Wednesday, June 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΑδ. Γεωργιάδης: "Η ελληνική οικονομία πηγαίνει εξαιρετικά καλά, πέραν πάσης προσδοκίας"

Αδ. Γεωργιάδης: “Η ελληνική οικονομία πηγαίνει εξαιρετικά καλά, πέραν πάσης προσδοκίας”

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

«Η Ελλάδα διανύει την καλύτερη τουριστική επίδοση όλων των εποχών, την καλύτερη περίοδο επενδύσεων όλων των εποχών, την καλύτερη περίοδο εξαγωγών όλων των εποχών. Η ελληνική οικονομία πηγαίνει εξαιρετικά καλά, πέραν πάσης προσδοκίας. Αυτά δεν έχουν γίνει μόνα τους», επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, «Δεν έχουμε τον υψηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη, όπως λέγεται, αλλά είμαστε 6οι στην ΕΕ. Γιατί έχει συμβεί αυτό; Πέρσι, είχαμε τον χαμηλότερο πληθωρισμό σε όλη την Ευρώπη. Δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε ότι ο Πούτιν θα κάνει εισβολή στην Ουκρανία. Τον Ιούλιο του 2022 η Ελλάδα είχε την μεγαλύτερη πτώση πληθωρισμού σε όλη την Ευρώπη. Είχαμε πει ότι το πρώτο εξάμηνο του 2022 θα έχουμε υψηλό πληθωρισμό, αλλά το δεύτερο θα έχουμε χαμηλό και στο σύνολο του έτους θα είναι ο πληθωρισμός ανάλογος όλων των χωρών της ΕΕ».

Καύσιμα
«Οι τιμές των καυσίμων έχουν μειωθεί ανάλογα με τις διεθνείς τιμές. Βγαίνουν οι βενζινοπώλες και μιλούν μόνο για τα πρατήρια που πωλούν σε πολύ χαμηλές τιμές. Έγιναν πολλοί έλεγχοι και επιβλήθηκαν και πρόστιμα μέσα στο καλοκαίρι για όσους ακόμη και για λίγο πωλούσαν πάνω από το επιτρεπόμενο περιθώριο κέρδους», είπε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως, δεν επαληθεύτηκαν όσοι προέβλεπαν πως θα αγγίξει τα 3 ευρώ η τιμή του λίτρου, αλλά ο ίδιος που μιλούσε από καιρό για την σταδιακή αποκλιμάκωση των τιμών.

Τιμολόγια ρεύματος
Σχετικά με τις αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος για τον Σεπτέμβριο, που ανακοίνωσαν οι πάροχοι ενέργειας και το κατά πόσον θα αυξηθεί ανάλογα η κρατική ενίσχυση σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «Η Κυβέρνηση θα είναι παρούσα και στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται για τις τιμές του ρεύματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε πως στην Ελλάδα έχουμε το ακριβότερο ρεύμα σε όλη την Ευρώπη. Χθες έβλεπα τις τιμές. Εκτός από την Πορτογαλία και την Ισπανία, όλες οι άλλες χώρες έχουν ακριβότερο ρεύμα. Τώρα γιατί δεν λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι στην Ελλάδα έχουμε από τις χαμηλότερες τιμές στην Ευρώπη; Η ελληνική κυβέρνηση θεσπίζει τις μεγαλύτερες επιδοτήσεις στο ρεύμα στην Ευρώπη».

Αναφερόμενος προσωπικά προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός ανέφερε «Ο κ. Τσίπρας με έλεγε το 2020 “υπουργό υπανάπτυξης”,  ακόμη και μέσα στην Βουλή. To 2021 το σταμάτησε λίγο και έλεγε ότι η ανάπτυξη που είχαμε ήταν επειδή πέρασε η κρίση του κορονοϊού. Το 2022 θα είμαστε μία από τις τρεις χώρες με την μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη και θα έχουμε σωρευτικά μεγαλύτερη ανάπτυξη και από τα πέντε χρόνια της Πρωθυπουργίας του Τσίπρα».

Thanks for reading Hellenic News of America

Για τα τιμολόγια ρεύματος και το πακέτο μέτρων στήριξης που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «Η καλή πορεία της οικονομίας δημιουργεί περισσότερα δημοσιονομικά περιθώρια για να στηριχθούν περισσότεροι πολίτες. Οι αυξήσεις στο ρεύμα αναγκάζουν την Κυβέρνηση να αλλάξει προτεραιότητες στα μέτρα για την στήριξη των πολιτών».

Σε ό,τι αφορά στις αναφορές του υπουργού στις τιμές ρεύματος ο ίδιος ανάρτησε στο twitter λίγη ώρα μετά τη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 έναν πίνακα (επισυνάπτεται) σημειώνοντας: «Οι τιμές του ρεύματος στις Χώρες της ΕΕ στις οποίες αναφερόμουν πριν λίγο στην τηλεόραση του @AntennaTV»

Υποκλοπές
Ερωτηθείς για το θέμα της παρακολούθησης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη και το επιχείρημα της αντιπολίτευσης πως η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, που θα γίνει μέσα στην εβδομάδα στην Βουλή, αφορά την ποιότητα της Δημοκρατίας, ο κ. Γεωργιάδης αποκρίθηκε «δεν δέχομαι ότι ο Πρωθυπουργός είναι ένας Πρωθυπουργός που απειλεί την Δημοκρατία».

Για το όλο θέμα που έχει ανακύψει μετά τις αποκαλύψεις του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ο υπουργός προσέθεσε ότι «στην Κυβέρνηση δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα. Η Κυβέρνηση είναι εδώ για να λύνει τα προβλήματα των ανθρώπων. Ο κόσμος καταλαβαίνει τι κάνουμε και μας εμπιστεύεται. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει κάθε λόγο και κάθε δίκιο και να διαμαρτύρεται και να θέλει να ψάξει αν κάποιος τον παρακολουθούσε και γιατί. Αν ήταν λάθος η διαδικασία, θα φανεί από την Εξεταστική Επιτροπή».

Τέλος, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε «τι θεωρείται πιο σημαντικό: όλο αυτό με τις υποκλοπές ή το γεγονός ότι ξαφνικά η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας υιοθέτησε όλη την τουρκική προπαγάνδα για τον Έβρο και έκανε προπαγάνδα κατά της Ελλάδας;».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img