. Είμαι βέβαιη ότι, όπως κι εγώ, θα ενθουσιαστείτε με τις γεύσεις, τη φιλοξενία και τη φυσική ομορφιά που θα σας περιβάλλει όταν επισκεφθείτε αυτούς τους προορισμούς. Μη διστάσετε να εξερευνήσετε αυτά τα μαγευτικά μέρη. Οι αναμνήσεις που θα αποκομίσετε θα είναι ανεκτίμητες!

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΑΝΝΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΟΓΑΝΗΣ

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img