Friday, March 29, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΈνα σημαντικό καλωσόρισμα

Ένα σημαντικό καλωσόρισμα

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Της Μερόπης Κυριάκου-Κακοπιέρου

 

Μια λαμπρή τελετή υποδοχής δόθηκε, την περασμένη Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015, προς τιμήν του Δρα Κωνσταντίνου Πλέστη, από την εφημερίδα Hellenic News of America. Με δείπνο το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Concordville Inn, εν τη παρουσία 80 περίπου προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων πολιτειακοί εκπρόσωποι, επιχειρηματίες και 14 γιατροί, διαφόρων ειδικοτήτων, η κοινότητα της Πενσιλβανίας υποδέχτηκε στους κόλπους της άλλον ένα διακεκριμένο επιστήμονα.

Η τελετή πέραν της υποδοχής, αφορούσε επίσης στο διορισμό του Δρα Πλέστη στη θέση του Διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής και Αγγειοχειρουργικής πτέρυγας του Main Line Health’s (MLH) Lankenau Heart Institute. Επίσημο χαιρετισμό εκ μέρους του HNA, απεύθυνε η Αφροδίτη Κοτρώτσιου, η οποία στην εκτενή ομιλία της αναφέρθηκε στο βιογραφικό αλλά και την επιτυχημένη δράση του Δρα Πλέστη στον τομέα τον οποίο διακρίνεται.

Ο δόκτωρ Πλέστης ο οποίος μετά το πέρας των σπουδών του στην Ιατρική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, μετέβη στις ΗΠΑ για την ολοκλήρωση της ειδικότητας του, πέρασε πρώτα από το Brooklyn Hospital Center της Νέας Υόρκης, στη συνέχεια από το Baylor College του Χιούστον και επιστρέφοντας και πάλι στη Νέα Υόρκη στο Ιατρικό Κέντρο Montefiore / Άλμπερτ Αϊνστάιν College of Medicine του Μπρονξ.

Thanks for reading Hellenic News of America

Με μια σειρά από διακρίσεις και συνεργασίες στο ενεργητικό του αλλά και μια άκρως ενδιαφέρουσα καριέρα βρέθηκε τα τελευταία χρόνια να υπηρετεί ως Διευθυντής στο “Aortic Surgery and Aortic Wellness Center” του Νοσοκομείου Lenox Hill της Νέας Υόρκης, φέροντας πλέον περισσότερα από 20 χρόνια καρδιαγγειακή χειρουργική εμπειρία. Κατάφερε με τη παρουσία του στο εν λόγω νοσοκομείο να δημιουργήσει μια υπηρεσία η οποία να προσφέρει ολοκληρωμένη φροντίδα για την αορτική ανεπάρκεια, υπηρεσία η οποία είναι διαθέσιμη σε ελάχιστα νοσοκομεία της χώρας.

Το βράδυ της Παρασκευής, ο δόκτωρ Πλέστης, αφού ξεναγήθηκε μεταξύ των παρευρισκομένων μίλησε στη συνέχεια με τη βοήθεια μιας ενδιαφέρουσας Power Point παρουσίαση, για την ιστορική εξέλιξη της Καρδιοχειρουργικής, κάνοντας αρχή με τους σκεπτικιστές, συνέχισε με τους πρωτοπόρους στον τομέα και κατέληξε στους σύγχρονους χειρουργούς. Μεταξύ των κορυφαίων επαγγελματιών του είδους, θα μπορούσαμε να πούμε με βεβαιότητά πως εντάσσεστε και ο ίδιος. Παρουσίασε επίσης τη νέα ιατρική μονάδα με την οποία συνεργάζεται και τη σημασία της στο χώρο της Καρδιοαγγειοχειρουργικής και όπως ο ίδιος ανέφερε στην ομιλία του « πέραν εμού του ιδίου, η ομάδα μου αποτελείται από άλλους 10 χειρουργούς και 100 επιπλέον άτομα τα οποία εργάζονται μαζί μας, έτσι ώστε να προσφέρουμε εξαιρετική φροντίδα για σύνθετα ιατρικά ζητήματα καρδιάς». Τόνισε επίσης την ισάξια σημασία σωματικής και ψυχολογικής φροντίδας του κάθε ασθενή.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img